from 299.00 BAM
Book Now

Istanbul 01.06.-06.06.2024. A3-01

Not Rated
Duration

5 dana/ 3 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

ISTANBUL

Polazak 01.06.2024- povratak 06.06.2024

A3-01

 FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 299,00 KM za uplate do 01.05.24

 “Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu”

Alphonse de Lamartin

Ako ste se odlučili da posjetite Istanbul, napravili ste dobar izbor. To je jedan od gradova za koji se sa pravom kaže da “imaju dušu”, da “žive punim plućima”, to je grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, grad koji će zadovoljiti mnoge ukuse I ispuniti očekivanja onih koji vole putovati, uživati, a I kupovati. Istanbul je očaravajuća mješavina istoka I zapada, carstvo šarenila, mirisa, ukusa turskih specijaliteta, a mogućnosti za obilazak su gotovo neiscrpne. Istanbul je grad sa “pogledom”, prostire se na 7 brežuljaka I sa bilo koje od uzvišica, kupola ili kula-vidikovaca, pružaju se nezaboravni pogledi. Kako bi Napoleon Bonaparte rekao: “Ukoliko bi svijet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad”

PLAN PUTOVANJA

 1. Dan (01.06.2024) BiH – ISTANBUL Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina satnica naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.
 2. Dan (02.06.2024) ISTANBUL   Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u hotel. Slobodno vrijeme po izboru.  Noćenje
 3. Dan (03.06.2024) ISTANBUL   Doručak. Zajednički(fakultativni) odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Istanbul, Mramorno more i Bosfor. Posjeta i novoizgrađenoj džamiji Čamlidža (najveća džamija u Turskoj). Odlazak do Djevojačke kule (Kiz kulesi), jedan od simbola Istanbula, jedinog grada na dva kontinenta, privači pažnju svakog turiste. Nakon Djevojačke kule odlazak od Shopping Outlet Venezia. Nakon Shopping Centra predlažemo fakultativni obilazak Istanbul loko razgled znamenitosti starog grada u pratnji lokalnog vodića: hipodrom, (egipatski obelisk, zmijski stub), Aya Sofija te Sultanahmetova džamija, najpoznatiji vjerski objekat islamskog svijeta. Zatim šetnja do Topkapi palate, rezidencije sultana puna 4 vijeka, mjesto gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom evrope. Posjeta Topkapi Saraj dvorcu(bez ulaznice)gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Zatim posjeta Aya Sofiji nekadašnjoj hrišćanskoj crkvi, poslije džamija koja je pretvorena u muzej… Povratak u hotel. Noćenje
 4. Dan (04.06.2024) ISTANBUL  Doručak Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu,Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar – čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu… Nakon krstarenja odlazak u čuveni kvart Ejup okome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazak i do vidikovca Pieree Loti odakle se pruža predivan pogled na zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na Tursko veče (služenje večere sa predjelom, glavnim jelom i desertom kao i tradicionalnim turskim igrama i belly dance (trbušnim plesačicama). Noćenje.
 5. Dan (05.06.2024) EDIRNE – BiH Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.
 6. Dan (06.06.2024) BiH
  Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Cijene su izračunate temeljem 45 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 7 dana prije planiranog polaska.

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat)
 • Smještaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Lalei oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • Krstarenje Bospor – Eyup – Pierre Lotti – 25.00€
 • Džamija Čamlidža – Kiz kulesi – Istanbul Loko – 35.00€
 • Tursko veče – 45,00 €
 • Dodatno sjedište u busu – 120.00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 14.00 KM (stariji od 65 god. 28.00 KM)

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE i 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE.

Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

 Napomene: 

 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati.
 • Za putovanje u Istanbul po putniku je dozovljen jednan kofer ili putna torba, drugi kofer se nadoplaćuje 20EUR, treći kofer se nadoplaćuje 40EUR.
 • Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica,organizacije, i podložna je promjenama…
 • Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta,
 • U turističkim autobusima nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu,
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću dužina
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora Putovanja
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja

Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave

Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ ).

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.

View More

Highlights

 • FIRST MINUTE CIJENA 299,00 KM za uplate do 01.05.2024.
 • REGULARNA CIJENA 330,00 KM
 • Mogućnost plaćanja na rate u dogovoru sa agencijom.

Itinerary

1. Dan (01.06.2024) BiH – ISTANBUL

Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina satnica naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. Dan (02.06.2024) ISTANBUL

Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u svoj hotel radi kraćeg odmora. Nakon odmora, krenut ćemo u obilazak čuvenog Topkapi dvorca. Nakon razgledavanja ovog raskošnog dvorca, nastavljamo program obilaska kvarta Sultanahmet, koji uključuje posjet Kapali čaršiji, Hipodromu, Plavoj džamiji i Aja Sofiji. Nakon obilaska, imat ćete slobodnog vremena za osobne aktivnosti prije povratka u hotel. Noćenje.

3. Dan (03.06.2024) ISTANBUL

Doručak. Zajednički(fakultativni) odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Istanbul, Mramorno more i Bosfor. Posjeta i novoizgrađenoj džamiji Čamlidža (najveća džamija u Turskoj). Odlazak do Djevojačke kule (Kiz kulesi), jedan od simbola Istanbula, jedinog grada na dva kontinenta, privači pažnju svakog turiste. Nakon Djevojačke kule odlazak od Shopping Outlet Venezia. Nakon Shopping Centra predlažemo fakultativni obilazak Istanbul loko razgled znamenitosti starog grada u pratnji lokalnog vodića: hipodrom, (egipatski obelisk, zmijski stub), Aya Sofija te Sultanahmetova džamija, najpoznatiji vjerski objekat islamskog svijeta. Zatim šetnja do Topkapi palate, rezidencije sultana puna 4 vijeka, mjesto gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom evrope. Posjeta Topkapi Saraj dvorcu(bez ulaznice)gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Zatim posjeta Aya Sofiji nekadašnjoj hrišćanskoj crkvi, poslije džamija koja je pretvorena u muzej... Povratak u hotel. Noćenje

4. Dan (04.06.2024) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu,Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu... Nakon krstarenja odlazak u čuveni kvart Ejup okome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazak i do vidikovca Pieree Loti odakle se pruža predivan pogled na zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na Tursko veče (služenje večere sa predjelom, glavnim jelom i desertom kao i tradicionalnim turskim igrama i belly dance (trbušnim plesačicama). Noćenje.

5. Dan (06.06.2024) EDIRNE – BiH

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

6. Dan (07.06.2024) BiH

Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat)
 • Smještaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Lalei oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • Krstarenje Bospor - Eyup - Pierre Lotti - 25.00€
 • Džamija Čamlidža – Kiz kulesi – TC Venezia - Istanbul Loko - 35.00€
 • Tursko veče - 45,00 €
 • Dodatno sjedište u busu - 120.00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) - 14.00 KM (stariji od 65 god. 28.00 KM)

Tour's Location

from 299.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like