Rimini

8.MART U ITALIJI

(Ferrara- Rimini-San Marino- Ravenna)

(5 DANA/2 NOĆENJA)

07.03.24-11.03.24

ŠIFRA A3-19

CIJENA : 295,00 KM

 

Volite putovanja? Volite istraživati nove destinacije? Kada pomislite na destinacije u Italiji, sigurno Vam prvo padne na pamet “vječni grad” Rim, kanali Venecije ili možda renesansna Firenca… E, mi smo Vam pripremili nešto drugačije!!! Pripremite se da istražite dva bisera Italije Ferreru I Ravennu, te jednu od najmanjih država na svijetu San Marino. O važnosti I ljepotama ove tri lokacije nabolje govori činjenica da se sve tri nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Smještaj smo Vam osigurali u Riminiju, mondenom talijanskom ljetovalištu u kojem možete uživati u pogledu na plaže sa zlatnim pijeskom ili se izgubiti u njegovim šarmantnim uličicama, pa negdje na nekoj Piazi popiti espresso ili se počastiti tiramisu-om, te osjetiti značenje talijanskog izraza “Dolce vita”.

  1. Dan (07.03.24, četvrtak) BiH- Italija Polazak iz Sarajeva, ispred Zemaljskog muzeja u u 18:00, Živinice- Motorex 20:45,Tuzla,hotel Tuzla 21:15,Tuzla, Bingo city centar 21:30, Srebrenik, hotel Park 22:00, Brčko- benzinska pumpa Mešić com 22:40, Orašje-Hifa petrol 23:10. Vožnja kroz Bosnu I Hercegovinu, Hrvatsku I Sloveniju do Italije uz pauze po potrebi grupe.
  1. Dan (08.03.24,petak) Ferrara- Rimini Prijepodnevni dolazak do Ferrare. (Ferrara nije tako popularna kao druge destinacije u Italiji, a nalazi se na pola puta između Bologne i Venecije, u pokrajini Emilia-Romagna. Grad od 130.000 stanovnika smjestio se na rijeci Po di Volano, ogranku rijeke Po, i kako sami Talijani vole reći, spada u jednu od najbolje čuvanih tajni Italije. Ferrara je poznata i po brojnim renesansnim palačama, među kojima se posebno ističe Palazzo dei Diamanti koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata. Najimpresivnija građevina jest Castello Estense, dvorac vladajuće obitelji Este, izgrađen krajem 14. stoljeća kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda koji se drznuo pobuniti se protiv svojih vladara. Dvorac s četiri tornja nalazi se u samom centru grada, na istoimenom trgu, a valja spomenuti da je cijela povijesna jezgra Ferrare 1995. uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak Ferrare u trajanju od cca 3 sata.  Nastavak vožnje. Dolazak u  Rimini. Slobodno vrijeme za šetnju po plaži ili istraživanje grada. Noćenje.
  2. Dan (09.03.24, subota) Rimini – San Marino Doručak. Izlet u San Marino, treću najmanju državu u Europi (poslije Vatikana I Monaka ), potpuno okružena teritorijem Italije. San Marino je jedna od najstarijih država na svijetu. Prema predaji, osnovao ju je 301. godine klesar  Marin s otoka Raba. Marin je sa svojim prijateljem Leom pošao u Rimini. Zbog progona kršćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu. Ta kapelica je činila jezgru budućeg grada San Marina. Službeni datum osnutka države i najstarije republike u Europi, San Marino je 03.09.301 godine. Urbano središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titano, od kojih je najstariji, Guaita, izgrađen u 11. stoljeću. Toranj je proslavljen kao neosvojiv, što je obeshrabrilo mnoge potencijalne osvajače grada. Tijekomkrižarskih ratova u 13. stoljeću na drugom vrhu Monte Titana izgrađen je drugi toranj, Cesta, a treći, Montale, najmanji na posljednjem vrhu brda, izgrađen je u 14. stoljeću. S vremenom je trgovinom i sporazumima grad-republika San Marino proširila svoj teritorij na još devet obližnjih kaštela, čime je nastala današnja Republika San Marino. Obilazak San Marina i slobodno vrijeme. Povratak u Rimini u poslijepodnevnim/večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
  1. Dan (10.03.24, nedjelja) Rimini-Ravenna Doručak. Check out iz hotela I mogućnost fakultativnog izleta u Ravennu mjesto koje svojom čarolijom privlači veliki broj posjetitelja, a razlog je veliki broj znamenitosti  kao što: su Mauzolej Gale Placidije (UNESCO svjetska baština) gradjen od 425-430 godine s kupolom obloženom mozaicima, zatim Bazilika svetog Vitalea, bizantska crkva koju je dao izgraditi car Justinijan od 540-547g. Ova bazilika predstavlja najznačajniji spomenik bizantske arhitekture u zapadnoj Europi I jedan je od najznačajnijih spomenika bizantske umjetnosti uopće, zatim Tomba di Dante, Danteova grobnica…Ravenna je grad koja pruža mnogo toga, prekrasne spomenike povijesti od kojih je čak 8 UNESCO priznao kao baštinu cijelog čovječanstva. Ovaj grad su stoljećima štovali I pjesnici, Dante ju je uporedio sa sifonijom svjetla I u Ravenni je napisao Raj- najživotonosniji dio Božanske komedije, I Lord Byron je živo u Ravenni, u koju ga je dovela ljubav prema mladoj plemkinji iz Ravenne, u Ravenni je napisao I dijelove svoje knjige Don Juan, kao I mnogobrojne pjesme, te poemu “Danteovo proročanstvo” koju je posvetio svojoj ljubavi, tada 16-o godišnjoj grofici Teresi Guicciolli. Obilazak u trajanju cca 3h I slobodno vrijeme. Okupljanje grupe I  polazak za BIH u 15:00. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
  1. Dan (11.03.24, ponedjeljak) Italija-BIH Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

Doplate i popusti:
– doplata za 1/1 sobu

– cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni,

U slucaju promjene cijena na tržistu (povećanje cijene hotela, goriva, putarina), kao I u slučaju manjeg broja prijavljenih,  ELLE TRAVEL zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

 Napomene:
– u smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. – neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
– dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
– fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. U slucaju manjeg broja prijavljenih putnika, ELLE TRAVEL će ponuditi održavanje fakultativnog izleta po izmijenjenoj cijeni.

Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije, i podložna je promjenama…Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
– organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
– potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja
– maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
– putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave.

Program je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika. Pri rezervaciji je potrebno uplatiti 40% od ukupne cijene aranžmana.
Uslijed nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana prije početka putovanja.