Dubai

Dubai je grad uzbudljive, duboke tradicije i ambiciozne futurističke vizije, jedan od najvećih biznis centara ovog dijela svijeta, grad koji uvijek ide korak ispred drugih, mjesto gdje je shopping zabava, grad glamura, novca, biznisa, ali i tradicije, tržnica- soukova prepunih malih zanatskih dućana gdje možete kupiti začine, arapsku odjeću, tepihe, zlato i gdje je cjenjakanje tradicija.

 

U večernjim satima, grad se pretvara u zabavnu oazu. Od nevjerojatnih plesnih hramova, krovnih terasa i klubova, do otmjenih koktel i shisha barova, do prekrasnih koncerata pod zvijezdama Dubai predstavlja grad u kojem ćete doživjeti kulturu iz svih krajeva svijeta. Ova raznolikost se izražava u gastronomiji, modi i glazbi. Iako su njegovi korijeni islamske tradicije, ovdje ćete doživjeti otvoreno društvo koje svojim posjetiteljima nude brojna iskustva i pridonose rušenju kulturnih barijera i predrasuda.

 

Program putovanja

 1. dan (14.02.24, srijeda) Sarajevo – Dubai
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Sarajevo kod šaltera informacija tri sata prije leta. Prijava na let avio kompanije Fly Dubai za Dubai. Polijetanje zrakoplova u 14:40 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 22:55 sati prema lokalnom vremenu. Po dolasku, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje. Satnice leta iskazane su na dnu programa.
 2. dan (15.02.25, četvrtak) Dubai
  Doručak. Odlazak na razgledavanje grada. Razgled započinje vožnjom do Jumeiraha, najluksuznijeg i najpoznatijeg dijela u Dubaiju. Foto stop ispred najpoznatijeg hotela Atlantis The Palm, na Palm Islandu. Nastavak razgleda vožnjom po ulici Sheika Zayeda, gdje ćete vidjeti najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu. Slijedi vožnja brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje ćete osjetiti egzotične mirise, boje i okuse raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Nakon posjeta tržnici odlazak do Dubai Mall, najveći shopping centar na svijetu prepun zabavnih i rekreativnih aktivnosti, koji se nalazi pored najviše zgrade na svijetu, Burj Khalife. Sa više od 1.200 prodavnica i stotinama lokala za hranu i piće, Dubai Mall prostire se na više od milion kvadratnih metara – što je površina približna 200 fudbalskih terena. Slobodno vrijeme za kupovinu i razgledavanje. Prilika da se popnete na 125. sprat Burj Khalife odakle se pruža panoramski pogled od 360 stepeni na Arapski zaliv. Nakon toga idemo da se slikamo i divimo rasplesanim fontanama. Bićemo svjedoci najviše fontane na svijetu koja ima magičnu predstavu sa vodom, muzikom i svijetlom. Slobodno vrijeme provodimo u Souk Al Bahar. Smješten u srcu grada, ovaj popularni centar je kombinacija šopinga, zabave i restorana. S pogledom na fontanu Dubaija i Burj Khalifu, ova lokacija je savršena za uživanje u pogledu na najviši toranj na svijetu. Povratak u smještaj oko 22:00 sata. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 3. dan (16.02.24, petak) Dubai– pustinjski safari
  Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari (uz doplatu). Tura započinje nezaboravnom vožnjom luksuznim džipovima po pješčanim dinama do kampa. Po dolasku u kamp koji je uređen u tradicionalnom arapskom stilu, mogućnost jahanja deva, ukrašavanje kože kanom ili uživanje u aromatskoj vodenoj luli. Slijedi večera uz roštilj i druge specijalitete te glazbeni program koji kulminira plesom trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. dan (17.02.24, subota) Dubai
  Doručak. Slobodan dan za plažu i kupanje ili predlažemo da sa nama posjetite Miracle Garden i Dubai Frame (fakultativni izlet). Miracle Garden je botaničko čudo koje je preraslo u najveći cvjetni park u ovom dijelu svijeta, a obiluje mnogobrojnim cvjetnim aranžmanima: avion Airbus A380 kompanije Emirates napravljen od cvijeća, Walt Disneyev cvjetni Mickey Mouse, veliki medo, prolazi napravljeni u obliku srca, jezero, cvjetni sat, cvjetni dvorac i mnogobrojni sadržaji uvest će vas u poseban svijet mašte i kreativnosti u kojem je iskorišteno više od 150 milijuna cvjetova aranžiranih u raznovrsnim oblicima. Dubai Frame, poznati zlatni 150 metara visoki okvir koji je u kratkom vremenu postao arhitektonski spomenik Dubaija smješten u Zaabel Parku. Povratak u hotel. Noćenje.
 5. dan (18.02.24, nedjelja) Dubai Dorucak, mogucnost fakultativnog izleta u Abu Dabi sa posjetom – dzamija seika Zayeda, heritage village, Emirates Palace, Mushif central park, Ferrari world, Capital Gate- toranj sa najvećim nagibom na svijetu, Louvre Abu Dhabi, povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 6. dan(19.02.24, ponedjeljak) Dubai – Sarajevo Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer do zračne luke te prijava na let za Sarajevo zrakoplovne kompanije Fly Dubai. Polijetanje zrakoplova za Sarajevo u 10:05. Dolazak u Sarajevo u 13:25 sati. Transfer do Tuzle.  Satnice leta iskazane su na dnu programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 35
Rok za prijavu: 14 dana prije puta ili dok ima mjesta

Red letenja:
Fly Dubai
Sarajevo 14:35 Dubai 23:10
Dubai 10:00 Sarajevo 13:35

NAČIN PLAĆANJA:

Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 30% a ostatak do polaska na putovanje.

U cijenu uključeno:

Mogućnost organiziranja grupnog transfera autobusom Tuzla-Sarajevo-Tuzla (cijena 80KM/osobi)

U cijenu nije uključeno:

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

OPĆE INFORMACIJE I PREPORUKE:

Dubai je danas jedna od najmodernijih i najaktuelnijih turističkih destinacija zahvaljujući brojnim atrakcijama kao što su Burdž Kalifa (Burj Kalifa), koja je ujedno i najviša zgrada na svijetu, Burdž Al Arab (Burj Al Arab), otok The Palm, Dubai Mallnajveći tržni centar na svijetu.

Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: internacionalna kuhinja, preovladava arapska kuhinja.

Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski hljeb; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršuna, bulgura, paradajza i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso sa grilla. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima sa posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)

Burj Khalifa

Burj Khalifa je najviša građevina na svijetu. Ovaj veličanstveni toranj oborio je rekord sa svojom visinom od nevjerovatnih 828 metara (kao tri Eiffelova tornja) i s nje možete vidjeti cijeli Dubai.

Burj Al Arab

Burj Al Arab je jedan od najluksuznijih i jedan od najskupljih hotela na svijetu, smješten je na umjetnom otoku u Dubaiju i ima oblik jedra. Smatra se simbolom Dubaija i jedini je hotel sa 7 zvjezdica.

Dubai Mall

Jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu s više od 1300 trgovina i više od 200 restorana i barova. Tamo ćete pronaći i prvoklasni akvarij, kazalište, VR park i mnoge druge zabavne sadržaje.

Jeep safari

Specijalan doživljaj pustinje vožnjom jeepovima preko pješčanih dina za vrijeme zalaska sunca. Osim navedenog, uživati ćete u jahanju deva, skijanju i boardanju na pijesku. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Vaš posjet Dubaiju zasigurno neće biti upotpunjen ako se ne odlučite za ovu avanturu.

Palm Jumeirah

Za mnoge građevine u Dubaiju kažemo da ih nikad prije nismo vidjeli, ovo je zasigurno jedna od takvih. Palm Jumeirah umjetni je otok u obliku palme koji je brzo postao jedan od simbola Dubaija. Na njemu ćete naići na neke od najpoznatijih hotelskih lanaca na svijetu, a možda i susresti neke od poznatih svjetskih ličnosti koje su tamo kupile svoje rezidencije.

Gold Souk

Gold Souk je najpoznatija i najposjećenija tržnica u Dubaiju. Tamo ćete pronaći velik broj prodavača koji će vam rado ponuditi zlato, dijamante i drugo drago kamenje. Zapamtite, ukoliko se odlučite na kupnju nekog od proizvoda, obavezno se cjenkajte prije nego pristanete na prvu cijenu koju će vam ponuditi.

 

Napomena: Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja Elle travel Agencije