Toscana

TOSCANA-DAN DRŽAVNOSTI

Firenca-Siena-Pisa-San Gimignano-Ferrara

Broj mjesta ograničen!

POLAZAK 29.02.2024.- POVRATAK 03.03.2024.

(3 DANA/ 2 NOĆENJA)    

A3-28

 PROMO CIJENA ARANŽMANA: 295,00KM

Program putovanja:

  1. Dan 29.02.2024 (četvrtak) Tuzla – Italija Okupljanje putnika na unaprijed dogovorenom mjestu u večernjim satima. Vožnja preko Srebrenika, Brčkog i Orašje. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze po potrebi grupe.
  2. Dan 01.03.2024 (petak) Firenca – Montecatini
    Ulazak u Italiju u jutarnjim satima. Vožnja preko Trsta i Venecije do Firence.Dolazak u grad renesanse u jutarnjim časovima. Planirani boravak od oko 5 časova zadržavanja. Fakultativna šetnja sa lokalnim vodičem. Firenca je jedan od najposećenijih gradova sveta, rodni grad Dantea, muzej na otvorenom koji turiste privlači svojim renesansnim zdanjima. Firenca je verovatno najpoznatija po katedrali Duomo i porodici Mediči, vladarima Firence od 14-18.veka i velikih mecena. Po dolasku obilazak istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: Piazza Santa Maria Novella, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik , Ponte Vecchio, Palazzo Uffizi…Slobodno vreme do nastavka puta u Montecatini terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
  3. Dan 02.03.2024 (subota) Montecatini – Siena-San Gimignano-Montecatini Doručak. Nakon doručka predlažemo Izlet do Sijene i San Gimignano. Izlet vodi prvo do Sijene, grada koji je na najljepši način očuvao tradicije Toskane. Po dolasku slijedi obilazak izuzetno očuvanog starog grada: Katedrala, Piazza del Campo – glavni trg na kome se nalazi gradska kuća i toranj Manđa, crkva svetog Domenika, zatim kraće slobodno vrijeme pa nastavak vožnje kroz Toskanu. San Gimignano “Grad tornjeva“, je utvrđen srednjovjekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg – Duomo, crkva Koleđata. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u večernjim satima u Montekatini Terme. Noćenje.
  4. Dan 03.03.2024 (nedjelja) Montecatini- Ferrara  Doručak. Nakon doručka polazak prema Ferrari. Ferrara nije tako popularna kao druge destinacije u Italiji, a nalazi se na pola puta između Bologne i Venecije, u pokrajini Emilia-Romagna. Grad od 130.000 stanovnika smjestio se na rijeci Po di Volano, ogranku rijeke Po, i kako sami Talijani vole reći, spada u jednu od najbolje čuvanih tajni Italije. Ferrara je poznata i po brojnim renesansnim palačama, među kojima se posebno ističe Palazzo dei Diamanti koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata. Najimpresivnija građevina jest Castello Estense, dvorac vladajuće obitelji Este, izgrađen krajem 14. stoljeća kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda koji se drznuo pobuniti se protiv svojih vladara. Dvorac s četiri tornja nalazi se u samom centru grada, na istoimenom trgu, a valja spomenuti da je cijela povijesna jezgra Ferrare 1995. uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak Ferrare u trajanju od cca 3 sata. Polazak  prema BiH noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti. Dolazak u BIH u kasnim noćnim satima.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENA

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

 Napomene: 

Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija Elle Travel, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 40 PUTNIKA. Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ ).Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Elle Travel.

 

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊