Milano

Ako posjetite Milano, niti jedno vaše osjetilo neće biti zakinuto!!! Imate mogućnost vidjeti brojne znamenitosti kao što su Duomo di Milano, Castello Sforzesco, Teatro alla Scala, galeriju Vittorio Emanuele II, Giardini Pubblici di Porta Venezia…… Jezero Como poznato po svojim idiličnim gradovima I selima jedno je od najljepših mjesta na svijetu,čijoj ljepoti nisu mogle odoljeti niti brojne slavne ličnosti, George Clooney posjeduje dvije vile na jezeru,Winston Churchill je obožavao šetati kraj jezera, Giuseppe Verdi, Franz List I Gioacchino Rossini su ovdje pronalazili svoju inspiraciju…  Mantova, predivni povijesni gradić okružen sa tri strane jezerom, a njezina nestvarna arhitektura načinjena od tornjeva I kupola okružen predivnim jezerima je prizor koji nećete zaboraviti, ona je rodni grad pjesnika Vergilija, a I Romeo je prognan u Mantovu nakon ubistva Tibalda.

Pozivamo Vas da uživamo zajedno!!!!

1.Dan (30.04.24, utorak) BIH-ITALIJA Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 16:00,Živinice, (Motorex) 18:30, hotel Tuzla 19:00, Bingo city centar 19:15, 19:45 Srebrenik (kod pekare Magistrala), 20:15 Brcko, benzinska pumpa Mešić com, Orašje, Hifa petrol benzinska pumpa 21:00.  Mogućnost polaska iz Visokog, Zenice, Maglaja, Doboja I Gračanice u dogovoru sa agencijom. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz pauze po potrebi.

2.Dan (01.05.24, srijeda) Milano Dolazak u Milano u prijepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada, najvećeg i najvažnijeg grada sjeverne Italije. Obilazak gradskog središta Castelo Sforzesco (sjedište milanskih vojvoda), Duomo di Milano (zapanjujuća katedrala gradjena 5 stoljeća gotičko zadanje sa preko 2500 skulptura), Teatro alla Scala (slavna operska kuća), galeriju Vittorio Emanuele II ,četvrt Brera…  Prijavljivanje u hotel, vrijeme za slobodne aktivnosti I shopping u jednom od najpopularnijih svjetskih centara mode. Noćenje.

3.Dan  (02.05.24, četvrtak) MILANO- JEZERO COMO-MILANO Doručak. Fakultativni izlet do jezera COMO i razgled istoimenog gradića na obali jezera: Jezero i Alpe, tvore čarobnu kombinaciju tako da je Como neobično popularna turistička destinacija već od 19. stoljeća, zbog toga Como kao ladanjsko mjesto ima brojna umjetnička djela, crkve, vrtove, muzeje, kazališta, palače i parkove. Katedrala (Duomo); Crkva San Fedele; Crkva Sant’Agostino; bazilika Sant’Abbondio, Crkva San Carpoforo, Tempio Voltiano (Voltin hram) Muzej posvećen djelu Alessandra Volte.  Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.Dan (03.05.24,petak)MILANO-MANTOVA Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Mantovi.  Mantova je izgrađena na otočiću na rijeci Mincio kao etrursko naselje, a kasnije su oko utvrde iskopana četiri umjetna jezera od kojih tri još uvijek okružuju ovaj povijesni centar. Iznad izvrsno očuvanih zidina izdižu se siluete Castella di San Giorgio (Reggia) obitelji Gonzaga, tornjevi katedrale, Albertijeve crkve sv. Andrije i Torre della Gabbia. U renesansnom dvorcu, koji je izrastao iz utvrđene rezidencije Bonacolsija Gonzage su pozvale najpoznatije umjetnike svoga vremena (Leone Battista Alberti, Andrea Mantegna, Giulio Romano, Donatello, Peter Paul Rubens, Pisanello, Luca Fancelli), posebno u doba prve dame renesanse Isabelle d`Este, pa se još i danas možemo diviti renesansnoj arhitekturi i slikarstvu. Sjajni dvor Gonzaga mogao se mjeriti s Firencom Medicija i Ferrarom D˙Este. Centar starog grada očuvao je svoj srednjovjekovni trg sa crkvom Rotonda di  San Lorenzo i zgradama gradske uprave.Stara Mantova nalazi se na listi svjetske kulturne baštine UNESCO-a Po dolasku obilazak grada u trajanju cca 2 sata, te posjeta tržnom centru Mantova outlet village. Polazak za BIH u 16:00.  Noćnja vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju. Dolazak je planiran u ranim jutarnjim satima.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

Napomene:

Napomena: Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja s rokom od 48 sata prije planiranog polaska. Molimo putnike da imaju na umu da je putno zdravstveno osiguranje obavezno te da je odgovornost za njegovo posjedovanje na samim putnicima. Svi sudionici putovanja su obvezni posjedovati važeću polisu putničkog zdravstvenog osiguranja. Važno je naglasiti da su ova pravila u skladu s politikom I standardima Elle Travel agencije, te se očekuje poštivanje istih od strane svih putnika kako bi se osigurala sigurnost I kvaliteta putovanja.

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊