from 388.00 BAM
Book Now

Advent u Wroclaw-u A3-12 19.12.24-23.12.24

Not Rated
Duration

5 Dana / 2 noćenja

Tour Type

Daily Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

ADVENT U WROCLAW-u-GRADU PATULJAKA

A3-12

5 DANA/2 NOĆENJA

19.12.2024-23.12.2024

CIJENA: 388,00 KM

Tražite neku ne toliko poznatu, a opet nevjerojatnu destinaciju, s prekrasnom arhitekturom, jeftinim cijenama, dobrom hranom i pregršt stvari koje možete vidjeti, otputujte sa nama u najljepši europski grad, grad koji broji 12 rijeka 21 otok I na stotine patuljaka. Divni, neodoljivi Wroclaw. Četvrti grad po veličini u Poljskoj i glavni grad Šlezije, nalazi se na rijeci Odri i čak četiri njene pritoke. Ispresjecan tokovima rijeka, sa preko 200 mostova, ovaj grad nazivaju i Poljska Venecija. Bogata istorija i spoj različitih kultura, učinili su ovaj grad zanimljivim kultorološkim miksom. Iako je u Drugom svjetskom ratu gotovo potpuno uništen, ovaj grad je poput Varšave podignut iz pepela. Obnovljeno istorijsko jezgro vrvi od raskošnih palata sa šarenim fasadama, kulturnim institucijama, izuzetno živopisnim ulicama, sjajnim restoranima… Naravno, tu su i vroclavski patuljci. Najnovije znamenje grada koje je postalo njegov neodoljivi simbol. Preko 300 malih bronzanih figurina patuljaka nalazi se razasuto širom grada… Njihov stav kao da nas poziva u neki drugi svijet, svijet ljubavi i sreće. Pa zašto da i Vi ne budete dio te sreće! Wroclaw Vas neće ostaviti ravnodušnima! Putovanje kao stvoreno za Vas!

Program putovanja:

 1. dan (četvtak, 19.12.24.) BIH -Wroclaw

Polazak iz Sarajeva (Zemaljski Muzej) u 15:00, iz Zenice (Zeka commerce benzinska pumpa) u 16:00, Doboja (Gasprom benzinska pumpa) u 17:00, Lukavca (Bingo tržni centar) u 17:30,iz Tuzle u 18:00 (hotel Tuzla) 18:15 Bingo city centar, Srebrenik (hotel Park) cca 18:50, Brčko (benzinska pumpa Mešić com) cca 19:20, Orašje (benzinska pumpa Hifa)cca 20:00 . Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

 1. dan (petak, 20.12.24)  Wroclaw 

Dolazak u Wroclaw, europski grad kulture 2016 godine, u prijepodnevnim satima. Po dolasku, slijedi obilazak grada uz razgledanje: Glavni gradski trg Rinek sa veličanstvenom Gradskom kućom i crkvama Svete Elizabete i Svetog Ivana Krstitelja. Šetnja glavnom trgovačkom zonom grada, ulicom Svidnica. Zatim slijedi obilazak najstarijeg, i po mnogima najimpresivnijeg dijela grada, ostrvlje Tumski gde se nalaze brojne crkve i građevine koje datiraju čak iz 12. vijeka. Slobodno vrijeme za šetnju, sastanak grupe I odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost večernjeg posjeta Božićnim sajmovima u Wroclaw-u, povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.

 1. dan (subota, 21.12 2024) Wroclaw- Swidnica- Wroclaw

Doručak,mogućnost organiziranja izleta do malog živopisnog grada SVIDNICA. U ovom mestu se nalazi najveća drvena crkva na svijetu. Riječ je o luteranskoj crkvi Mira koja se zbog svoje ljepote i jedinstvenosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Crkva je izgrađena u spomen završetka Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648, (fahverk-skeletna gradnja-način gradnje u kojoj su vanjski I unutarnji zidovi izgradjeni od drvenih okvira, a prostor je ispunjen kojekakvim materijalima) te po postignutom dogovoru i nosi ime, Crkva od Mira. Unutrašnjost crkve urađena je u raskošnom barokno-šleskom stilu i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šetnja glavnim gradskim trgom  na kojem se nalaze šarmantne raznobojne zgrade, gradska vijećnica, te gradski toranj. Povratak u Wroclaw u hotel do 17h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan (nedjelja, 22.12.2024) Wroclaw- Brno

Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak iz Wroclawa. Dolazak u Brno. Razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada: pješačka zona: dvorac Špilberk koji daje siluetu gradu, nam Svobodni,Zelny trg, katedrala S. Petra I Pavla, kapucinski samostan, crkva Sv. Jakova, zmaj od Brna u staroj gradskoj vijećnici. Slobodno vrijeme do polaska. Nastavak puta prema BIH uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

 1. dan (ponedjeljak, 23.12.2024) BIH   Povratak u podnevnim satima. Kraj programa.

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video)
 • Smjestaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Pratioc grupe
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • Izlet Svidnica- 20 €
 • Večernji posjet božićnim sajmovima u Wroclaw-u 10 €
 • Obilazak Wroclaw – 10 €
 • Obilazak Brno- 15 €
 • Dodatno sjedište u autobusu- 120,00 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 156,00 KM

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  156,00KM
POPUSTI:

djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)
djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.

 

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata. Može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine, tako da je zbog pomoćnog ležaja trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može uticati na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena u dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA: OPŠTE NAPOMENE: Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska tri dana prije putovanja. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Travel tagom sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neophodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je da se putnici sa bosanskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH: https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske unije, radi overe računa i povrata poreza iz Europske unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle Travel agencije, Elle Travel agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepredviđenih događanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja…). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem agencije, napominjemo da je Elle Travel agencija samo posrednik pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polisa osiguranja.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.

Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

 • 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;
 • 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;
 • 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;
 • 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;
 • 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;
 • Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rešenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja prema opštim uslovima putovanja: https://elletravel.ba/opsti-uslovi/. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

View More

Itinerary

1. dan (četvtak, 19.12.24.) BIH -Wroclaw
1.	dan (četvtak, 19.12.24.) BIH -Wroclaw

Polazak iz Sarajeva (Zemaljski Muzej) u 15:00, iz Zenice (Zeka commerce benzinska pumpa) u 16:00, Doboja (Gasprom benzinska pumpa) u 17:00, Lukavca (Bingo tržni centar) u 17:30,iz Tuzle u 18:00 (hotel Tuzla) 18:15 Bingo city centar, Srebrenik (hotel Park) cca 18:50, Brčko (benzinska pumpa Mešić com) cca 19:20, Orašje (benzinska pumpa Hifa)cca 20:00 . Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (petak, 20.12.24) Wroclaw
2.	dan (petak, 20.12.24) Wroclaw

Dolazak u Wroclaw, europski grad kulture 2016 godine, u prijepodnevnim satima. Po dolasku, slijedi obilazak grada uz razgledanje: Glavni gradski trg Rinek sa veličanstvenom Gradskom kućom i crkvama Svete Elizabete i Svetog Ivana Krstitelja. Šetnja glavnom trgovačkom zonom grada, ulicom Svidnica. Zatim slijedi obilazak najstarijeg, i po mnogima najimpresivnijeg dijela grada, ostrvlje Tumski gde se nalaze brojne crkve i građevine koje datiraju čak iz 12. vijeka. Slobodno vrijeme za šetnju, sastanak grupe I odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost večernjeg posjeta Božićnim sajmovima u Wroclaw-u, povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.

3. dan (subota, 21.12 2024) Wroclaw- Swidnica- Wroclaw
3.	dan (subota, 21.12 2024) Wroclaw- Swidnica- Wroclaw

Doručak,mogućnost organiziranja izleta do malog živopisnog grada SVIDNICA. U ovom mestu se nalazi najveća drvena crkva na svijetu. Riječ je o luteranskoj crkvi Mira koja se zbog svoje ljepote i jedinstvenosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Crkva je izgrađena u spomen završetka Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648, (fahverk-skeletna gradnja-način gradnje u kojoj su vanjski I unutarnji zidovi izgradjeni od drvenih okvira, a prostor je ispunjen kojekakvim materijalima) te po postignutom dogovoru i nosi ime, Crkva od Mira. Unutrašnjost crkve urađena je u raskošnom barokno-šleskom stilu i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šetnja glavnim gradskim trgom na kojem se nalaze šarmantne raznobojne zgrade, gradska vijećnica, te gradski toranj. Povratak u Wroclaw u hotel do 17h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (nedjelja, 22.12.2024) Wroclaw- Brno
4.	dan (nedjelja, 22.12.2024) Wroclaw- Brno

Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak iz Wroclawa. Dolazak u Brno. Razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada: pješačka zona: dvorac Špilberk koji daje siluetu gradu, nam Svobodni,Zelny trg, katedrala S. Petra I Pavla, kapucinski samostan, crkva Sv. Jakova, zmaj od Brna u staroj gradskoj vijećnici. Slobodno vrijeme do polaska. Nastavak puta prema BIH uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

5. dan (ponedjeljak, 23.12.2024) BIH

Povratak u podnevnim satima. Kraj programa.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video)
 • Smjestaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Pratioc grupe
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 •  Izlet Svidnica- 20 €
 • Večernji posjet božićnim sajmovima u Wroclaw-u 10 €
 • Obilazak Wroclaw – 10 €
 • Obilazak Brno- 15 €
 • Dodatno sjedište u autobusu- 120,00 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 156,00KM

Tour's Location

from 388.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Website

www.elletravel.ba

Phone

+387 61 186 200

You might also like