Bologna

MODENA-BOLOGNA-FERRARA

Šifra- A2-20

Emilija-Romanja – najbogatija među 20 italijanskih regija i jedna od najrazvijenijih regija Evrope – spoj je dvije pokrajine, Emilije i Romanje, u dolini rijeke Po. Iskoristite priliku da obiđete najljepše centre ove regije – Modena, Bologna I Ferrara

CIJENA ARANŽMANA

Specijalna ponuda

225,00 KM do 01.02.24.

Redovna Cijena

245,00 KM

POLAZAK 05.04.2024 – POVRATAK 07.04.2024 g.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.       dan  SARAJEVO-VISOKO-DOBOJ-GRAČANICA-LUKAVAC-TUZLA-SREBRENIK-BRČKO-ORAŠJE 05.04.2023 PETAK Polazak iz Tuzle oko 22:00 sata ispred hotela Tuzla (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku, Sloveniju do Italije.

2. dan MODENA-BOLOGNA 06.04.2024 – SUBOTA Dolazak u Modenu u jutarnjim satima i obilazak povijesnog dijela u trajanju od cca 2 sata. Modena je grad bogate i burne povijesti još iz doba Etruščana te po dolasku slijedi obilazak srednjovjekovne jezgre grada: Veliki trg (Piazza Grande) na kojem se nalazi simbol grada Duomo, katedrala iz 12. st. sa zvonikom visokim 87 m, Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje na koji se možete popeti te uživati u pogledu na grad – Gradska vijećnica iz 17. i 18. st., Knežev dvor, Piazza Roma, Duždeva palača na trgu sv. Augustina u kojoj se danas nalazi nekoliko muzeja.  Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Lucciana Pavarotija, a ujedno je i prozvana „prijestolnica mašina“ zbog tvornica najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Nakon obilaska Modene, krećemo prema Bologni, glavnom gradu regije Emilia Romagna prepunom znamenitosti i legendi. Obilazak grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča središnji trg Piazza Maggiore jedan od najljepših talijanskih trgova na kojem se nalazi Bazilika Sv. Petronia (Basilica di San Petronio) i Gradska vijećnica, Neptunova fontana, smještena na Piazza del Nettuno, Piazza di Porta Ravegnana s „dva tornja“ (Le due Torri – Asinelli s 98 m i Garisenda s 48 m visine, koji su danas podsjetnik na 13. stoljeće kada ih je, prema pretpostavkama, bilo oko 180), zgrada najstarijeg Sveučilište Europe (s kontinuiranim radom). Bologna je poznata i po brojnim arkadama koje se protežu kroz čitav grad pa postoji uzrečica da ukoliko posjećujete Bolognu ne treba vam kišobran. Check in u hotelu, te slijedi slobodno vrijeme za individualne aktivnost. Noćenje.

3. dan BOLOGNA-FERRARA-BIH 07.04.2024-NEDJELJA Doručak. Odjava iz hotela, okupljanje grupe I polazak za Ferraru. Ferrara se nalazi na pola puta između Bologne i Venecije, u pokrajini Emilia-Romagna. Grad od 130.000 stanovnika smjestio se na rijeci Po di Volano, ogranku rijeke Po, i kako sami Talijani vole reći, spada u jednu od najbolje čuvanih tajni Italije. Ferrara je poznata i po brojnim renesansnim palačama, među kojima se posebno ističe Palazzo dei Diamanti koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata. Najimpresivnija građevina jest Castello Estense, dvorac vladajuće obitelji Este, izgrađen krajem 14. stoljeća kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda koji se drznuo pobuniti se protiv svojih vladara. Dvorac s četiri tornja nalazi se u samom centru grada, na istoimenom trgu, a valja spomenuti da je cijela povijesna jezgra Ferrare 1995. uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak Ferrare u trajanju od cca 3 sata.  Nastavak vožnje sa povremenim pauzama. Dolazak u BIH u ranim jutarnjim satima.  

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-10 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Tuzla-Doboj-Visoko-Zenica-Sarajevo- Mostar

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

OPŠTE NAPOMENE:

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija Elle Travel, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog brojaputnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanjahttps://elletravel.ba/opsti-uslovi/Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.