Ohrid

 SKOPLJE, OHRID

OBILASCI: SKOPLJE, OHRID,

PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan  (20.06.2024, četvrtak) Tuzla

Okupljanje grupe i polazak sa dogovorenog mjesta u dogovoreno vrijeme. Ugodna noćna vožnja kroz BIH I Srbiju do Makedonije uz povremene odmore tijekom puta.

  1. dan (21.06.2024, petak) Skoplje-Tetovo-Ohrid

Dolazak u Skoplje u jutarnjim satima I obilazak najvažnijih znamenitosti Skoplja uz lokalnog turističkog vodića: Tvrdjava Kale, Mustafa Pašina Džamija, Crkva Sv. Spas, stari skopski Pazar, Kapan Han, Daut Pašin Hamam, Kameni Most, centar grada sa spomenicima… Okupljanje grupe u 11:30 I nastavak putovanja prema Ohridu. Zaustavljanje u Tetovu I obilazak najljepše džamije u Sjevernoj Makedoniji (džamija ima neuobičajene cvjetne motive kao I likovno predstavljanje Mekke koje je vrlo rijetko, a na prostoru Jugozapadne Europe I jedinstveno). Slobodno vrijeme u trajanju od 1 sat te sljiedi nastavak putovanja te zaustavljanje na Biljaninim izvorima. Dolazak u Ohrid u poslijepodnevnim satima I smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan (22.06.2024, subota) Ohrid

Doručak. Fakultativni izlet obilazak Ohrida – donja Porta, Sv. Sofija, antički teatar, Plaosnik I vožnja brodom do Sv. Nauma, Manastir je lociran na najljepšem djelu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv.Naum je bio učenik Ćirila i Metodija, poznat po iscjeljiteljskim moćima. Gradnja manastira je završena 900., a 910. godine je u njemu sahranjen Sv.Naum. Iz dvorišta manastira, koji je izgrađen na stijeni, pruža se spektakularan pogled na jezero, albanski grad Pogradec i okolne planine. Nakon razgledanja manastira slobodno vrijeme I povratak u Ohrid. Mogućnost organiziranja večere uz tradicionalnu makedonsku muziku (piće nije uključeno uz cijenu). Noćenje.

  1. dan. (23.06.2024, nedjelja) Ohrid-BIH.

Doručak. Odjava iz hotela, okupljanje grupe I polazak za BIH.  Vožnja kroz Makedoniju I Srbiju uz povremene pauze.Odlazak u Ikea Beograd I slobodno vrijeme za shopping 2-3 sata. Nastavak putovanja. Dolazak u BIH u noćnim satima.

(Kraj usluga)

CIJENA:

Paket aranžman / autobuski prijevoz, smještaj i obilasci
Opis     Termin putovanja                  Hotel                 Ukupna cjena po osobi
Ljeto na Ohridu 20.06.24-23.06.24  

Hotel 3* usluga na bazi nocenja sa doručkom

 FIRST MINUTE

244,00KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

CIJENE IZLETA PO OSOBI

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz rutu putovanja

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

 

OPŠTE NAPOMENE:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja