Pordenone

Proslavite dolazak proljeća sa nama, osjetite opojni miris bezbrojnih cvjetova, uživajte u maštovitim cvjetnim aranžmanima,prošećite srednjovijekovnim ulicama,slikajte se na mostu Adama i Eve,opustite se uz kavu, uživajte u tradicionalnoj kuhinji i obavite dobar shopping. Vodimo Vas u Pordenone, šarmantni gradić na sjeveru Italije.

 

     1.dan (01.03.2024, petak). Tuzla- Italija,  Polazak iz Tuzle, hotel Tuzla 23:50h, Bingo city                  centar  00:05h, Srebrenik 00: 40h (hotel Park), Brčko 01:15h (Mešić com, benzinska pumpa), Orašje        01:45 (Hifa petrol benzinska pumpa)  uz kraća zaustavljanja putem prema potrebi grupe. Putovanje          preko Hrvatske, Slovenije do Italije.

  1. dan (02.03.2024, subota) Pordenone- Plamanova- BIH. Planirani dolazak u Pordenone na sajam cvijeća u prijepodnevnim satima. Sajam Ortogiardino u Pordenoneu predstavlja važan događaj sjeveroistočne Italije, festival kojim se slavi proljeće u Italiji. Zanimljiv je svima koji vole cvijeće. Na sajmu se može pronaći skoro svaka biljka za kojom uzdišemo iz vrtnih časopisa ili knjiga o cvijeću. Osim biljaka cca. 200 izlagača na izložbenom prostoru od 25.000 m2 zatvorenih površina i 10.000 m2 otvorenog prostora nude i lukovice, sjeme, pribor za vrtlarstvo, a samom šetnjom kroz sajam može se „skupiti” mnoštvo ideja o uređenju vlastitog biljnog kutka bilo da se radi o dnevnom boravku ili uređenju vrta. Uređenje upotpunjuju biljke koje nema svaki susjed, a mogu se kupiti vrlo povoljno.Na sajmu će,između ostalog, biti izloženo i tropsko cvijeće i biljke te oprema i proizvodi za područje hortikulture, florikulture, namještaja za vrtove, parkove i terase. Ostanak na sajmu planiran je do 14:30 sati, mogućnost posjeta outlet centru Palmanova. Slobodno vrijeme za shopping. Polazak iz Palmanove oko 18:00 sati. Dolazak u Tuzlu u kasnim noćnim satima.

Cijene su izračunate temeljem 40 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 2 dana prije planiranog polaska.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.