Klagenfurt

MINIMUNDUS I KLAGENFURT

SVIJET U MALOM-MINIMUNDUS – A3-06

Jednodnevni izlet – Cijena: 102,00 KM

Polazak: 05.04.2024 Povratak: 06.04.2024

 

Posjetite cijeli svijet u jednom danu!!!!😊

Fotografirajte se kraj Eiffelov-og tornja, Kipa slobode, divite se Taj-Mahal-u, uživajte u sladoledu kraj Bazilike Svetog Petra….. sve to na jednom mjestu. Vodimo Vas u Minimundus.Minimundus je park minijaturnih gradjevina u Klagenfurtu u Austriji. Nalazi se na jezeru Wortheress. Sadrži preko 150 minijaturnih modela  arhitekture iz cijelog svijeta, napravljenih u mjerilu  1:25. Sve makete su istovjetne originalu do najmanjih detalja, pri izgradnji maketa su korišteni i originalni materijali, kada god je to bilo moguće.  Od otvaranja 1958. godine, više od 15 milijuna posjetitelja posjetilo je 26 000 m2 parka. Prihod ide ustanovi za pomoć  djeci “Rettet das Kind”, koja je vlasnik parka. Neki od izloženih modela: Kip slobode, Bazilika sv. Petra, CN toranj u Torontu, Bijela kuća, Atomium,  Dvorac Hochosterwitz u Austriji, Opera Sydney, Londonski tower, Veliki Kineski zid…

Plan Putovanja:

1.Dan 05.04.2024 (petak)

Polazak planiran za 23:50 ispred Hotela Tuzla. Noćna vožnja kroz Hrvatsku Sloveniju uz kraća usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti I radi odmora.

  1. Dan 06.04.2024 (subota) Minimundus- Klagenfurt- Tuzla

Dolazak u Minimundus u jutarnjim satima. Obilazak Minimundusa u trajanju od cca 4 -5 h. Nakon posjete Minimundusu odlazak u Klagenfurt. Šetnja povijesnim centrom grada. Stara jezgra Klagenfurta jedna je od najljepših u Austriji, njezina brojna unutarnja dvorišta I arcade stvaraju domaću atmosferu. Zaštitni znak grada je zmaj Lindwurm smješten na Neuer Platzu. Po dolasku u Klagenfurt razgled kulturno povijesnih znamenitosti grada: stari I novi trg, gradska vijećnica, kazalište, katedrala Sv. Egida… I shopping u gradu. Povratak u BIH je planiran za 18:00h. Dolazak u BIH u ranim jutarnjim satima.KRAJ USLUGE.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENA: Program je izrađen na osnovi minimum 40 prijavljenih putnika.

Zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkazivanje putovanja je 1 dan prije početka putovanja.

CIJENA ARANŽMANA :

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju se putuje. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji uslijed objektivnih okolnosti, kao i da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji nekih od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

NAPOMENA: Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa uslijed objektivnih okolnosti. U slučaju promjena cijena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta – putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni.