from 399.00 BAM
Book Now

Wroclaw – grad patuljaka – Nova godina 29.12.2023

Not Rated
Duration

5 dana 2 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

Tražite neku ne toliko poznatu, a opet nevjerojatnu destinaciju, s prekrasnom arhitekturom, jeftinim cijenama, dobrom hranom i pregršt stvari koje možete vidjeti, otputujte sa nama u najljepši europski grad, grad koji broji 12 rijeka 21 otok I na stotine patuljaka. Divni, neodoljivi Wroclaw. Četvrti grad po veličini u Poljskoj i glavni grad Šlezije, nalazi se na rijeci Odri i čak četiri njene pritoke. Ispresjecan tokovima rijeka, sa preko 200 mostova, ovaj grad nazivaju i Poljska Venecija. Bogata istorija i spoj različitih kultura, učinili su ovaj grad zanimljivim kultorološkim miksom. Iako je u Drugom svjetskom ratu gotovo potpuno uništen, ovaj grad je poput Varšave podignut iz pepela. Obnovljeno istorijsko jezgro vrvi od raskošnih palata sa šarenim fasadama, kulturnim institucijama, izuzetno živopisnim ulicama, sjajnim restoranima… Naravno, tu su i vroclavski patuljci. Najnovije znamenje grada koje je postalo njegov neodoljivi simbol. Preko 300 malih bronzanih figurina patuljaka nalazi se razasuto širom grada… Njihov stav kao da nas poziva u neki drugi svijet, svijet ljubavi i sreće. Pa zašto da i Vi ne budete dio te sreće! Wroclaw Vas neće ostaviti ravnodušnima! Putovanje kao stvoreno za Vas!

Program putovanja:

 1. dan (petak 29.12.23.)   Polazak iz Tuzle u 18:00 (hotel Tuzla) 18:15 Bingo city centar, Srebrenik (hotel Park) cca 18:50, Brčko (benzinska pumpa Mešić com) cca 19:20, Orašje (benzinska pumpa Hifa)cca 20:00 . Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…
 2. dan (subota 30.12.23)   Dolazak u Wroclaw, europski grad kulture 2016 godine, u prijepodnevnim satima. Po dolasku, slijedi obilazak grada uz razgledanje: Glavni gradski trg Rineksa veličanstvenom Gradskom kućom i crkvama Svete Elizabete i Svetog Ivana Krstitelja. Šetnja glavnom trgovačkom zonom grada, ulicom Svidnica. Zatim sledi obilazak najstarijeg, i po mnogima najimpresivnijeg dijela grada, ostrvlje Tumski gde se nalaze brojne crkve i građevine koje datiraju čak iz 12. veka. Slobodno vrijeme za šetnju, sastanak grupe I odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost večernjeg fakultativnog posjeta Božićnim sajmovima u Wroclaw-u, povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.
 3. dan (nedjelja, 31.12 2023) Doručak, izlet do malog živopisnog grada SVIDNICA. U ovom mestu se nalazi najveća drvena crkva na svetu. Reč je o luteranskoj crkvi Mirakoja se zbog svoje lepote i jedinstvenosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Crkva je izgrađena u spomen završetka Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648),(fahverk-skeletna gradnja-nacin gradnje u kojoj su vanjski I unutarnji zidovi izgradjeni od drvenih okvira, a proctor je ispunjen kojekakvim materijalima) te po postignutom dogovoru i nosi ime, Crkva od Mira. Unutrašnjost crkve urađena je u raskošnom barokno-šleskom stilu i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šetnja glavnim gradskim trgom  na kojem se nalaze sarmantne raznobojne zgrade, gradska vijecnica, te gradski toranj. Povratak u Vroclav u hotel do 17h. Slobodno vrijeme. Pripreme za novogodišnju noć… Doček Nove Godine u hotelu ili na prekrasno okićenim gradskim trgovima… SRETNA NOVA 2024…  Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme ( za putnike koji odluče dočekati Novu godinu na otvorenom). Noćenje.
 4. dan ( ponedjeljak 01.01.2024)Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak iz Wroclawa. Dolazak u Brno. Razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: dvorac Špilberk koji daje siluetu gradu, nam Svobodni,Zelny trg, katedrala S. Petra I Pavla, kapucinski samostan, crkva Sv. Jakova, zmaj od Brna u staroj gradskoj vijećnici. Slobodno vrijeme do polaska. Nastavak puta prema BIH uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.
 1. dan (utorak 02.01.2024)   Povratak u podnevnim satima. Kraj programa.
View More

Itinerary

1. dan (petak 29.12.23.) Tuzla -Wroclaw

1. dan (petak 29.12.23.) Tuzla -Wroclaw Polazak iz Tuzle u 18:00 (hotel Tuzla) 18:15 Bingo city centar, Srebrenik (hotel Park) cca 18:50, Brčko (benzinska pumpa Mešić com) cca 19:20, Orašje (benzinska pumpa Hifa)cca 20:00 . Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (subota 30.12.23) Wroclaw

2. dan (subota 30.12.23)Wroclaw.Dolazak u Wroclaw, europski grad kulture 2016 godine, u prijepodnevnim satima. Po dolasku, slijedi obilazak grada uz razgledanje: Glavni gradski trg Rinek sa veličanstvenom Gradskom kućom i crkvama Svete Elizabete i Svetog Ivana Krstitelja. Šetnja glavnom trgovačkom zonom grada, ulicom Svidnica. Zatim sledi obilazak najstarijeg, i po mnogima najimpresivnijeg dijela grada, ostrvlje Tumski gde se nalaze brojne crkve i građevine koje datiraju čak iz 12. veka. Slobodno vrijeme za šetnju, sastanak grupe I odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost večernjeg fakultativnog posjeta Božićnim sajmovima u Wroclaw-u, povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.

3. dan (nedjelja, 31.12 2023) Wroclaw- Swidnica- Wroclaw

3. dan (nedjelja, 31.12 2023) Wroclaw- Swidnica- Wroclaw Doručak, izlet do malog živopisnog grada SVIDNICA. U ovom mestu se nalazi najveća drvena crkva na svetu. Reč je o luteranskoj crkvi Mira koja se zbog svoje lepote i jedinstvenosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Crkva je izgrađena u spomen završetka Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648),(fahverk-skeletna gradnja-nacin gradnje u kojoj su vanjski I unutarnji zidovi izgradjeni od drvenih okvira, a proctor je ispunjen kojekakvim materijalima) te po postignutom dogovoru i nosi ime, Crkva od Mira. Unutrašnjost crkve urađena je u raskošnom barokno-šleskom stilu i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šetnja glavnim gradskim trgom na kojem se nalaze sarmantne raznobojne zgrade, gradska vijecnica, te gradski toranj. Povratak u Vroclav u hotel do 17h. Slobodno vrijeme. Pripreme za novogodišnju noć... Doček Nove Godine u hotelu ili na prekrasno okićenim gradskim trgovima... SRETNA NOVA 2024... Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme ( za putnike koji odluče dočekati Novu godinu na otvorenom). Noćenje.

4. dan ( ponedjeljak 01.01.2024) Wroclaw- Brno

4. dan ( ponedjeljak 01.01.2024)Wroclaw- Brno Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak iz Wroclawa. Dolazak u Brno. Razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: dvorac Špilberk koji daje siluetu gradu, nam Svobodni,Zelny trg, katedrala S. Petra I Pavla, kapucinski samostan, crkva Sv. Jakova, zmaj od Brna u staroj gradskoj vijećnici. Slobodno vrijeme do polaska. Nastavak puta prema BIH uz kraća zadržavanja i odmore tijekom put

5. dan (utorak 02.01.2024) BIH

5. dan (utorak 02.01.2024) BIH Povratak u podnevnim satima. Kraj programa.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat, WIFI)
 • Smjestaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Pratioc grupe
 • Obilazak Wroclaw-a
 • Obilazak českog grada Brno
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • Fakultativni izlet Svidnica- 20 €
 • Fakultativni izlet Večernji posjet Wroclaw-u 10 €
 • Svečana novogodišnja večera u hotelu(cijena će biti naknadno odredjena od strane hotela, pri rezervaciji potrebno odlučiti kako bismo mogli rezervirati mjesta, jer je broj mjesta ograničen)

Tour's Location

from 399.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like