from 240.00 BAM
Book Now

Beč-A2-14 16.08.24-18.08.24

Not Rated
Duration

2 dana 1 noćenje

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

SHOPPING U BEČU

CIJENA ARANŽMANA: FIRST MINUTE (01.06.24) 240,00KM

REDOVNA CIJENA 260,00 KM

ŠIFRA A2-14

POLAZAK 16.08.2024-POVRATAK 18.08.2024 g.

HOTEL 4* / (3 DANA/1 NOĆENJE)

Shopping je uvijek dobra ideja,kada je udružen sa sniženjima, još bolja, a najbolje je kada se uz shopping možemo opustiti uz kavicu i neku dobru tortu, recimo Saher.Divota. Pridružite nam se i uživajte sa nama u dobrom shoppingu i prelijepom Beču

1.dan.(16.08.2024 petak) Tuzla – Beč.   Polazak iz Sarajeva u 20:00 sati, Visokog (naplatne kučice 20:45), Zenice ( Zeka commerce benzinska pumpa 21:30), Doboja ( Gasprom benzinska pumpa 22:30), Gračanice ( tržni centar Etna 23:00), Lukavca ( tržni centar Bingo 23:30),  Tuzla (Hotel Tuzla 24:00, Bingo city centar 00:15), Srebrenika ( pekara Magistrala 00:45), Brčko (benzinska pumpa Mešić com 01:20), Orašje ( benzinska pumpa Hifa petrol 01:50) . Vožnja kroz Hrvatsku,Mađarsku do Austrije sa pauzama po potrebi . Noćna vožnja.

2.dan (17.08.2024, subota)- Beč  Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Odlazak u fashion outlet Parndorf, te nakon toga u SCS-Shopping city sud, najveći shopping centar u Austriji. Cjelodnevno uživanje u u shopping-u. Smještaj u hotel. Odmor I slobodno vrijeme za individaualne aktivnosti. Slijedi izlet “Noćni Beč”, koji obuhvaća kraći obilazak Beča, te slobodno vrijeme za uživanje u kavi, kolačima…. Povratak u hotel.  Noćenje.

3.dan (18.08.2024 nedjelja) Beč- BIH
Doručak. Odjava iz hotela u 10:00. Posjeta dvorcu Schonbrunn, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova -bez ulaznica).Slijedi obilazak grada Ulica Ring, Opera, Muzejska četvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza I katedrale St.Stephan I ulica Graben I Kartner. Po završetku razgleda grada, slijedi slobodno vrijeme za uživanje u atmosferi Beča.Polazak za BIH oko 15:00 časova. Vožnja preko Gyora, Budimpešte I Mohača uz povremene pauze. Dolazak u BiH u noćnim satima. KRAJ USLUGE.

NAČIN PLAĆANJA:

Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 30% a ostatak do polaska na putovanje.

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video,)
 • Smještaj u hotelu 4* u 1/2 sobama na bazi jednog noćenja sa doručkom ,
 • Pratioc grupe
 • Turistička taksa
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • Putno zdravstveno osiguranje 6KM/osobi
 • Obilazak „Noćni Beč“ 10 € (obavezna doplata u autobusu)
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Obilazak Beča 20 € (obavezna doplata u autobusu)
 • Individualni troškovi

CIJENE IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

 • djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvijeodrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla- Orašje

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na webstraniciwww.elletravel.ba

Opisi smještajnih  objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih  objekata · Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinji.

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih  objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smještajnih  objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

OPŠTE NAPOMENE:

Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona

Provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Traveltag sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unaprijed

Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uvjerenjima širom svijeta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neopohodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju djecu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je, da se putnici sa Bosanskim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512 agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle travel Agencije, Elle   travel Agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju   nepredvidjenih dogadjanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja..). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem Agencije,  napominjemo da je Elle travel Agencija samo posrednik  pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahjteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polica osiguranja

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.
Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

 • 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;
 • 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;
 • 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;
 • 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;
 • 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;
 • Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanja https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

View More

Highlights

 • FIRST MINUTE CIJENA ( za uplate do 01.06.24) 240,00KM
 • REDOVNA CIJENA (za uplate nakon 01.06.24) 260,00 KM

Itinerary

1.dan.(16.08.2024 petak) Tuzla - Beč

Polazak iz Sarajeva u 20:00 sati, Visokog (naplatne kučice 20:45), Zenice ( Zeka commerce benzinska pumpa 21:30), Doboja ( Gasprom benzinska pumpa 22:30), Gračanice ( tržni centar Etna 23:00), Lukavca ( tržni centar Bingo 23:30), Tuzla (Hotel Tuzla 24:00, Bingo city centar 00:15), Srebrenika ( pekara Magistrala 00:45), Brčko (benzinska pumpa Mešić com 01:20), Orašje ( benzinska pumpa Hifa petrol 01:50) . Vožnja kroz Hrvatsku,Mađarsku do Austrije sa pauzama po potrebi . Noćna vožnja.

2.dan (17.08.2024, subota)- Beč

Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Odlazak u fashion outlet Parndorf, te nakon toga u SCS-Shopping city sud, najveći shopping centar u Austriji. Cjelodnevno uživanje u u shopping-u. Smještaj u hotel. Odmor I slobodno vrijeme za individaualne aktivnosti. Slijedi izlet “Noćni Beč”, koji obuhvaća kraći obilazak Beča, te slobodno vrijeme za uživanje u kavi, kolačima…. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (18.08.2024 nedjelja) Beč- BIH

Doručak. Odjava iz hotela u 10:00. Posjeta dvorcu Schonbrunn, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova -bez ulaznica).Slijedi obilazak grada Ulica Ring, Opera, Muzejska četvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza I katedrale St.Stephan I ulica Graben I Kartner. Po završetku razgleda grada, slijedi slobodno vrijeme za uživanje u atmosferi Beča.Polazak za BIH oko 15:00 časova. Vožnja preko Gyora, Budimpešte I Mohača uz povremene pauze. Dolazak u BiH u noćnim satima. KRAJ USLUGE.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video,)
 • Smještaj u hotelu 4* u 1/2 sobama na bazi jednog noćenja sa doručkom ,
 • Pratioc grupe
 • Turistička taksa
 • Putno zdravstveno osiguranje 6KM/osobi
 • Obilazak „Noćni Beč“ 10 € (obavezna doplata u autobusu)
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Obilazak Beča 20 € (obavezna doplata u autobusu)
 • Individualni troškovi

Tour's Location

from 240.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like