Cividale del Fruili

CIVIDALE DEL FRUILI I SHOPPING  CENTAR TIARE

ŠIFRA: A1-16

Datum polaska 23.02.24

Cijena: 90,00KM

Italija, primamljivija I ljepša od drugih zemalja, zemlja gdje je filozofija u svemu vidjeti ljepotu,okusiti dolce vitu (sladak zivot) ili ga napraviti takvim. Krenite sa nama u manje poznate, ali zanimljive I slikovite talijanske gradove

 

Plan putovanja:

 

1 Dan. 23.02.24- petak BIH-Italija :Polazak autobusa u 22:00 Lukavac, Bingo TC, 22:30 časova ispred Hotel Tuzla, Tuzla,22:45 Bingo city centar, Tuzla, Srebrenik ispred (Pekara Magistrala) u 23:20 časova, Brčko sa (Mešić Com benzinska) u 00:00 časova, Orašje sa (Hifa Petrol benziska) u 00:45 časova. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije.

2.Dan 24.02.24- subota Cividale Del Friuli- Tiare- BIH Dolazak u Cividale del Fruili jedan od najljepših I najstarijih gradića regije čiju je baštinu I UNESCO stavio pod svoju zaštitu. Podigao ga je 53 godine prije nove ere Julije Cezar. Obilazak gradiću u trajanju od cca 2h : Ponte del Diavola (djavolji most) koji prolazi preko rijeke Natisone I svoje ime duguje činjenici da je tako nevjerojatne konstrukcije da se ne čini mogućim da ju je izgradio čovjek, Piazza del Duomo, crkva Santa Maria Assunti, gradska vijećnica, Casa medievale….Slobodno vrijeme za uživanje u talijanskoj kavi ili kolačima.Okupljanje grupe i odlazak u shopping centar Tiare koji ima preko 120  dućana izmedju ostalih : IKEA, Bata, AW Lab,Boxeur des Rues, Calliope, Calzedonia, Carpisa,Intersport, Clayton, Decathlon, Deichman, Douglas, Footlocker, Gas,Goldenpoint, Guess, H&M,Imperial, Impares, Kiko-Milano, Lindt, Napapijri, New Yorker, Pandora,Piazza Italia, Primadonna Collection, Sephora, Swarovski, Terranova, Tezenis,Timberland. Slobodno vrijeme za shoping do 16:00. Okupljanje grupe I polazak za BIH. Dolazak u Tuzlu u kasnim noćnim satima.

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

Cijena ne uključuje:

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

Napomene:

Napomena:. Molimo putnike da imaju na umu da je putno zdravstveno osiguranje obavezno te da je odgovornost za njegovo posjedovanje na samim putnicima. Svi sudionici putovanja su obvezni posjedovati važeću polisu putničkog zdravstvenog osiguranja. Važno je naglasiti da su ova pravila u skladu s politikom I standardima Elle Travel agencije, te se očekuje poštivanje istih od strane svih putnika kako bi se osigurala sigurnost I kvaliteta putovanja.

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊