Češki Krumlov

ČEŠKI KRUMLOV SA POSJETOM ČEŠKE BUDEJOVICE

Šifra- A2-32

Otkrijte čaroliju baroknog kazališta u dvorcu, rokoko vrtove, slikovite mostove i ulice te pronađite svoj romantični bijeg – upravo onakav kakvog ste oduvijek sanjali.

PROGRAM 3 dana / 1 noćenje

OBILASCI: Češke Budejovice I Češki Krumlov

PROGRAM PUTOVANJA:

1.     dan 16.02.24 (petak) SARAJEVO-VISOKO-DOBOJ-GRAČANICA-LUKAVAC-TUZLA-SREBRENIK-BRČKO-ORAŠJE Polazak iz Tuzle oko 22:00 sata ispred hotela Tuzla (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku, Madjarsku do Češke.

2.dan –17.02. 24 (subota) Češke Budejovice –Češki Krumlov Dolazak u Češke Budejovice u jutarnjim satima. Češke Budejovice je dobro očuvan srednjovjekovni grad-tvrdjava sa impresivnom poviješću,osnovan 1265g kao uporište na ušću Rijeka Vltave I Malše kako bi se zaštitila Češka od bilo koje vojske koja bi je željela osvojiti. U 15st Češke Budejovice su se razvile u jedan od najbogtatijih I najvažnijih gradova Češke, te je svoje bogatstvo, koje je trajalo sve do 1700-tih pretočile u gradnju arhitektonski zadivljujućih zgrada. Tridesetogodišnji rat I veliki požar 1641 godine opustošili su veći dio grada, ali na sreću Habsburško Carstvo je priskočilo u pomoć I u 18st izgradilo zgrade u baroknom stilu koje postoje I danas. Danas su Češke Budejovice manje poznate po tome što su kroz povijest bile zaštitnici Češke, a više po tome što su rodni grad izvorne pivovare Budweiser osnovane 1895 godine . Obilazak grada u trajanju od cca2h, glavni gradski trg Namesti Premysla Otokara II (jedan od najvećih trgova srednje Europe),Fontana Sampson, Černa Vež (crna kula,70m visok simbol grada), crkva Sv. Nikole,  te slobodno vrijeme za uživanje u češkim delicijama. Okupljanje grupe I polazak u Češki Krumlov, prekrasni grad u Češkoj koji djeluje baš kao da je iz srednjeg vijeka, ljupke kuće, velebni dvorac, vijugava rijeka… Romantična povijesna jezgra Češki Krumlova sačuvala je svoj izgled od prije nekoliko stoljeća, a zbog karakterističnih crvenih krovova često ga nazivaju “Mali Prag”, ovaj grad predstavlja jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih europskih bisera I neosporno je jedna od najpopularnijih destinacija u Češkoj.  Check in u hotelu, te slijedi obilazak grada sa pratiteljem putovanja, te slobodno vrijeme za individualne aktivnost. Noćenje.

3. dan 18.02.24 (nedjelja) ČEŠKI KRUMLOV-BIH Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i fakulttivni obilazak dvorca Krumlov. Dvorac Krumlov je drugi najveći dvorac u Češkoj I jedan od najvećih dvoraca u srednjoj Europi. Izgradjen je u 13st, ali je tijekom godina doživio mnoge promjene, tako da danas možete vidjeti mješavinu gotičkih, renesansnih I baroknih stilova. Dvorac se nalazi na vrhu stijene koja ima veliku pukotinu I preko te pukotine je napravljen most na kojem stoji dio dvorca. Njegova unutrašnjost oduševljava bogatsvom umjetničkih djela, freski I tapiserija I od 1992 je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak u trajanju od cca 2 h. Polazak za BIH u podnevnim satima. Dolazak u BIH u noćnim satima.  

 PROMO C I J E N A (do 01.02.24) :205,00KM

Paket aranžman / autobuski prijevoz, smještaj i obilasci

          Termin putovanja                    Hotel Cijena po osobi
Valentinovo u Češkoj 3 dana/1 noćenje 16.02 – 18.02.2024.

NOĆENJE SA DORUČKOM

Hotel 4* Specijalna ponuda

205,00 KM do 01.02.24.

Redovna Cijena

225,00 KM

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-10 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Tuzla-Doboj-Visoko-Zenica-Sarajevo- Mostar

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

OPŠTE NAPOMENE:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija Elle Travel, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog brojaputnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanjahttps://elletravel.ba/opsti-uslovi/Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.