Segedin

IZLET U SEGEDIN

Polazak: 13.01.24

A1-12

PROMO CIJENA: 70 KM

Vodimo Vas u Segedin(Szeged) grad koji jednostavno zavolite na prvi pogled, grad sunca, poznat po velikoj osunčanosti, najveći grad na Tisi, treći po veličini u Madjarskoj. Segedin je grad koji jednostavno pruža čitav spektar atrakcija I to za svačiji ukus, nestvarnu arhitekturu secesije, prirodne ljepote I gastronomsku ponudu.

Istražimo ga zajedno!!!!!

Plan putovanja:

1.dan (13.01.24, subota) Polazak putovanja kreće iz Lukavca (tržni centar Bingo) u 04:30 sati, zatim iz Tuzle (Bingo City Centar) u 05:00 sati te iz Tuzle (Hotel Tuzla) u 05:15 sati. Postoji mogućnost polaska iz Srebrenika, Živinica, Brčko, Orašja uz prethodni dogovor s agencijom. Vožnja preko Bijeljine, Novog Sada, Subotice do Segedina.

Dolazak u Segedin u jutarnjim satima, nakon čega slijedi obilazak grada: trg Sečenji koji više liči na ogroman park prepun skulptura, nego na klasičan gradski park. Šetnja po korzu, zapravo šetnja glavnom pješačkom ulicom Karaš, spomenik Košut Lajoša, kuća Karaš, trg Dugonič, palata univerziteta, muzička Fontana sa svjetlosnim, vodenim I zvučnim efektima, kuća Ungar-Majer radjenu u stilu secesije, stari žuti tramvaj (koji je nekada vozio do naselja Kiskundorsoma, a koje je danas dio grada, tramvaj se nalazi na nekadašnjoj posljednjoj stanici), palata Reok, trg Aradskih mučenika, memorijalni stub bitke za Sirig, kapija heroja, Katedralni trg (iste veličine kao trg Svetog Marka u Veneciji), segedinska katedrala, toranj Sv. Dimitrija…Slobodno vrijeme za uživanje u poznatoj Doboš torti, Esterhazi torti ili druge madjarske slatkise.Okupljanje grupe I odlazak u tržni centar “Arkad”, koji ima preko 150 dućana (C&A, Bersha, Bonanza jeans, Calzedonia, CCC, Claires, Deichmann,DM, Douglas, Guess, Gas, H&M, Hervis, Jack&Jones, Pandora, Parfois, Pepco, Pepe Jeans, Reserved, Pull&Bear, Retro jeans, SaxooLondon, Sinsay, Springfiled, Stradivarius, Takko, Tamaris, the Body shop, Tom Tailor, Triumph, Mustang, Lee, Wrangler, Zara….). Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak grupe I polazak za Tuzlu planiran je u 18:30 sati uz noćnu vožnju preko Subotice, Novog Sada I Bijeljine.. Očekivani dolazak u Tuzlu je u kasnim večernjim satima KRAJ USLUGE

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

Napomena: Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja s rokom od 24 sata prije planiranog polaska. Molimo putnike da imaju na umu da je putno zdravstveno osiguranje obavezno te da je odgovornost za njegovo posjedovanje na samim putnicima. Svi sudionici putovanja su obvezni posjedovati važeću polisu putničkog zdravstvenog osiguranja. Važno je naglasiti da su ova pravila u skladu s politikom I standardima Elle Travel agencije, te se očekuje poštivanje istih od strane svih putnika kako bi se osigurala sigurnost I kvaliteta putovanja.