Prag

PRAG – DREZDEN 

4 dana/2 noćenja

A2-05

BUS 26.09.2024 do 29.09.23

FIRST MINUTE CIJENA: 319,00 KM (za uplate do 20.06.24)

REDOVNA CIJENA: 340,00KM

Prag se smatra jednim od najljepših europskih gradova. Često ga nazivaju “zlatnim gradom” zbog bogate povijesti i laskave titule stjecišta kulturne elite. U njemu su živjeli i radili Mozart, Beethoven, Kafka, i mnogi drugi, koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek-djela. Danas je Prag europska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih diskoteka i trgovačkih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo. Uz to, Prag obiluje znamenitostima koje oduzimaju dah. Nekoliko od njih uključuje: Karlov most s bogatom poviješću nudi spektakularan pogled na Vltavu i okolne spomenike. Praški dvorac jedan od najvećih dvoraca na svijetu, domaćin čeških kraljeva, i nezaobilazno mjesto za sve posjetitelje. Astronomska ura impresivna astronomska ura na Starom gradu jedna je od najpoznatijih na svijetu. Prag zaista nudi nevjerojatno bogatstvo kulturnih i povijesnih dragulja koji će zadovoljiti apetite svih posjetitelja. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvijek!

 

PROGRAM PUTOVANJA

1

1.DAN (26.09.2024, Četvrtak), SARAJEVO-TUZLA–PRAG

Polazak iz Sarajeva (Zemaljski Muzej) u cca 16:00,Zenice (Zeka commerce, benzinska pumpa) 17:30, Doboj (Gasprom benzinska pumpa) 18:30, Gračanica (TC Etna): 19:00, Lukavac ( TC Bingo) u 19:30; Tuzle (Bingo City Centar) u cca 20:00h, Srebrenik (Hotel Park) cca 20:45h, Brčko (Mešišć Com benzinska) cca 21:30h i Orašje (Hifa Petrol) cca 22:15h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Madjarsku i Slovačku uz usputna zadržavanja po potrebi grupe.

2.DAN (27.09.2024,Petak), PRAG

Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Slijedi fakultativno razgledanje grada: Praški dvorac na Hradčanima iz X vijeka (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimski imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vida, bazilika sv. Georgija, Zlatna ulica koja je sačuvala izgled iz XVI vijeka (uz doplatu)… Muzej Franca Kafke.. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom Orloj). Slobodno vrijeme. Smještaj u hotelu izmedju 15:00h i 16:00h. Slobodno vrijeme. Mogućnost grupnog odlaska tramvaj-em u neki od nacionalni čeških restorana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (28.09.2024,Subota), PRAG-DREZDEN

Doručak od 08:00h do 10:00h. Nakon doručka slobodan dan u Pragu (preporučujemo obilazak jevrejskog geta ili Nacionalnog muzeja) ili odlazak na cjelodnevni izlet u DRESDEN (min. prijavljenih 35 putnika), grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN (29.09.2024,Nedelja), PRAG-BRATISLAVA-TUZLA

Doručak od 08:00h do 10:00h. Odjava iz hotela i polazak u jutarnjim satima cca (10.15). Vožnja prema Bratislavi. Dolazak u podnevnim satima. Pauza za shopping i ručak. Slobodno vrijeme u shopping centru cca 3 sata. Nastavak putovanja prema BiH, i planirani dolazak u kasnim večernjim/noćnim satima.

U cijenu je uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 134,00 KM

POPUSTI:

-djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)

– djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Tuzla- Orašje

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na webstraniciwww.elletravel.ba

Opisi smještajnih  objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih  objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinji.

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih  objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smještajnih  objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

OPŠTE NAPOMENE:

Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona

Provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Traveltag sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usljed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelj

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se borav

Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uvjerenjima širom svjeta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neopohodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju djecu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je, da se putnici sa Bosanskim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512 agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle travel Agencije, Elle   travel Agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju   nepredvidjenih dogadjanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja..). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem Agencije,  napominjemo da je Elle travel Agencija samo posrednik  pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahjteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polica osiguranja

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.
Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanja https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.