from 320.00 BAM
Book Now

Milano – Jezero Como – Mantova – 16.05.2024 A3-24

Not Rated
Duration

4 dana/ 2 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

Ako posjetite Milano, niti jedno vaše osjetilo neće biti zakinuto!!! Imate mogućnost vidjeti brojne znamenitosti kao što su Duomo di Milano, Castello Sforzesco, Teatro alla Scala, galeriju Vittorio Emanuele II, Giardini Pubblici di Porta Venezia…… Jezero Como poznato po svojim idiličnim gradovima i selima jedno je od najljepših mjesta na svijetu,čijoj ljepoti nisu mogle odoljeti niti brojne slavne ličnosti, George Clooney posjeduje dvije vile na jezeru,Winston Churchill je obožavao šetati kraj jezera, Giuseppe Verdi, Franz List i Gioacchino Rossini su ovdje pronalazili svoju inspiraciju…  Mantova, predivni povijesni gradić okružen sa tri strane jezerom, a njezina nestvarna arhitektura načinjena od tornjeva i kupola okružen predivnim jezerima je prizor koji nećete zaboraviti, ona je rodni grad pjesnika Vergilija, a i Romeo je prognan u Mantovu nakon ubistva Tibalda.

Pozivamo Vas da uživamo zajedno!!!!

PLAN PUTOVANJA:

1.Dan (16.05.24.) BIH-ITALIJA  Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja, Visoko (Naplatne), Zenica (Zeka Comerc BP), Tuzla (Hotel Tuzla), Tuzla (BCC), Srebrenik (kod pekare Magistrala), Brčko (BP Mešić com), Orašje (BP Hifa Petrol). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz pauze po potrebi.

2.Dan (17.05.24.) MILANO Dolazak u Milano u prijepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada, najvećeg i najvažnijeg grada sjeverne Italije. Obilazak gradskog središta Castelo Sforzesco (sjedište milanskih vojvoda), Duomo di Milano (zapanjujuća katedrala gradjena 5 stoljeća gotičko zadanje sa preko 2500 skulptura), Teatro alla Scala (slavna operska kuća), galeriju Vittorio Emanuele II ,četvrt Brera…  Prijavljivanje u hotel, vrijeme za slobodne aktivnosti I shopping u jednom od najpopularnijih svjetskih centara mode. Noćenje.

3.Dan  (18.05.24.) MILANO- JEZERO COMO-MILANO Doručak. Fakultativni izlet do jezera COMO i razgled istoimenog gradića na obali jezera: Jezero i Alpe, tvore čarobnu kombinaciju tako da je Como neobično popularna turistička destinacija već od 19. stoljeća, zbog toga Como kao ladanjsko mjesto ima brojna umjetnička djela, crkve, vrtove, muzeje, kazališta, palače i parkove. Katedrala (Duomo); Crkva San Fedele; Crkva Sant’Agostino; bazilika Sant’Abbondio, Crkva San Carpoforo, Tempio Voltiano (Voltin hram) Muzej posvećen djelu Alessandra Volte.  Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.Dan (19.05.24.)MILANO-MANTOVA-BIH Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Mantovi.  Mantova je izgrađena na otočiću na rijeci Mincio kao etrursko naselje, a kasnije su oko utvrde iskopana četiri umjetna jezera od kojih tri još uvijek okružuju ovaj povijesni centar. Iznad izvrsno očuvanih zidina izdižu se siluete Castella di San Giorgio (Reggia) obitelji Gonzaga, tornjevi katedrale, Albertijeve crkve sv. Andrije i Torre della Gabbia. U renesansnom dvorcu, koji je izrastao iz utvrđene rezidencije Bonacolsija Gonzage su pozvale najpoznatije umjetnike svoga vremena (Leone Battista Alberti, Andrea Mantegna, Giulio Romano, Donatello, Peter Paul Rubens, Pisanello, Luca Fancelli), posebno u doba prve dame renesanse Isabelle d`Este, pa se još i danas možemo diviti renesansnoj arhitekturi i slikarstvu. Sjajni dvor Gonzaga mogao se mjeriti s Firencom Medicija i Ferrarom D˙Este. Centar starog grada očuvao je svoj srednjovjekovni trg sa crkvom Rotonda di  San Lorenzo i zgradama gradske uprave. Stara Mantova nalazi se na listi svjetske kulturne baštine UNESCO-a Po dolasku obilazak grada u trajanju cca 2 sata, te posjeta tržnom centru Mantova outlet village. Polazak za BIH u 16:00.  Noćnja vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju. Dolazak je planiran u ranim jutarnjim satima.

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz turističkim autobusom (klima, TV, video, WC);
 • 2 noćenja s doručkom u 3* u široj gradskoj zoni Milana u ½ i 1/3 sobama
 • Obilazak Milana
 • Pratioca tokom putovanja
 • PDV

U cijenu nije uključeno:

 • Taksa za Hotel – 8,00€ plaća se na recepciji hotela
 • Doplata za jednokrevetnu sobu-40% cijene aranžmana
 • Putničko zdravstveno osiguranje po osobi 12,00 KM
 • Izlet u Como i obilazak grada sa vodičem – 20,00€
 • Izlet Mantova -15,00 €
 • Dodatno sjedište u busu – 150,00 KM
 • Individualni troškovi putnika;

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

Napomene:

 • Agencija zadržava pravo realizacije prijevoza uz korekciju cijene ili u suradnji sa drugom agencijom
 • Agencija zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cijenama koje su drugačije od onih u cjenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cijenama objavljenim u ovom cjenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u cijeni.
 • Agencija zadržava pravo realizacije prijevoza uz korekciju cijene u slučaju promjena na deviznom tržištu
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o program putovanja
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu
 • Prvi red sjedišta su službena sjedišta I ne izdaju se putnicima, putnik je dužan da prihvati sjedište koje mu agencija dodijeli.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prijelazu radi reguliranja povrata sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
 • Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica,organizacije, i podložna je promjenama…Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave.Program je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

Napomena: Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici) . Molimo putnike da imaju na umu da je putno zdravstveno osiguranje obavezno te da je odgovornost za njegovo posjedovanje na samim putnicima. Svi sudionici putovanja su obvezni posjedovati važeću polisu putničkog zdravstvenog osiguranja. Važno je naglasiti da su ova pravila u skladu s politikom i standardima Elle Travel agencije, te se očekuje poštivanje istih od strane svih putnika kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta putovanja.

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, i osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊

View More

Highlights

 • MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE
 • FIRST MINUTE CIJENA 320,00 km DO 01.05.2024
 • REGULARNA CIJENA 350,00 km

Itinerary

1.Dan (16.05.24.) BIH-ITALIJA

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja, Visoko (Naplatne), Zenica (Zeka Comerc BP), Tuzla (Hotel Tuzla), Tuzla (BCC), Srebrenik (kod pekare Magistrala), Brčko (BP Mešić com), Orašje (BP Hifa Petrol). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz pauze po potrebi.

2.Dan (17.05.24.) Milano

Dolazak u Milano u prijepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada, najvećeg i najvažnijeg grada sjeverne Italije. Obilazak gradskog središta Castelo Sforzesco (sjedište milanskih vojvoda), Duomo di Milano (zapanjujuća katedrala gradjena 5 stoljeća gotičko zadanje sa preko 2500 skulptura), Teatro alla Scala (slavna operska kuća), galeriju Vittorio Emanuele II ,četvrt Brera… Prijavljivanje u hotel, vrijeme za slobodne aktivnosti I shopping u jednom od najpopularnijih svjetskih centara mode. Noćenje.

3.Dan (18.05.24.) Milano - Jezero Como - Milano

Doručak. Fakultativni izlet do jezera COMO i razgled istoimenog gradića na obali jezera: Jezero i Alpe, tvore čarobnu kombinaciju tako da je Como neobično popularna turistička destinacija već od 19. stoljeća, zbog toga Como kao ladanjsko mjesto ima brojna umjetnička djela, crkve, vrtove, muzeje, kazališta, palače i parkove. Katedrala (Duomo); Crkva San Fedele; Crkva Sant'Agostino; bazilika Sant'Abbondio, Crkva San Carpoforo, Tempio Voltiano (Voltin hram) Muzej posvećen djelu Alessandra Volte. Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.Dan (19.05.24.) Milano - Mantova - BiH

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Mantovi. Mantova je izgrađena na otočiću na rijeci Mincio kao etrursko naselje, a kasnije su oko utvrde iskopana četiri umjetna jezera od kojih tri još uvijek okružuju ovaj povijesni centar. Iznad izvrsno očuvanih zidina izdižu se siluete Castella di San Giorgio (Reggia) obitelji Gonzaga, tornjevi katedrale, Albertijeve crkve sv. Andrije i Torre della Gabbia. U renesansnom dvorcu, koji je izrastao iz utvrđene rezidencije Bonacolsija Gonzage su pozvale najpoznatije umjetnike svoga vremena (Leone Battista Alberti, Andrea Mantegna, Giulio Romano, Donatello, Peter Paul Rubens, Pisanello, Luca Fancelli), posebno u doba prve dame renesanse Isabelle d`Este, pa se još i danas možemo diviti renesansnoj arhitekturi i slikarstvu. Sjajni dvor Gonzaga mogao se mjeriti s Firencom Medicija i Ferrarom D˙Este. Centar starog grada očuvao je svoj srednjovjekovni trg sa crkvom Rotonda di San Lorenzo i zgradama gradske uprave.Stara Mantova nalazi se na listi svjetske kulturne baštine UNESCO-a Po dolasku obilazak grada u trajanju cca 2 sata, te posjeta tržnom centru Mantova outlet village. Polazak za BIH u 16:00. Noćnja vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju. Dolazak je planiran u ranim jutarnjim satima.

Included/Excluded

 • Prijevoz turističkim autobusom (klima, TV, video, WC);
 • 2 noćenja s doručkom u 3* u široj gradskoj zoni Milana u 1/2 i 1/3 sobama
 • Obilazak Milana
 • Pratioca tokom putovanja
 • PDV.
 • Taksa za Hotel - 8,00€ plaća se na recepciji hotela
 • Doplata za jednokrevetnu sobu-40% cijene aranžmana
 • Putničko zdravstveno osiguranje po osobi 12,00 KM
 • Izlet u Como i obilazak grada sa vodičem – 20,00€
 • Izlet Mantova -15,00 €
 • Dodatno sjedište u busu - 150,00 KM
 • Individualni troškovi putnika;

Tour's Location

from 320.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like