from 199.00 BAM
Book Now

Budimpešta A2-07 20.12.24-22.12.24

Not Rated
Duration

3 Dana/ 2noći

Tour Type

Daily Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

Budimpešta Advent

A2-07

FIRST MINUTE CIJENA: 199,00KM (za uplate do 01.08.24)

REDOVNA CIJENA: 215,00 KM

Broj mjesta ograničen!

POLAZAK 20.12.2024. g.- POVRATAK 22.12.2024. g.

Provedite divan weekend u veličanstvenoj Budimpešti, uživajte u jednom od najpopularnijih božićnih sajmova u Europi, na više od 100 drvenih štandova pronaći ćete tradicionalne božićne ukrase, bombone szaloncukor, rukavice, kape, suvenire…. Uživajte u madjarskim specijalitetima, ugrijte se kuhanim vinom -jedostavno prepustite se čaroliji Budimpešte….

 1. DAN (20.12.2024-petak) BIH-MADJARSKA

Polazak ispred Zemaljskog muzeja Sarajevo u 21:00, Zenica (benzinska pumpa Zeka commerce) u 22:15, Doboj (benzinska pumpa Gasprom) u 23:30, Lukavca (Bingo trzni centar) u 00:30, Tuzla (hotel Tuzla) u 01:00, Tuzla (Bingo city centar) u 01:15, Brčko (benzinska pumpa Mešić com) 02:25, Orašje (Hifa benzinska pumpa) 02:55. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Madjarsku.

 1. DAN (21.12.2024- subota) BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u prijepodnevnim satima. Panoramski obilazak Budimpešte: Trg Heroja- najveći trg u Budimpešti koji sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom, Budim- kraljevska palača, crkva sv. Matijaša, Ribarska tvrđava sa vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji, ali i najljepši je Lančani most. Slijedi obilazak neogotičkog dragulja zgrade Parlamenta, ulice Vacy sa božićnim sajmom. Slobodno vrijeme za uživanje na glavnom trgu VÖRÖSMARTY, u mirisu predivnog KÜRTŐSKALÁCSA (zbog oblika ga zovu i „dimnjak kolač“, tradicionalno mađarsko pecivo, fino mekano i prhko). Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kafu i uživajte u romantičnom ugođaju. Prijava u hotel (izmedju 15:00 I 16:00). Slobodno vrijeme. Mogućnost organiziranja noćnog krstarenja Dunavom (trajanje cca 1h). Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN (22.12.2024, nedjelja)BUDIMPEŠTA-BIH

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do shopping centra Arena I slobodno vrijeme za shopping. Shopping centar Arena ima gotovo 180 trgovina izmedju ostalog: Armani exchange, Boss, Calvin Klein Jeans, Bershka, Calzedonia, CCC, Claire’s, Deichman, Douglas, Ecco,Gant, Gas, Guess, H&M, Hugo Boss, Karl Lagerfeld, Levi’s, Mac, Marc O’Polo, Massimo Dutti, Michael Kors, Mohito,Pepe Jeans, Primark, Pupa, Replay, Tamaris, Superdry, Tommy Hilfiger, Benetton, Zara… Slobodno vrijeme za shopping u trajanju od cca 3 sata. Okupljanje grupe I polazak prema BIH. Dolazak u BIH u noćnim satima. (kraj usluge)

U cijenu uključeno:

 • Prevoz turističkim autobusom (klima, grijanje, Wi-Fi)
 • Usluge pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • Posjet tržnom centru Arena
 • Troškovi organizacije putovanja
 • PDV

U cijenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Putno zdravstveno osiguranje 4,00KM za osobe mladje od 59,99 godina, te 8,00KM za osobe starije od 59,99KM
 • Obilazak grada 10€ (obavezna doplata)
 • Krstarenje Dunavom 25€
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu: 90,00KM
 • Doplata za 1/1 sobu: 89,00KM

NAPOMENA

Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja je 5 dana prije planiranog polaska.

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  89,00KM
POPUSTI:

djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)
djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.
POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.     30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

 

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata. Može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine, tako da je zbog pomoćnog ležaja trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može uticati na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena u dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA: OPŠTE NAPOMENE: Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska tri dana prije putovanja. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Travel tagom sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neophodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je da se putnici sa bosanskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH: https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske unije, radi overe računa i povrata poreza iz Europske unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle Travel agencije, Elle Travel agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepredviđenih događanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja…). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem agencije, napominjemo da je Elle Travel agencija samo posrednik pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polisa osiguranja.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.

Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

·                 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;

·                 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;

·                 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;

·                 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;

·                 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;

·                 Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rešenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja prema opštim uslovima putovanja: https://elletravel.ba/opsti-uslovi/. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

View More

Itinerary

1. DAN (20.12.2024-petak) BIH-MADJARSKA

Polazak ispred Zemaljskog muzeja Sarajevo u 21:00, Zenica (benzinska pumpa Zeka commerce) u 22:15, Doboj (benzinska pumpa Gasprom) u 23:30, Lukavca (Bingo trzni centar) u 00:30, Tuzla (hotel Tuzla) u 01:00, Tuzla (Bingo city centar) u 01:15, Brčko (benzinska pumpa Mešić com) 02:25, Orašje (Hifa benzinska pumpa) 02:55. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Madjarsku.

2. DAN (21.12.2024- subota) BUDIMPEŠTA
2.	DAN (21.12.2024- subota) BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u prijepodnevnim satima. Panoramski obilazak Budimpešte: Trg Heroja- najveći trg u Budimpešti koji sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom, Budim- kraljevska palača, crkva sv. Matijaša, Ribarska tvrđava sa vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji, ali i najljepši je Lančani most. Slijedi obilazak neogotičkog dragulja zgrade Parlamenta, ulice Vacy sa božićnim sajmom. Slobodno vrijeme za uživanje na glavnom trgu VÖRÖSMARTY, u mirisu predivnog KÜRTŐSKALÁCSA (zbog oblika ga zovu i „dimnjak kolač“, tradicionalno mađarsko pecivo, fino mekano i prhko). Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kafu i uživajte u romantičnom ugođaju. Prijava u hotel (izmedju 15:00 I 16:00). Slobodno vrijeme. Mogućnost organiziranja noćnog krstarenja Dunavom (trajanje cca 1h). Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (22.12.2024, nedjelja)BUDIMPEŠTA-BIH
3.	DAN (22.12.2024, nedjelja)BUDIMPEŠTA-BIH

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do shopping centra Arena I slobodno vrijeme za shopping. Shopping centar Arena ima gotovo 180 trgovina izmedju ostalog: Armani exchange, Boss, Calvin Klein Jeans, Bershka, Calzedonia, CCC, Claire’s, Deichman, Douglas, Ecco,Gant, Gas, Guess, H&M, Hugo Boss, Karl Lagerfeld, Levi’s, Mac, Marc O’Polo, Massimo Dutti, Michael Kors, Mohito,Pepe Jeans, Primark, Pupa, Replay, Tamaris, Superdry, Tommy Hilfiger, Benetton, Zara… Slobodno vrijeme za shopping u trajanju od cca 3 sata. Okupljanje grupe I polazak prema BIH. Dolazak u BIH u noćnim satima. (kraj usluge)

Included/Excluded

 • Prevoz turističkim autobusom (klima, grijanje, Wi-Fi)
 • Usluge pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • Posjet tržnom centru Arena
 • Troškovi organizacije putovanja
 • PDV
 • Individualni troškovi
 • Putno zdravstveno osiguranje 4,00 KM za osobe mladje od 59,99 godina, te 8,00KM za osobe starije od 59,99KM
 • Obilazak grada 10€ (obavezna doplata)
 • Krstarenje Dunavom 25€
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu: 90,00KM
 • Doplata za 1/1 sobu: 89,00 KM

Tour's Location

from 199.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Website

www.elletravel.ba

Phone

+387 61 186 200

You might also like