from 195.00 BAM
Book Now

Graz i tvornica čokolade 19.01.2024

Not Rated
Duration

Višednevno putovanje

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

 1. dan  (19.01.2024, petak) Tuzla Okupljanje grupe I polazak iz Tuzle u 23.55 ispred hotela Tuzla. Ugodna noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju I Austriju uz povremene odmore tijekom puta.
 1. dan  (20.01.2024, petak) Graz – Riegersburg U jutarnjim satima dolazak u shopping-centar Seiersberg nadomak Graza (www.shoppingcityseiersberg.at).Prilika da uživate kupujući u jednom od najvećih trznih centara u Austriji. Dolazak u Graz u 14.00. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora mogućnost fakultativnog odlaska do tvornice čokolade Zotter u mjestu Riegersburg. Tvornica je izvana „ukrašena“ živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku kašiku za konzumiranje čokoladnih smjesa. Prva stanica u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi. Nakon toga ćete prvi put upotrijebiti i keramičku kašiku te probati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim stanicama iz staklenih fontana na konzumiranje Vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku kašiku i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji Vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike probati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije.. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
 2. dan  (21.01.2024, nedjelja) Graz – Tuzla Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno obilazak Graza, grada čija je historijska baština uvrštena na popis UNESCO-ve zaštićene baštine i koji je bio Europski glavni grad kulture 2003 godine. Tamo ćemo prošetati njegovim tradicionalnim i modernim ulicama i uživati u vrhunskim atrakcijama poput gradske ljepotice Landhaus, velebne Gradske vijećnice na glavnom gradskom trgu, historijskog \”Gradeca\” – Schlossberg, ekscentričnog izvanzemaljca i Otoka na Muri te još mnogih drugih. Polazak iz Graza u 15:00. Nastavak putovanja do Tuzle. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

 

View More

Itinerary

1. dan (19.01.2024, petak) Tuzla

Okupljanje grupe I polazak iz Tuzle u 23.55 ispred hotela Tuzla. Ugodna noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju I Austriju uz povremene odmore tijekom puta.

2. dan (20.01.2024, petak) Graz – Riegersburg

U jutarnjim satima dolazak u shopping-centar Seiersberg nadomak Graza (www.shoppingcityseiersberg.at)
Prilika da uživate kupujući u jednom od najvećih trznih centara u Austriji. Dolazak u Graz u 14.00. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora mogućnost fakultativnog odlaska do tvornice čokolade Zotter u mjestu Riegersburg. Tvornica je izvana „ukrašena“ živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku kašiku za konzumiranje čokoladnih smjesa. Prva stanica u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi. Nakon toga ćete prvi put upotrijebiti i keramičku kašiku te probati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim stanicama iz staklenih fontana na konzumiranje Vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku kašiku i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji Vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike probati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije.Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan (21.01.2024, nedjelja) Graz – Tuzla

Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno obilazak Graza, grada čija je historijska baština uvrštena na popis UNESCO-ve zaštićene baštine i koji je bio Europski glavni grad kulture 2003 godine. Tamo ćemo prošetati njegovim tradicionalnim i modernim ulicama i uživati u vrhunskim atrakcijama poput gradske ljepotice Landhaus, velebne Gradske vijećnice na glavnom gradskom trgu, historijskog \"Gradeca\" - Schlossberg, ekscentričnog izvanzemaljca i Otoka na Muri te još mnogih drugih. Polazak iz Graza u 15:00. Nastavak putovanja do Tuzle. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima

Included/Excluded

 • Prevoz turističkim autobusom (klima, grijanje, Wi-Fi)
 • Usluge pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Grazu
 • Troškovi organizacije putovanja
 • PDV
 • Individualni troškovi
 • Obilazak Graza - 10 €(obavezna doplata)
 • Posjeta tvornici čokolade Zotter - 30,00 € (fakultativni izlet) – odrasli, djeca od 0-3 godine gratis- djeca od 4 do 17 godina 20,00 €
 • Putničko-zdravstveno osiguranje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 100,00 KM

Tour's Location

from 195.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like