Zlatibor

WEEKEND NA ZLATIBORU

POLAZAK 06.01.2024 – POVRATAK  07.01.2024 g.

 (2DANA/1 NOĆENJe)

ŠIFRA A2-16

PROMO CIJENA DO 22.12.23 :125,00KM

Planina i vazdušna banja Zlatibor, sa veoma dugom turističkom tradicijom, nalazi se u Zapadnoj Srbiji, prosječna nadmorska visina je 1000 m. Čudotvorna klima Zlatibora je idealna je za provesti slobodan dan daleko do gradske buke i svakodnevnog stresa. Najviši vrhovi su Tornik (1496 m.n.v.) i Čigota (1422 m.n.v.) a u neposrednoj blizini i na samom Zlatiboru, nalaze se brojni kulturno-istorijski i entološki spomenici i atrakcije. Prvi stanovnici Zlatibora bili su Iliri, zatim Rimljani a posle njih ove prostore naseljavaju Sloveni. Zabilježeno je da je Zlatibor primio prve turiste još daleke 1750.godine a je do kraja 19. vijeka boravak ovdje bio čista moda i luksuz. Osim što je idealno mjesto za odmor Zlatibor takođe posjeduje veliki broj raznovrsnih lokala, kafe barova i restorana kao i pivnica koje služe najbolja piva svih domaćih i svetskih brendova

  1. DAN: ( 06.01.2024 , subota) Tuzla –ZlatiborPolazak iz:  Gračanice (Etna) u 05:30, Lukavac (trzni centar Bingo) 06:00, Tuzla Bingo city centar 06:30, Hotel Tuzla 06:45. Mogućnost ulaska putnika u Kalesiji. Putovanje do Zlatibora koji uz Beograd i Novi Sad čini jednu od najposjećenijih destinacija u Srbiji, koja pruža mnogo mogućnosti za odmor, rekreaciju i zabavu. Specifična ruža vjetrova čini od Zlatibora klimatsku Banju, čiji svjež vazduh ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Gastronomski specijaliteti ovog kraja ( jagnjeće i teleće pečenje, goveđa pršuta i kobasica, zlatiborski sir i kajmak, domaća rakija prepečenica) poznati su i van granica Srbije.Po dolasku u hotel, smještaj i slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti: šetnju na čistom vazduhu, obilazak živopisne pijace, kafu u poznatom zlatiborskom tržnom centru. Smještaj u hotel. Noćenje.
  2. DAN. (07.01.2024 nedjelja)  – Zlatibor- Tuzla Doručak. Napuštanje smještaja. Mogućnost fakultativnog posjeta tematskom parku El Paso City do 14:00. Povratak na Zlatibor.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska u 18:00. Dolazak u Tuzlu u večernjim satima.

PROMO CIJENA(DO 22.12.23) ARANŽMANA HOTEL MIR 4* : 125,00 KM

NAČIN PLAĆANJA: 30% aranžmana po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cijene aranžmana gotovinski.

– U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cijena aražmana podliježe promjeni.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENA: Program je izrađen na osnovi minimum 40 prijavljenih putnika.

Zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 5 dana prije planiranog polaska

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

 Napomene: 

Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave.