from 337.00 BAM
Book Now

Beč A3-11 22.11.24-25.11.24

Not Rated
Duration

4 dana 2 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

BEČ- DAN DRŽAVNOSTI A3-11

POLAZAK 22.11.2024. – Petak

POVRATAK 25.11.2024. – Ponedeljak
4 dana/2noćenja

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA:337,00 KM

REDOVNA CIJENA:360,00KM

 

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mjesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih europskih odredišta turista iz čitavog svijeta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota.Sa svojim arhitektonskim i kulturnim naslijeđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom.Beč nosi i epitet muzičke prijestolnice svijeta u kojoj su živjeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i vjenčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo dio znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja slastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih slastičarnica na svijetu. Sacher torta je neizbježna stavka pri izboru brojnih poslastica.

 

Program putovanja:

1.dan putovanja(22.11.2024, petak) Sarajevo, Visoko, Zenica, Doboj, Gračanica, Lukavac, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje satnica će biti naknadno objavljena) u večernjim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske I Madjarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2.dan putovanja (23.11. 24,subota) Beč Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Odlazak do tržnog centra SCS koji je veoma poznat u Europi po radnjama najpoznatih svjetskih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka…). Slobodno vrijeme za kupovinu. U podnevnim časovima odlazak u hotel. Smještaj u hotelu.Mogućnost organiziranog odlaska u centar Beča (kratki obilazak I slobodno vrijeme za kavu, kolače….). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja (24.11.24,nedjelja) Beč Doručak. Sastanak grupe, te odlazak u posjetu Beču.  Posjeta dvorcu Šenbrun, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica). Nakon obilaska Šenbruna odlazak autobusom do centra grada,a zatim u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska četvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza I katedrale St.Stephaniulica Graben I Kartner. Po završetku razgleda grada slobodno vrijeme u gradu za odmor I individulne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan putovanja (25.11.24,ponedjeljak) Beč- Baden BIH Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Badenu kraj Beča. Baden je od Beča udaljen svega 25 km, pa se često koristi naziv I Baden kraj Beča kako bi se razlikovao od ostalih Badena u srednjoj Europi. Grad je jos u rimsko doba bio poznat po svojim toplicama, a stoljećima je bio omiljeno odredište bečke elite koja se opuštala u toplicama I svojim palačama. U Baden su voljeli dolaziti I Habsburgovci, pa je Franjo I jednu od palača pretvorio u svoju ljetnu rezidenciju. Baden se, osim toplicama, ponosi I jednim od najljepših parkova u Austriji-Kurparkom. Vise od 50 hektara veliki perivoj ističe se

lijepim spomenicima raznih vrsta, tako u njemu možete vidjeti najljepšu fontanu, te Mozartov I Beethovenov hram, takodjer u spomen na još dvojicu slavnih glazbenika čije su karijere vezane uz Badem u Kurparku je podignut I spomenik Johannu Straussu starijem I Josephu Lanneru. Obilazak Badena: Hauptplatz sa spomenikom Sv. Trojstva, Rathaus, Kaiserhaus, crkva Sv. Stjepana. Slobodno vrijeme za uživanje u Badenu cca 3 sata. Okupljanje grupe i polazak za BiH. Vožnja kroz i Srbiju uz povremene pauze. Dolazak u BiH u noćnim satima.

Uključeno u cijenu:

 • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smještaj u Beču ili okolini (2nocenja sa doruckom) u hotelu 4* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • PDV
 • Usluge pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana

Nije uključeno u cijenu

 • Obavezna doplata za Obilazak Grada 10.00€
 • Obilazak noćni Beč 10.00€
 • Izlet Baden kraj Beča 15€
 • Individualni troškovi putnika
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6 € (osobe od 19 64,99 god.), 6 € (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 € (za osobe starije od 65 )
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 80 KM
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 135,00KM

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  135,00KM
POPUSTI:

▫       djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

▫       djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

▫       djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)

▫       djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.     30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata. Može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine, tako da je zbog pomoćnog ležaja trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može uticati na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena u dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA: OPŠTE NAPOMENE: Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska tri dana prije putovanja. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Travel tagom sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neophodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je da se putnici sa bosanskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH: https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske unije, radi overe računa i povrata poreza iz Europske unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle Travel agencije, Elle Travel agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepredviđenih događanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja…). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem agencije, napominjemo da je Elle Travel agencija samo posrednik pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polisa osiguranja.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.

Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

 • 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;
 • 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;
 • 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;
 • 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;
 • 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;
 • Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rešenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja prema opštim uslovima putovanja: https://elletravel.ba/opsti-uslovi/. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

View More

Highlights

 • FIRST MINUTE CIJENA (za uplate do 01.07.24): 337,00KM
 • REDOVNA CIJENA:360,00KM
 • Posjet Baden bei Vien

Itinerary

1. dan putovanja (22.11.2024, petak) Sarajevo, Visoko, Zenica, Doboj, Gračanica, Lukavac, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje
1. dan putovanja (22.11.2024, petak) Sarajevo, Visoko, Zenica, Doboj, Gračanica, Lukavac, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje

Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje satnica će biti naknadno objavljena) u večernjim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske I Madjarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. dan putovanja (23.11. 24,subota) Beč
2. dan putovanja (23.11. 24,subota) Beč

Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Odlazak do tržnog centra SCS koji je veoma poznat u Europi po radnjama najpoznatih svjetskih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka...). Slobodno vrijeme za kupovinu. U podnevnim časovima odlazak u hotel. Smještaj u hotelu.Mogućnost organiziranog odlaska u centar Beča (kratki obilazak I slobodno vrijeme za kavu, kolače….). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja (24.11.24,nedjelja) Beč
3. dan putovanja (24.11.24,nedjelja) Beč

Doručak. Sastanak grupe, te odlazak u posjetu Beču. Posjeta dvorcu Šenbrun, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica). Nakon obilaska Šenbruna odlazak autobusom do centra grada,a zatim u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska četvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza I katedrale St.Stephaniulica Graben I Kartner. Po završetku razgleda grada slobodno vrijeme u gradu za odmor I individulne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan putovanja (25.11.24,ponedjeljak) Beč- Baden BIH
4. dan putovanja (25.11.24,ponedjeljak) Beč- Baden BIH

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Badenu kraj Beča. Baden je od Beča udaljen svega 25 km, pa se često koristi naziv I Baden kraj Beča kako bi se razlikovao od ostalih Badena u srednjoj Europi. Grad je jos u rimsko doba bio poznat po svojim toplicama, a stoljećima je bio omiljeno odredište bečke elite koja se opuštala u toplicama I svojim palačama. U Baden su voljeli dolaziti I Habsburgovci, pa je Franjo I jednu od palača pretvorio u svoju ljetnu rezidenciju. Baden se, osim toplicama, ponosi I jednim od najljepših parkova u Austriji-Kurparkom. Vise od 50 hektara veliki perivoj ističe se
lijepim spomenicima raznih vrsta, tako u njemu možete vidjeti najljepšu fontanu, te Mozartov I Beethovenov hram, takodjer u spomen na još dvojicu slavnih glazbenika čije su karijere vezane uz Badem u Kurparku je podignut I spomenik Johannu Straussu starijem I Josephu Lanneru. Obilazak Badena: Hauptplatz sa spomenikom Sv. Trojstva, Rathaus, Kaiserhaus, crkva Sv. Stjepana. Slobodno vrijeme za uživanje u Badenu cca 3 sata. Okupljanje grupe i polazak za BiH. Vožnja kroz i Srbiju uz povremene pauze. Dolazak u BiH u noćnim satima.

Included/Excluded

 • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smještaj u Beču ili okolini (2nocenja sa doruckom) u hotelu 4* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • PDV
 • Usluge pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • Obavezna doplata za Obilazak Grada 10.00€
 • Obilazak noćni Beč 10.00€
 • Izlet Baden kraj Beča 15€
 • Individualni troškovi putnika
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6 € (osobe od 19 64,99 god.), 6 € (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 € (za osobe starije od 65 )
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 80 KM
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 135,00KM

Tour's Location

from 337.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like