Verona

VERONA, PADOVA,BERGAMO, SIRMIONE, VENECIJA

CIJENA ARANŽMANA: 305,00KM

POLAZAK 29.02.2024.- POVRATAK 03.03.2024.

(4 DANA/ 2 NOĆENJE)    

 Šifra A3-29

MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE DO POLASKA

1.DAN. (29.02.2024 cetvrtak)  – TUZLA – ITALIJA.  Polazak u 21:00 Lukavac, Bingo tržni centar,  21:30 ispred Hotela Tuzla, 21:45 Bingo city centar, 22:15 Srebrenik (hotel Park), 23:00 Brčko (benzinska pumpa Mešić com), 23:45 Orašje ( benzinska pumpa Hifa petrol) . Mogućnost polaska iz Sarajeva, Živinica, Gračanice i Doboja po dogovoru sa agencijom. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora.

2.DAN. (01.03.2024 petak). PADOVA- VERONA  Dolazak u Padovu u jutarnjim satima.  Padova je sjedište jednog od najstarijih univerziteta na svijetu, te obilazak Prato della Valle, Bazilike Sv. Ante,Bazilika Sv. Justine, caffe Pedrocchi u kojem je i Lord Byron volio sjediti ….  Slobodno vrijeme za uživanje u espressu, kolačima ili talijanskim specijalitetima. Okupljanje grupe i polazak za Veronu. Verona je grad ljubavi  i muzike. To je grad s dušom, gdje se osjećaju prohujala stoljeća dok šetate uskim uličicama i prostranim srednjovjekovnim trgovima.Po dolasku u grad vječne ljubavi slijedi razgled: Arena – Piazza Bra – Julijina kuća (s najpoznatijim balkonom na svijetu ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi) – Piazza delle Erbe – Piazza Signoria – grobnice Scaligherija. Slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama Verone. Odlazak do hotela i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN (02.03.2024, subota) BERGAMO-SIRMIONE Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Begramo I Sirmione na jezeru Garda. Bergamo je najimpresivniji grad talijanske regije Lombardija koji odiše poviješću i poznat je po spomenicima kulture i uskim ulicama. Obilazak poznatog renesansnog trga Piazza Vecchia, jednog od najljepših u Europi, zatim fontane Contarini, famozne crkve Santa Maria Maggiore, palače razuma Pallazzo della Ragione iz 12st. predivne zgrade u kojoj je danas gradska biblioteka, gradski toranj koji potiče iz 13st i simbol je starog dijela grada, a sa svoje visine od 52m pruža predivan pogled na cijeli gornji i donji Bergamo, do vrha tornja se dolazi staklenim liftom koji vozi samo 30 sekundi, venecijanske zidine iz 16.stoljeća napravljene radi obrane grada, ali nikada nisu korištene u vojne svrhe, dugačke su 6km i imaju 14 tvrdjava i četiri prelijepe kapije koje vode u grad. Slobodno vrijeme za uživanje.Okupljanje grupe I nastavak putovanja prema jezeru Garda I gradiću Sirmione. Sirmione je gradić koji se smjestio na poluotoku koji uranja u prekrasno jezero Lago di Garda. Sirmione je bajkovit gradić sa posebnom atmosferom. Sirmione-om dominira zamak Scaliger izgradjen u 13 st. koji radi specifičnog načina gradnje izgleda kao da plovi na jezeru. Slobodno vrijeme za uživanje u šarenim slikovitim ulicama prepunim kafića I restorana. Okupljanje grupe I povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN.(03.03.2024-nedjelja) – PUNTA SABBIONI – VENECIJA-TUZLA . Doručak. Odjava iz hotela.Nastavak putovanja prema luci Punta Sabbioni. Dolazak do pristaništa u Punta Sabbioni u prijepodnevnim časovima , te vožnja brodom do Venecije, jadranske raskošne kraljice čija ljepota nikoga ne može ostaviti ravnodušnim . Po dolasku razgled grada: kanal Giudecca – Riva degli Schiavoni – Most uzdaha – Trg sv. Marka – Duždeva palača – bazilika sv. Marka – most Rialto – kanal Grande. U popodnevnim satima povratak broda do Punte Sabbioni, nastavak putovanja prema BiH. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske… sa usputnim zadržavanjem radi odmora i prelaska granica.Dolazak u BIH u kasnim noćnim satima. KRAJ USLUGE.

NAČIN PLAĆANJA:

Mogućnost plaćanja na rate do polaska.

Gotovinski 40% aranžmana po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos 7 dana prije polaska do pune cijene aranžmana.

Putem žiro računa po osnovu avansne fakture.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

U slucaju promjene cijena na tržistu (povećanje cijene hotela, goriva, putarina), kao I u slučaju manjeg broja prijavljenih,  ELLE TRAVEL zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji uslijed objektivnih okolnosti, kao i da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji nekih od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

NAPOMENA: Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa uslijed objektivnih okolnosti. U slučaju promjena cijena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta – putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 40 PUTNIKA. Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ ).. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Elle Travel.

 

Fan page: www.facebook.com/ELLETravel

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊