Lucern

PRVI MAJ U ŠVICARSKOJ

30.04.2024-05.05.2025 (6 dana-3 noćenja)

Šifra A3-23

Cijena : FIRST MINUTE (do 15.01.24) 900,00 KM

REDOVNA CIJENA: 930,00 KM

Švicarska- alpska zemlja na krovu Europe, zemlja mondenskih skijališta, čokolade,banaka, sira i satova.. Jedna od najbogatijih, najstarijih i najbolje organiziranih  zemalja na svijetu.Čudesan skladan spoj različitih kultura, prirodnih ljepota alpskih predjela,besprekorno uredjenih turističkih centara i gradova. Bogata I prelijepa, zemlja fantastične prirode, ekskluzivna u svemu I savršena od početka do kraja!

MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE

1.Dan (30.04.2024, utorak): Sarajevo-Tuzla Polazak iz Sarajeva u 18:00 ispred Zemaljskog muzeja, Živinice 20:30 (Motorex),Tuzla u 21:00 hotel Tuzla I 21:15 Bingo city centar, 21:45 Srebrenik (kod pekare Magistrala), 22:15 Brcko, benzinska pumpa Mešić com, Orašje, Hifa petrol benzinska pumpa 23:00.  Mogućnost polaska iz Visokog, Zenice, Maglaja, Doboja I Gračanice u dogovoru sa agencijom. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju prema Švicarskoj uz usputne pauze po potrebi grupe. 

2. Dan (01.05.2024, srijeda): Lucern Prijepodnevni dolazak u Lucern, prekrasan grad u samom srcu Švicarske, grad idiličnih šetnica i slikovite povijesne jezgre. Obilazak grada. U Lucernu se nalazi  najstariji drveni natkriveni most u Europi, Kapela most (Kapellbrücke), most je izgrađen u prvoj polovici 14. stoljeća danas je simbol grada Luzerna kao i jedna od glavnih turističkih atrakcija u Švicarskoj koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Kraće razgledanje grada: Wasertrum, Hofkirche, stara gradska četvrt oko vinske pijace, Löwendenkmal  spomenik umirućem lavu u znak sjećanja na pripadnike švicarske garde, pale braneći Luja XVI za vrijeme francuske revolucije… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju kroz staru gradsku četvrt na obali jezera. Noćenje

3. Dan (02.05.204, četvrtak): Schaffhausen- Zurich Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Schaffhausen, grada na rijeci Rajni, uz granicu sa Njemačkom. Obilazak ovog izuzetno lijepog grada sa česmama I kućama iz srednjeg vijeka. Pored proizvodnje satova, ovaj grad je poznat i po izbočenim prozorima na kućama tako da gledaju na dvije strane. Vrlo interesantna zgrada je “Haus zum Ritter”specifična po svojoj oslikanoj fasadi.   Nakon obilaska grada , slijedi obilazak čuvenih vodopada na Rajni-Rheinfall- skup tri vodopada 150m širine, 23 m visine,dok je dubina do 13 m. Nastavak Putovanja do Zurich-a. Obilazak stare jezgre grada I slobodno vrijeme za šetnju ili shopping. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4.  Dan (03.05.2024, petak): Lucern Doručak. Fakultativni izlet u Colmar, Francuska. Colmar je gradić koji se smjestio u francuskoj regiji Alsace, 2020 je proglašen najboljom europskom destinacijom, a često ga krase epiteti poput bajkoviti, najljepši, najromantičniji grad na svijetu. Šarene kućice sa slikovitim fasadama, slatki mostići koji se protežu preko rijeke Lauch, divni restorani, kafići I slastičarnice  mame Vas svojim bajkovitim šarmom. Gotov je nevjerojatno da neki grad može biti tako lijep, radi svojih brojnih mostova I kanala nosi naziv I Mala Venecija, a radi količine sunčanih dana (300 godišnje) hvali se titulom najsunčanijeg grada u Francuskoj, predivan je u svako doba godine. Prema legendi, Colmar je toliko lijep da ga za vrijeme oba svjetska rata izbjegavali bombardirati, te je kao rezultat toga danas jedan od najočuvanijih starih gradova u Francuskoj.  Kažu takodjer da je ovaj francuski gradic stvoren za romantične šetnje I budjenje strasti. Obilazak centra Colmar-a, slobodno vrijeme za uživanje. Okupljanje grupe u kasno poslijepodnevnim satima I povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan (04.05.2024, subota): Lucern- Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativno mogućnost odlaska do shopping centra Emmenbrucke (Bata, C&A,Esprit,H&M, Lacoste,Mango, Street One,Tally Wejl, Tom Tailor…) , slobodno vrijeme za shopping. Polazak za BIH u 14:00. Vožnja kroz Italiju,Sloveniju, Hrvatsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.

6. Dan (05.05.2024, nedjelja): ŠVICARSKA- BIH Dolazak u BIH u jutarnjim satima. KRAJ USLUGE.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

 Napomene:
– u smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
– neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
– dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
– fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije, i podložna je promjenama…Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
– organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
– potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja
– maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
– putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave.

Program je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.
Uslijed nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana prije početka putovanja.

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊