from 280.00 BAM
Book Now

Češki Krumlov i Češke Budejovice A2-06 27.09.24-29.09.24

Not Rated
Duration

3 dana, 1 noćenje

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

ČEŠKI KRUMLOV I ČEŠKE BUDEJOVICE

(3 dana/1 noćenje)

27.09.24-29.09.2024

A2-06

 FIRST MINUTE CIJENA:280,00KM

REDOVNA CIJENA: 308,00KM

 

Otkrijte čaroliju baroknog kazališta u dvorcu, rokoko vrtove, slikovite mostove i ulice te pronađite svoj romantični bijeg – upravo onakav kakvog ste oduvijek sanjali.

😊 😊 😊 😊

Program putovanja:

 1. dan putovanja (27.09.2024, petak): Bosna I Hercegovina – Češka  Polazak iz Sarajeva (Zemaljski muzej) u 16:00, Zenica (benzinska pumpa Zeka commerce) u 17:30, Doboj (benzinska pumpa Gasprom) 18:50, Gračanica ( trzni centar Etna) 19:20, Lukavac (trzni centar Bingo) u 19:50,  Tuzla (hotel Tuzla) u 20:20, (Bingo city centar) u 20:35, Brcko (benzinska pumpa Mesic com), Orašje (benzinska pumpa Hifa petrol) 22:40.. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku, Sloveniju I Austriju do Češke uz povremene pauze po potrebi grupe.
 1. dan putovanja (28.09. 24,subota) Češke Budejovice –Češki Krumlov Dolazak u Češke Budejovice u jutarnjim satima. Češke Budejovice je dobro očuvan srednjovjekovni grad-tvrdjava sa impresivnom poviješću,osnovan 1265g kao uporište na ušću Rijeka Vltave I Malše kako bi se zaštitila Češka od bilo koje vojske koja bi je željela osvojiti. U 15st Češke Budejovice su se razvile u jedan od najbogtatijih I najvažnijih gradova Češke, te je svoje bogatstvo, koje je trajalo sve do 1700-tih pretočile u gradnju arhitektonski zadivljujućih zgrada.  Tridesetogodišnji rat I veliki požar 1641 godine opustošili su veći dio grada, ali na sreću Habsburško Carstvo je priskočilo u pomoć I u 18st izgradilo zgrade u baroknom stilu koje postoje I danas. Danas su Češke Budejovice manje poznate po tome što su kroz povijest bile zaštitnici Češke, a više po tome što su rodni grad izvorne pivovare Budweiser osnovane 1895 godine . Obilazak grada u trajanju od cca2h, glavni gradski trg Namesti Premysla Otokara II (jedan od najvećih trgova srednje Europe),Fontana Sampson, Černa Vež (crna kula,70m visok simbol grada), crkva Sv. Nikole,  te slobodno vrijeme za uživanje u češkim delicijama. Okupljanje grupe I polazak u Češki Krumlov, prekrasni grad u Češkoj koji djeluje baš kao da je iz srednjeg vijeka, ljupke kuće, velebni dvorac, vijugava rijeka… Romantična povijesna jezgra Češki Krumlova sačuvala je svoj izgled od prije nekoliko stoljeća, a zbog karakterističnih crvenih krovova često ga nazivaju “Mali Prag”, ovaj grad predstavlja jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih europskih bisera I neosporno je jedna od najpopularnijih destinacija u Češkoj.  Check in u hotelu, te slijedi obilazak grada sa pratiteljem putovanja, te slobodno vrijeme za individualne aktivnost. Noćenje.
 2.  dan putovanja 29.09.24 (nedjelja) Češki Krumlov-BIH  Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i obilazak dvorca Krumlov. Dvorac Krumlov je drugi najveći dvorac u Češkoj I jedan od najvećih dvoraca u srednjoj Europi. Izgradjen je u 13st, ali je tijekom godina doživio mnoge promjene, tako da danas možete vidjeti mješavinu gotičkih, renesansnih I baroknih stilova. Dvorac se nalazi na vrhu stijene koja ima veliku pukotinu I preko te pukotine je napravljen most na kojem stoji dio dvorca. Njegova unutrašnjost oduševljava bogatsvom umjetničkih djela, freski I tapiserija I od 1992 je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak u trajanju od cca 2 h. Polazak za BIH u podnevnim satima. Dolazak u BIH u noćnim satima.

 

Uključeno u cijenu:

 • autobuski prijevoz na navedenoj relaciji (bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja);
 • 1 noćenje u Češkom Krumlovu ili okolini
 • Razgledanje prema programu;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Usluge pratitelja za sve vrijeme putovanja
 • PDV

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 8,00KM za osobe mladje od 59,99godina, I 16,00KM za osobe starije od 59,99godina.
 • Obilazak Česke Budejovice (obavezna doplata u autobusu) 15 €
 • Doplata za lokalnog turističkog vodića 10 €
 • Ulaznica za dvorac Krumlov 10 €
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 123,00KM

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  123,00KM
POPUSTI:

▫       djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

▫       djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

▫       djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)

▫       djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.     30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

 

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata. Može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine, tako da je zbog pomoćnog ležaja trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može uticati na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena u dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA: OPŠTE NAPOMENE: Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska tri dana prije putovanja. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Travel tagom sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neophodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je da se putnici sa bosanskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH: https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske unije, radi overe računa i povrata poreza iz Europske unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle Travel agencije, Elle Travel agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepredviđenih događanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja…). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem agencije, napominjemo da je Elle Travel agencija samo posrednik pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polisa osiguranja.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.

Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

 • 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;
 • 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;
 • 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;
 • 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;
 • 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;
 • Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rešenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja prema opštim uslovima putovanja: https://elletravel.ba/opsti-uslovi/. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

 

View More

Highlights

 • FIRST MINUTE CIJENA: 280,00KM (za uplate do 20.06.24)
 • REDOVNA CIJENA: 308,00KM

Itinerary

1. dan putovanja (27.09.2024, petak): Bosna I Hercegovina – Češka
1. dan putovanja (27.09.2024, petak): Bosna I Hercegovina – Češka

Polazak iz Sarajeva (Zemaljski muzej) u 16:00, Zenica (benzinska pumpa Zeka commerce) u 17:30, Doboj (benzinska pumpa Gasprom) 18:50, Gračanica ( trzni centar Etna) 19:20, Lukavac (trzni centar Bingo) u 19:50, Tuzla (hotel Tuzla) u 20:20, (Bingo city centar) u 20:35, Brcko (benzinska pumpa Mesic com), Orašje (benzinska pumpa Hifa petrol) 22:40.. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku, Sloveniju I Austriju do Češke uz povremene pauze po potrebi grupe.

2. dan putovanja (28.09. 24,subota) Češke Budejovice –Češki Krumlov
2. dan putovanja (28.09. 24,subota) Češke Budejovice –Češki Krumlov

Dolazak u Češke Budejovice u jutarnjim satima. Češke Budejovice je dobro očuvan srednjovjekovni grad-tvrdjava sa impresivnom poviješću,osnovan 1265g kao uporište na ušću Rijeka Vltave I Malše kako bi se zaštitila Češka od bilo koje vojske koja bi je željela osvojiti. U 15st Češke Budejovice su se razvile u jedan od najbogtatijih I najvažnijih gradova Češke, te je svoje bogatstvo, koje je trajalo sve do 1700-tih pretočile u gradnju arhitektonski zadivljujućih zgrada. Tridesetogodišnji rat I veliki požar 1641 godine opustošili su veći dio grada, ali na sreću Habsburško Carstvo je priskočilo u pomoć I u 18st izgradilo zgrade u baroknom stilu koje postoje I danas. Danas su Češke Budejovice manje poznate po tome što su kroz povijest bile zaštitnici Češke, a više po tome što su rodni grad izvorne pivovare Budweiser osnovane 1895 godine . Obilazak grada u trajanju od cca2h, glavni gradski trg Namesti Premysla Otokara II (jedan od najvećih trgova srednje Europe),Fontana Sampson, Černa Vež (crna kula,70m visok simbol grada), crkva Sv. Nikole, te slobodno vrijeme za uživanje u češkim delicijama. Okupljanje grupe I polazak u Češki Krumlov, prekrasni grad u Češkoj koji djeluje baš kao da je iz srednjeg vijeka, ljupke kuće, velebni dvorac, vijugava rijeka… Romantična povijesna jezgra Češki Krumlova sačuvala je svoj izgled od prije nekoliko stoljeća, a zbog karakterističnih crvenih krovova često ga nazivaju “Mali Prag”, ovaj grad predstavlja jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih europskih bisera I neosporno je jedna od najpopularnijih destinacija u Češkoj. Check in u hotelu, te slijedi obilazak grada sa pratiteljem putovanja, te slobodno vrijeme za individualne aktivnost. Noćenje.

3. dan putovanja 29.09.24 (nedjelja) Češki Krumlov-BIH
3. dan putovanja 29.09.24 (nedjelja) Češki Krumlov-BIH

Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i obilazak dvorca Krumlov. Dvorac Krumlov je drugi najveći dvorac u Češkoj I jedan od najvećih dvoraca u srednjoj Europi. Izgradjen je u 13st, ali je tijekom godina doživio mnoge promjene, tako da danas možete vidjeti mješavinu gotičkih, renesansnih I baroknih stilova. Dvorac se nalazi na vrhu stijene koja ima veliku pukotinu I preko te pukotine je napravljen most na kojem stoji dio dvorca. Njegova unutrašnjost oduševljava bogatsvom umjetničkih djela, freski I tapiserija I od 1992 je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak u trajanju od cca 2 h. Polazak za BIH u podnevnim satima. Dolazak u BIH u noćnim satima.

Included/Excluded

 • Autobuski prijevoz na navedenoj relaciji (bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja);
 • 1 noćenje u Češkom Krumlovu ili okolini
 • Razgledanje prema programu;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Usluge pratitelja za sve vrijeme putovanja
 • PDV
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 8,00KM za osobe mladje od 59,99godina, I 16,00KM za osobe starije od 59,99godina.
 • Obilazak Česke Budejovice (obavezna doplata u autobusu) 15 €
 • Doplata za lokalnog turističkog vodića 10 €
 • Ulaznica za dvorac Krumlov 10 €
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 123,00KM

Tour's Location

from 280.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like