Novi Pazar

SJENICA I NOVI PAZAR

Uvac i Pešter

A3-035

Polazak: 20.04.2024 Povratak: 21.04.2024
First minute cijena: 169,00 KM do 25.02.24

 

Zamislite da se nalazite na najvećoj visoravni na balkanskom poluostrvu, okruženi prirodnim ljepotama koje privlače turiste iz svih krajeva svijeta.

Dobrodošli u Novi Pazar – grad bogate istorije, spoj kultura i nezaboravnih gastronomskih iskustava! Pozivamo vas da nam se pridružite na putovanju u ovaj fascinantan grad koji će vas očarati svojim šarmom i raznolikošću. Novi Pazar, smješten u srcu Sandžaka, predstavlja spoj istoka i zapada što ga čini jedinstvenom destinacijom za istraživanje i upoznavanje različitih kultura. Grad obiluje istorijskim spomenicima kao što su trg Gazi Isa Bega Ishakovića, kula Motrilja, Altun Alem džamija i mnogi drugi, čija vas priča o prošlosti sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Osim bogate kulturne baštine, Novi Pazar je poznat i po svojoj gastronomiji. Ovdje ćete imati priliku da probate čuvenu kafu na žaru uz malinadu, ali i da uživate u tradicionalnim pazarskim specijalitetima poput mantija i ćevapa. Svakim zalogajem otkrit ćete nove ukuse i mirise koji će vas osvojiti svojom autentičnošću. Uz to, Novi Pazar nudi i nezaboravne šoping avanture, gdje možete pronaći raznovrsne proizvode lokalne proizvodnje poput sira, paprika u pavlaci, kupusa u pavlaci, pršute, sudžuka i još mnogo toga.

Pridružite nam se na putovanju u Novi Pazar i upustite se u avanturu koja će vam pružiti nezaboravne trenutke, bogate iskustva i nova prijateljstva. Očekujemo vas sa otvorenim srcem i spremni smo da vam omogućimo nezaboravan boravak u ovom predivnom gradu koji će vam ostati urezan u pamćenju zauvijek!

Plan Putovanja:

1.Dan 20.04.2024 (subota) Tuzla –Sjenica – Novi Pazar – Sjenica

Polazak iz Tuzle (Hotel Tuzla) u 00:15, Bingo Šoping centar u 00:30, Lukavac Bingo u 00:45, Gračanica 01:15, Doboj 01:30, Zenica, Visoko, Sarajevo prema Novom Pazaru. Noćna vožnja preko Višegrada uz kraća usputna zadržavanja radi odmora. Po dolasku slijedi pauza za kafu u Sjenici te obilazak Novog Pazara, trg Gazi Isa Bega Ishakovića, kula Motrilja, Altun Alem džamija, zlatarsko sokače, sebilj. Slobodno vrijeme do 15h kada se polazi nazad za Sjenicu gdje nas kao šlag na torti očekuje mjesto koje spada u top pet čuda Evrope kao i mjesto koje je uvršteno u destinacije koje su veoma preporučene za posjetu. Specijalni rezervat prirode Uvac je poznat po svojim meandrima ali i bjeloglavom supu čiji raspon krila iznosi I do3 m a čija je kolonija jedna od najvećih u Evropi i broji preko 700 jedinki. Tokom ovog izleta slijedi posjeta vidikovca Molitva na Sjeničkom jezeru, jednom od 3 jezera u sklopu Uvca sa kog se prostire pogled na meandre dok nad Vama leti bjeloglavi sup. Smještaj u hotel. Korištenje wellness I spa hotela (Slana soba, aroma sauna, finska sauna, zatvoreni bazen, fitness centar).

2. Dan 21.04.2024 (nedelja) Sjenica – Pešter – Bosna I Hercegovina

Doručak. Odjava iz hotela u 10:00 sati te polazimo u obilazak kako je se naziva “Zemlja gospodara prstenova”, a to je Pešter I specijalni rezervat prirode Peštersko polje koje je ujedno poznato po najnižim temperaturama u Evropi dok u proljeće ovaj predio ostavlja bez daha. Veliki broj ptica koje se nalaze na svjetskoj crvenoj listi zaštite. Za ovaj kraj je posebno vezana legenda za Đerzelez Aliju, cara Trojana, ali i za “ukletu šumu” . Tokom izleta koje obuhvata Peštersko jezere koje je inače raj za ptice u laganoj šetnji koja traje oko 5 kilometara u oba pravca obilazak I rijeke Boroštice koja je najveća rijeka ponornica na pešteru. Ukoliko grupa ne želi dugi obilazak postoji mogućnost obilaska Đerekarske rijeke I Drveta ljubavi te selo Ugao. Povratak za Bosnu I Hercegovinu planiran je za 17:00 sati.

KRAJ USLUGE.

CIJENA:

Paket aranžman / autobuski prijevoz, smještaj i obilasci
Opis     Termin putovanja                  Hotel                 Ukupna cjena po osobi
PROLJETNI PAKET ARANŽMAN 20.04.24

21.04.24

 

Hotel Borovi Forest Resort & Spa, Sjenica

4****

FIRST MINUTE CIJENA

169,00 KM DO 25.02.24

REDOVNA CIJENA: 189,00 KM

 

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENA: Program je izrađen na osnovi minimum 40 prijavljenih putnika.

Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ ).

CIJENA ARANŽMANA :

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju se putuje. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji uslijed objektivnih okolnosti, kao i da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji nekih od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

NAPOMENA: Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa uslijed objektivnih okolnosti. U slučaju promjena cijena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta – putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni.