Neum

NOVA GODINA U NEUMU

Hotel Grand Neum 4****

Prevoz + polu pansion doručak i večera, pratilac putovanja.

Polazak: 30.12.2024               Povratak 02.01.2025

Šifra: A3-01

PRIJAVE SAMO DO 30.10.2024

Cijena aranžmana 430,00KM

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 180,00 KM

Pridružite nam se na nezaboravnom dočeku Nove godine u jedinom primorskom gradu Bosne i Hercegovine – predivnom Neumu! Očekuje vas vrhunska zabava u jedinstvenom ambijentu Jadranskog mora, gdje će spoj blage mediteranske klime, opuštajuće atmosfere i bogatog novogodišnjeg programa učiniti vaš doček posebnim.

Ispratite staru godinu i uđite u novu s osmijehom, uz predivne panoramske poglede, ukusne delicije i muziku uživo. Ne propustite priliku da osjetite čaroliju Jadrana u svečanom duhu!

  1. DAN 30.12.2024 – Polazak prema priloženoj satnici ispred Hotela Tuzla, Bingo city centra Tuzla, Lukavca, Gračanice, Doboja, Zenice, Visokog, Sarajeva prema Neumu. Smještaj u hotel od 14:00 h i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
  2. DAN 31.12.2024- Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i korištenje zatvorenog bazena sa grijanom morskom vodom, saune i fitnessa. Mogućnost doplate za svečanu Novogodišnju večeru (uključeno piće dobrodošlice, neograničeno piće i služena večera od 6 slijedova, čaša pjenušca, muzika uživo i vatromet). SRETNA NOVA GODINA!!!!! Noćenje.
  3. DAN 01.01.2025 – Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
  4. DAN 02.01.2025 Doručak. Odjava iz hotela polazak prema Tuzli uz usputne pauze po potrebi grupe.

Cijena: 430,00 KM po osobi

Satnica:

Mjesto: Vrijeme: Lokacija:
Tuzla 05:00 Hotel Tuzla pekara Saranda
Bingo Shopping Centar (BCC) 05:15 Autobuska Stanica BCC
Lukavac 05:45 Junuzović Kopex Magistrala
Gračanica 06:15 Bingo Gračanica Magistrala
Doboj 06:50 Bata Petrol B.P.
Maglaj 07:25 Natron Hifa Benziska
Zenica 08:25 Energo Petrol B.P
Sarajevo 09:25 Zemaljski Muzej

 

Aranžman obuhvata:

Aranžman ne obuhvata:

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 180,00 KM

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika prema dogovoru sa agencijom

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata; može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.

Organizator putovanja ne može uticati na raspored po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

OPŠTE NAPOMENE:

Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Potrebno je provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na svakih 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka).

Za sve informacije date usmeno, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usljed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak).

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 do 8 sedmica unaprijed. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja:

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu. Izmjena rezervacije. Putnik ima pravo na promjenu rezervacije (datuma putovanja, imena suputnika, vrste usluge i slično) uz prethodnu pismenu obavijest organizatoru najkasnije 7 dana prije početka putovanja. Promjene će biti moguće uz naplatu administrativnih troškova u iznosu od 20 KM. U slučaju nemogućnosti promjene zbog već izvršenih rezervacija, organizator zadržava pravo odbijanja zahtjeva, u kojem slučaju vrijede uvjeti otkazivanja putovanja.
Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

U svim slučajevima kada je predmet ugovora kupovina avio karata, Elle Travel, osim troškova storniranja i administrativnih troškova, ima pravo i na zadržavanje rezervacijske pristojbe (TSC).
Ako se putnik ne pojavi ili otkaže ugovor o putovanju na dan početka putovanja ili čak nakon njegova početka, Elle Travel odnosno drugi organizator teretit će putnika za cjelokupnu vrijednost aranžmana. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drukčije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu. Prilikom otkaza putovanja putnik mora potpisati dokument o otkazu koji će mu na potpis pružiti prodavač. Ako putnik odbije potpisati taj dokument, smatra se da putovanje nije otkazao.
Tijekom putovanja putnik može prekinuti putovanje na svoju želju i pismenom izjavom o prekidu. Ako za vrijeme putovanja putnik prekine putovanje, nakon povratka nema pravo na povrat troškova ili uplaćenog iznosa, ni djelomično niti u cijelosti.
Ukoliko putnik za vrijeme putovanja na vlastitu želju promijeni program odnosno ne putuje po programu koji je sastavni dio ugovora s Elle Travelom, smatra se da je putnik odstupio od ugovora za vrijeme putovanja. I u tom slučaju nema pravo na povrat troškova ni novca od kupovine, ni djelomično ni u cijelosti. U tom slučaju, putnik je odgovoran za troškove i štetu koju je promjenom programa prouzročio.
U slučaju promjene programa na vlastitu želju i zbog više sile, bez da za to postoje razlozi od strane Elle travel-a zbog neprimjereno izvedene usluge, putnik nema pravo zahtijevati bilo kakvu odštetu ili smanjivanje cijene.
Putnik odnosno prodajno mjesto može nakon zaključivanja ugovora promijeniti ime i broj putnika, smještaj, datum putovanja, iako pod uvjetom da je takva promjena moguća bez otkazivanja aranžmana. Za svaku takvu promjenu Elle Travel naplaćuje putniku administrativne troškove u visini od 20,00 KM. U slučaju da su troškovi promjene viši, osobito kada aranžman uključuje prijevoz čarterom ili prijevoz redovnom zrakoplovnom linijom i kada nastanu troškovi zbog otkaza ili promjene od strane izvođača, Elle Travel zahtijeva isplatu stvarnih troškova nastalih zbog promjene.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja. Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

https://elletravel.ba/opsti-uslovi/