Višegrad

VIŠEGRAD

POLASCI AUTOBUSA IZ: Lukavac- benzinska pumpa Junuzović Kopex, Tuzla- hotel Tuzla, Živinice- Omega. Ulazak na drugim mjestima isključivo uz dogovor sa Agencijom.

Datum polaska: 09.11.2024 Datum povratka:  

09.11.2024

 

Cijena: 35,00 KM

Višegrad,prelijep gradić na obali Drine, mjesto u kojem je svoje djetinjstvo proveo Ivo Andrić, mjesto u kojem se nalazi „na Drini ćuprija“ most Mehmed-paše Sokolovića, most toliko značajan da ga je i UNESCO uvrstio na listu svjetske kulturne baštine.

Provedite divan dan u obilasku povijesnih spomenika BIH i uživanju u prirodnim ljepotama. Prošećite višegradskim mostom, odajte počast našem Nobelovcu Ivi Andriću u gradu koji je inspiriran djelima i likovima Ive Andrića.

Program putovanja:

1 dan 09.11.2024- subota

Dan 1:Tuzla – Višegrad

Polazak iz Lukavca u 05:30 -benzinska pumpa Junuzović Kopex, Tuzle u 06:00- hotel Tuzla, Živinice- 06:30 Omega. Vožnja u pravcu  Višegrada sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Višegrad u jutarnjim satima.  Po dolasku u Višegrad posjet mostu Mehmed paše Sokolovića i Andrić gradu. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. Povratak planiran za 17:00. Dolazak u Tuzlu u noćnim satima.

 

Ovim danom zatvaramo jedno predivno poglavlje, no vrata su uvijek otvorena za nove avanture. Zahvaljujemo vam na povjerenju i što ste nam omogućili da zajedno s vama doživimo čaroliju vječnog grada Rima.

USLOVI PUTOVANJA:

Cijene su izračunate na temelju 40 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 5 dana prije planiranog polaska.

U cijenu je uključeno:

U cijenu nije uključeno:

VAŽNE NAPOMENE:

Prilikom rezervacije jednodnevnog izleta, plaća se puni iznos. Prilikom rezervacije višednevnog putovanja, potrebno je uplatiti 40% iznosa, dok se preostali iznos plaća 15 dana prije putovanja. Preporučujemo klijentima da razmotre mogućnost osiguranja od otkaza putovanja. Svi fakultativni izleti i posjete se odvijaju na dobrovoljnoj osnovi i plaćaju se našem predstavniku putovanja u inostranstvu. Elle Travel agencija ne može izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde za ove usluge. Moguće su promjene u redoslijedu fakultativnih izleta i posjeta u skladu s vremenskim i drugim uvjetima, što ne utječe na kvalitet programa. Kalkulacija je izvršena na bazi od 40 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, povećanja cijene goriva ili drugih kalkulativnih elemenata, zadržavamo pravo na povećanje cijene aranžmana ili otkazivanje putovanja. Uz ovaj program putovanja važe Opšti uvjeti o organizaciji putovanja Elle Travel agencije. Izleti nisu sastavni dio programa putovanja i bit će realizirani samo u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika (minimalno 25). U slučaju da ne postoji dovoljan broj zainteresiranih, agencija zadržava pravo na neizvršavanje izleta, korekciju cijene ili organizaciju fakultativnih izleta u suradnji s lokalnim turističkim operaterima, uz vođenje na engleskom ili bosanskom jeziku. Obilasci se mogu kombinirati uz korekciju cijene (nadoplata ili povrat). Turistička agencija ima obavezu odmah prijaviti broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete lokalnom turističkom operateru, stoga nije moguće odustati od već uplaćenog izleta.

Cijena je garantirana samo uz uplatu kompletnog iznosa; u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promjeni.

Napomena za vizni režim: Program važi isključivo za putnike s novim biometrijskim pasošima. Validnost pasoša mora biti minimalno 90 dana po izlasku iz zemalja Europske unije i 150 dana po izlasku iz Turske. Organizator putovanja nije ovlašten i ne procjenjuje valjanost putnih i drugih isprava. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata, smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uvjetima putovanja agencije Elle Travel.

Napomene:

 

Putnici koji posjeduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te sami blagovremeno i uredno ispuniti sve propisane uslove za putovanje. Putnici koji nemaju putne isprave ili nemaju validne pasoše na dan putovanja neće moći ući u Tursku i za njih vrijede otkazni uslovi.