Rothenburg ob der Tauber

ROMANTIČNI BIJEG ZA DAN ŽENA

Rothenburg ob der Tauber

A3-20

5 DANA-2 NOĆENJA

DATUM: 07.03.24-11.03.24

CIJENA: 440KM

MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE

 

Šta je ljepše nego sa voljenom osobom pobjeći negdje, makar na nekoliko dana, na neko romantično mjesto, tamo gdje sve izgleda kao iz bajke,tamo gdje na momente zaboravite da je 21stoljeće. Poklonite sebi nezaboravno putovanje,pobjegnite sa nama u jedan od najromantičnijih gradova u Europi, gdje izgleda kao da je vrijeme stalo, gdje se osjeća miris prošlosti, a kuće izgledaju kao da su napravljene od medenjaka ili izašle iz Disney filmova. Vodimo Vas u Rothenburg ob der Tauber

  1.Dan (07.03.24, četvrtak) Tuzla- Njemačka  Polazak  iz Lukavca –tržni centar Bingo 19:30,  ispred hotela Tuzla u 20:00, Bingo city centar 20:15, Srebrenik (hotel Park) 20:45, Brcko (Mešić com benzinska pumpa) 21:15, Orašje (Hifa petrol) u 21:45. Mogućnost polaska iz Sarajeva, Živinica, Gračanice, Doboja u dogovoru sa agencijom. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju I Austriju do Njemačke.

2. Dan (08.03.24, petak) Regensburg- Rothenburg Mogućnost fakultativnog posjeta Regensburgu. Dolazak do Regensburga u jutarnjim satima. Obilazak grada. Regensburg je jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova Njemačke. Stari grad je proglašen dijelom svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak starog grada: kameni most iz 12. stoljeća dugačak 310 m, a širok 7 m, gotička katedrala sv. Petra s 105 m visokim tornjevima, kraljevska palača, kuće bogatih trgovaca, Zlatna kula iz 13. stoljeća, Adler apoteka, gradska vjećnica, Pretorijanska vrata. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Rothenburg ab der Tauber. Dolazak u Rothenburg u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. Dan (09.03.24, subota) Rothenburg Doručak. Okupljanje grupe I obilazak grada sa lokalnim vodičem. Šetnja povijesnom jezgrom Rothenburga na Tauberu šareno je putovanje kroz povijest. Popločane ulice i šarene kuće s ukrštenim gredama i tornjićima nanizane duž vijugavih uličica sjećaju se važnosti srednjovjekovnog Rothenburga. čiji je razvoj vrhunac dostigao u 15. stoljeću.Danas poznatog je po svojim crvenim zidinama i brojnim dvorcima ali i po tome što je inspirirao Walta Disneyja za animirano selo u filmu ‘Pinocchio’. I ovaj je gradić poslije 2. svjetskog rata bio u potpunosti obnovljen te je danas jedno od najpoznatijih turističkih mjesta Njemačke. Prolaskom kroz gradska vrata ući ćemo u bajkoviti gradić koji kao da je kulisa najljepših bajki. Gradska vrata Spitaltor – Hegereiterhaus –Plönlein,u prijevodu doslovno Mali Trg, mjesto najpoznatije slike iz Rothenburga koje se nalazi na apsolutno svim razglednicama, križanje uličica prepuno šarenih kuća sa pogledom na dva tornja, Kobolzeller i Siebers –  Baumeisterhaus, kuća koja potječe iz 1596. godine a smatra se najstarijom renesansnom kućom u Bavarskoj – glavni trg Markplatz s gradskom vijećnicom,te prekrasnim kućama sa fasadama i drvenim gredama različitih boja – Röderbrunnen – Markov Toranj –  Njemački muzej Božića – trgovine u kojima se cijelu godinu prodaje božićni nakit i ukrasi –  Crkva Sv. Jakoba – vrata Burgtor sa tornjem, te završavamo šetnjom kroz BurggartenTo je prekrasni vrt koji se nalazi odmah na ulazu u grad, ispred samih zidina, a odakle se pruža prekrasna panorama okolice Rothenburga. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Noćenje.

4.Dan (10.03.24, nedjelja) Rothenburg- Passau- BIH Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe I polazak za BIH. Mogućnost fakultativnog posjeta baroknom gradiću Passau. Ovaj barokni grad smješten je na tri rijeke: Dunavu, Innu i Ilzu na samoj austrijsko-njemackoj granici I slovi za jedan od najljepših bavarskih gradova.Stari grad je pun malih isprepletenih ulica popločenih kaldrmom, poseban je po visokim tornjevima, uskim uličicama, šarenim fasadama kuća I predivno uredjenim šetnicama. Slijedi obilazak grada: Domplatz, katedrala Sv. Stjepana remek djelo talijanskog baroka s drugim najvećim orguljama na svijetu, Residenzplatz, stara i nova vijećnica, 600 godina stara apoteka, Scharfrichterhaus (rezidencija gradskog krvnika, danas jazz i cabaret klub), Biskupska utvrda Veste Oberhaus…Obilazak u trajanju cca 3 h. Nastavak putovanja preko Njemačke, Austrije, Slovenije I Hrvatske za BIH.

5.Dan (11.03.24, ponedjeljak) BIH Dolazak u BIH u ranim jutarnjim satima.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni,

U slucaju promjene cijena na tržistu (povećanje cijene hotela, goriva, putarina), kao I u slučaju manjeg broja prijavljenih,  ELLE TRAVEL zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

 Napomene:
– u smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. – neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
– dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
– fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. U slucaju manjeg broja prijavljenih putnika, ELLE TRAVEL će ponuditi održavanje fakultativnog izleta po izmijenjenoj cijeni.

Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije, i podložna je promjenama…Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
– organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
– potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja
– maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
– putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave.

Program je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika. Pri rezervaciji je potrebno uplatiti 40% od ukupne cijene aranžmana.
Uslijed nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana prije početka putovanja.

 

 

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊