Otočec

SLOW TOURISM- WEEKEND U SLOVENIJI

Šifra- A2-34

Medju ljudima uvijek kruže priče o misterioznim pojavama koje su se dogdjale u prošlosti ili se još uvijek dogadjaju, a možda se nisu niti dogodile… tko zna… Ali zašto recimo ne povjerovati da je otok na kojem se nalazi dvorac Otočec nastao tako što je ljubomorni vlastelin odsjekao otok od obale kako bi spriječio svoju ženu da izlazi iz dvorca na sastanke sa mladićem u kojeg se zaljubila ili da termalne vode imaju ljekovitu moć, te vraćaju ljepotu I mladost. Bilo kako bilo, vjerovali ili ne, čuda postoje, ako Vam se na ovom putovanju I ne vrati mladost, svakako će se vratiti sjaj u očima!

Nudimo Vam “slow tourisam” putovanje, bez žurbe, bez strke, samo čisto uživanje i opuštanje u luksuznim ambijenitima.

PROGRAM 2 dana / 1 noćenje

OBILASCI

PROGRAM PUTOVANJA:

1.     dan TUZLA-SREBRENIK-BRČKO-ORAŠJE-OTOČEC 13.04.2024 Subota Polazak iz Tuzle oko 05:00 sata ispred hotela Tuzla (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Mogućnost polaska iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Gračanice I Lukavca po dogovoru sa agencijom. Vožnja kroz BIH I Hrvatsku do Slovenije. Dolazak u Otočec u prijepodnevnim satima, te obillazak dvorca. Dvorac Otočec je jedini vodeni dvorac u Sloveniji koji svojim položajem na sredini rijeke Krke, zajedno sa parkom kreira jednu od najslikovitijih destinacija u Sloveniji, pisani izvori ga pominju prvi put 1252 godine Srdenjovijekovna osnova dvorca se vremenom mijenjala, ali nekoliko očuvanih fragmenata nikako ne smijete propustiti, medju najzančajnije svjedoke proteklih vremena ubraja se I renesansni portal iz 16.st sa mramornim medaljonima sa djevojačkim profilom. Zastanete li pod krošnjama crne jele, bijele vrbe I crnih topola, te pogledate u rijeku vidjet ćete I svojevrsnu atrakciju Otočca, bijele labudove grbce koji su se ondje nastanili 1968 godine I danas ih ima više od 50. Slobodno vrijeme za setnju I istraživanje parka oko dvorca ili uživanje u izvrsnoj kuhinji restorana Dvorca Otočec koji preporučuje I Michelin kulinarski vodič (restoran u dvorcu je član prestižne udruge Chaine des Rotisseurs i postoji dress code za ulazak- casual chic-sportska odjeća nije poželjna). Odlazak do hotela I check in. Slobodno vrijeme za uživanje u bazenu I sportskim aktivnostima. Noćenje.

2.dan Otočec  14.04.2024 – nedjelja  Doručak I odjava iz hotela. Okupljanje grupe. Mogućnost fakultativnog posjeta dvorcu Mokrice. Dvorac Mokrice se prvi put u pisanom obliku pominje 1444 godine, a dvorske priče I legedne svjedoče o burnim povijesnim dogadjajima I važnim putevima od zapada do istoka još u vrijeme Rimljana. U mirnim vremenima bio je poznat po luksuznom životu njegovih gospodara. Na grub dvorca nalazi se vrana čiji vrat probada strijela, prema legendi, za vrijeme turskih napada u dvorište dvorca je doletjela, odnosno pala vrana koja je imala strijelu u vratu I tako upozorila na predstojeću opasnost. Vlastelin joj je radi toga dodijelio mjesto na grbu.Danas je srednjevijekovni dvorac preuredjen u hotel sa najljepšim golf terenom. Hotel okružuje 200 godišnji engleski park. U dvorcu se nalazi restoran 1444 koji poslužuje vrhunsku hranu, a posebni sup o tome sto će narudžbu vrlo rado donijeti bilo gdje na imanju, samo izaberete svoje mjesto u šumi, ponesite dekicu i prepustite se uživanju. Povratak u Tuzlu planiran je za večernje sate. (Kraj usluga)

FIRST MINUTE C I J E N A :210,00KM

Paket aranžman / autobuski prijevoz, smještaj i obilasci

          Termin putovanja                    Hotel Cijena po osobi
Proljetna putovanja  

2 dana/1 noćenje

 

13.04. – 14.04.2024.

NOĆENJE SA DORUČKOM

Hotel “Šport” 4* Specijalna ponuda

210,00 KM do 15.02.24

Redovna Cijena

225,00 KM

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

OPIS I LOKACIJA HOTELA:Hotel Šport 4*, Otočec, Slovenija U moderno opremljenim sobama hotela Šport pronaći ćete sve za ugodan boravak između maženja tijela i duha, šetnje i vježbanja. Posebnost hotela su tematske sobe sa sportskom opremom kojom se možete ujutro zagrijati za dan aktivnosti. Hotel Šport predstavlja odličnu polaznu točku za brojne aktivnosti u prirodi. Uživanje u termalnoj vodi dostupno je i u prostranom hotelskom bazenu

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Tuzla-Doboj-Visoko-Zenica-Sarajevo- Mostar

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

OPŠTE NAPOMENE:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija Elle Travel, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog brojaputnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanjahttps://elletravel.ba/opsti-uslovi/Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.