Toscana

TOSCANA

A3-25

OBILASCI: SIENNA-PIZA-SAN GIMIGNANO-FIRENZA

1.Dan 15.06.2024 (subota) Sarajevo-Visoko-Zenica-Doboj- Tuzla – Padova

Polazak iz Sarajeva, Zemaljski muzej u 16:00, Visoko- naplatne kućice, 16:45, Doboj-Gasprom benzinska pumpa 18:30, Lukavac- Bingo trzni centar u 19:30, Tuzla- hotel Tuzla u 20:00, Tuzla-Bingo city centar u 20:15, Brčko- Benzinska pumpa Mešić com u 22:15. Mogućnost ulaska u Zenici, Gračanici, Srebreniku, Ormanici, Orašju po dogovoru sa Agencijom

Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze po potrebi grupe.

2.Dan 16.06.2024 (nedjelja) Padova – Montecatini

Ulazak u Italiju u jutarnjim satima. Vožnja preko Trsta i Venecije do Padove.Padova je sjedište jednog od najstarijih univerziteta na svijetu, po dolasku slijedi kraći obilazak Prato della Valle, Bazilike Sv. Ante,Bazilika Sv. Justine, caffe Pedrocchi u kojem je i Lord Byron volio sjediti ….  Slobodno vrijeme za uživanje u espressu, kolačima ili talijanskim specijalitetima. Okupljanje grupe. Nastavak vožnje prema Montecatiniju. Po dolasku u Montecatini, smještaj u hotel. Noćenje.

3.Dan 17.06.2024 (ponedjeljak) Montecatini – Siena

Doručak. Nakon doručka predlažemo Izlet do Sijene i San Điminjana. Izlet vodi prvo do Sijene, grada koji je na najljepši način očuvao tradicije Toskane. Po dolasku slijedi obilazak sa lokalnim vodičem izuzetno očuvanog starog grada: Katedrala, Piazza del Campo – glavni trg na kome se nalazi gradska kuća i toranj Manđa, crkva svetog Domenika, zatim kraće slobodno vrijeme pa nastavak vožnje kroz Toskanu. San Điminjano “Grad tornjeva“, je utvrđen srednjovjekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg – Duomo, crkva Koleđata. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini  Noćenje.

4.Dan 18.06.2024 (utorak) Firenza

Doručak. Nakon doručka polazak prema Firenci, grad u kome su živjeli i radili Leonardo, Mikelanđelo,Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Obilazak grada sa lokalnim vodičem: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Ivana Krstitelja, Trg Sinjori, most Vekio na rijeci Arno. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak prema Montekatini. Noćenje.

5.Dan 19.06.2024 (srijeda) Montecatini – Pisa – BIH

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa sa slavnom krstionicom, katedralom, grobljem i najslavnijim među njima, Kosim tornjem. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Preporuka je da posjetite katedralu, ulaz je besplatan, ali posjetite i krstionicu ili gotičko groblje sa zemljom dovezenom s Golgote. Polazak  prema BiH noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

6.Dan 20.06.2024 (četvrtak) BIH

Dolazak u jutarnjim satima u BIH (Tuzla cca 05:00, Sarajevo cca 08:00)

(Kraj usluga)

CIJENA:

Paket aranžman / autobuski prijevoz i smještaj
Opis     Termin putovanja                   Hotel                 Ukupna cijena po osobi
Juni 2024 15.06.2024 – 20.06.2024.  

Hotel 3*-4* u Montecatini ili okolini

FIRST MINUTE CIJENA

420,00KM DO 20.05.24

REDOVNA CIJENA: 440,00 KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)

– smještaj u hotelu 3* – 4* (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u Montecatini ili okolini u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama

– troškove organizacije i vođenja aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 64,99 god.), 6 € (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 € (za osobe starije od 65 )

– gradska taksa- 6 € po osobi (plativo u autobusu)

– ulaznice i izlete sa lokalnim vodičima

– WiFi (mogućnost korištenja uz doplatu)

– usluge pratioca grupe

– korištenje spa I wellness centra u hotelu (dodatno se plaća na recepciji hotela po cijenama odredjenim od strane hotela, Agencija ne može utjecati na cijene usluga spa I wellness niti na politiku hotela vezano za rezervacije tretmana)

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

CIJENE IZLETA PO OSOBI

(podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

OPIS I LOKACIJA HOTELA:.

Smještaj je u mjestu Montecatini ili okolini u hotelu 3*- 4*.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz rutu putovanja Sarajevo – Zenica – Doboj – Tuzla – Srebrenik – Brčko – Orašje

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana prije putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

OPŠTE NAPOMENE:

dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.
Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanja https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.