from 760.00 BAM
Explore

Amalfi A3-02 16.10.24-24.10.2024

Not Rated
Duration

8 dana/6 noćenja

Tour Type

Daily Tour

Group Size

45 people

Languages

___

Overview

ROMANTIČNI  JUG ITALIJE- AMALFI OBALA

(8 dana/6 noćenja)

16.10.24-24.10.2024

A3-02

 FIRST MINUTE CIJENA: 760,00KM za uplate do 20.06.24

REDOVNA CIJENA: 821,00KM

Svaka čarobna priča počinje nekom legendom, pa tako i ovaj dio talijanske obale čuva legendu o besmrtnim nimfama. Prema priči, rimski bog se zaljubio u nimfu po imenu Amalfi. Kada je umrla, poželio ju je pokopati na, po njegovom mišljenju, najljepšem mjestu na svijetu: obali okruženoj morem i stijenama, te je na njenoj grobnici dao sagraditi grad kojem je dao njezino ime Amalfi kako bi ljepotu i besmrtnost povezao s njenom dušom. Kažu da ta ljepota traje i danas, a Amalfijska obala se smatra najromantičnijim kutkom svijeta. Malo je mjesta koja su tako čarobna kao što je ova regija u Italiji: kobaltno plava voda, vjetrovite, uske ulice koje nude spektakularan pogled na more, miris limuna…
Uvjerite se sami 😊 😊 😊 😊

Program putovanja:

 1. dan putovanja (16.10.2024, srijeda): Bosna I Hercegovina – Italija

Polazak iz Sarajeva (Zemaljski muzej) u 10:00 sati, Visokog (naplatne kućice 10:45), Zenice (Zeka Commerce benzinska pumpa 11:30), Doboja (Gazprom benzinska pumpa 12:30), Gračanice (Tržni centar Etna 13:00), Lukavca (Tržni centar Bingo 13:30), Tuzle (Hotel Tuzla 14:00, Bingo City Centar 14:15), Srebrenika (Pekara Magistrala 14:45), Brčkog (benzinska pumpa Mešić Com 15:20), Orašja (benzinska pumpa Hifa Petrol 15:50). Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije sa pauzama po potrebi. Noćna vožnja.

 1. dan putovanja (17.10.2024, četvrtak): Perugia

Vožnja kroz Umbriju za koju kažu: “Ako je Toscana talijanska kraljica, Umbrija je njezina prva pratilja.” Dolazak u glavni grad pokrajine Umbrije – Perugiu. Perugia je sjajan grad za isprobavanje umbrijskih specijaliteta, a poznata je po svojoj čokoladi, posebno po čokoladici “Baci” (poljubac). Obilazak grada: Piazza IV Novembre, Basilica San Domenico, Torre dei Caserti, Basilica San Pietro. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan putovanja (18.10.2024, petak): Perugia – Sorrento

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje uz povremene pauze do Sorenta, grada smještenog na litici, s pogledom na Vezuv. Smještaj u hotelu. Kratka šetnja gradom: Duomo, Chiostro di San Francesco, Basilica di Sant Antonino, Villa Comunale s božanstvenim vrtom, glavni gradski trg Torquato Tasso. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u talijanskim specijalitetima. Noćenje.

  4. dan putovanja (19.10.2024, subota): Sorrento – Amalfi obala – Sorrento

Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom na Amalfijsku obalu – Amalfitanu, popularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora. Vožnja autobusom do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, s prekrasnim pogledom na obalu. Razgled mjesta: katedrala, Villa Rufolo, auditorij Oscar Niemeyer. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali po kojem je cijela obala dobila ime. Grad je na UNESCO-voj listi kulturno-istorijske baštine i predstavlja biser srednjovjekovne arhitekture s uskim ulicama. Grad je poznat po posebnoj vrsti limuna od koje se pravi čuveni liker Limoncello. Po dolasku šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije, prekrasne građevine izgrađene u maurskom stilu. Kraće slobodno vrijeme. Slijedi vožnja do Positana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Slobodno vrijeme do polaska za Sorrento. Noćenje.

 1. dan putovanja (20.10.2024, nedjelja): Sorrento – Capri – Sorrento

Doručak. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja ili cjelodnevni izlet na mondenski otok Capri. Dolazak do luke i ukrcavanje na brod. Nakon polusatne plovidbe Napuljskim zaljevom pored obale Sorenta stiže se na jedan od najpoznatijih otoka Mediterana. Dugačak je 7 km, a širok blizu 3 km. Capri je bio ljetna rezidencija dvojice imperatora, Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII vijeku bio je omiljeno boravište španjolskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX vijeka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Capri je danas mondensko ljetovalište na čijim se uskim, krivudavim ulicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svjetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak do Anacaprija gdje se šetajući posmatra crkva Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama vile švedskog liječnika Aksela Muntea i vidikovac s kojeg se pruža pogled na otok i feničanske stepenice. Potom odlazak do centra Caprija. Šetnja glavnim gradskim trgom i kroz trgovačke uličice do panorame Faraljiona – stijena pored mora, simbola Caprija. Na kraju nezaobilazna posjeta Augustovim vrtovima. Slobodno vrijeme do popodnevnog broda za Sorrento. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan putovanja (21.10.2024, ponedjeljak): Sorrento – Alberobello – Sorrento

Doručak. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja ili cjelodnevni izlet u Alberobello. Čudesni talijanski gradić sa svojim zaštitnim znakom, trulli kućicama. Jedan pogled na ovaj gradić i pomislit ćete da ste ušli u najromantičniju verziju ruralnog Mediterana XVI vijeka. Iako njegova arhitektura podsjeća na kućice iz bajke, razlog gradnje ovog tipa je mnogo manje bajkovit. Naime, priča se da je naselje od vapnenačkog kamenja bez veziva podignuto kako bi se izbjeglo plaćanje poreza za Kraljevinu Napulj, trulli kućice su se mogle lako demontirati i ponovno podignuti kada poreznici odu. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak za Sorrento. Noćenje.

 1. dan putovanja (22.10.2024, utorak): Sorrento – Herculaneum – Padova

Doručak. Odjava iz hotela i mogućnost obilaska Herculaneuma, povijesnog gradića iz rimskog doba koji je, kao i Pompeji, stradao od erupcije vulkana Vezuv 79. godine. Herculaneum je bio ekskluzivno obalno odmaralište i odiše posve drugačijom atmosferom od Pompeja. Legenda kaže da ga je osnovao grčki junak Herkul na svom povratku u Grčku. Obilazak vila, kupališta, ulica i mozaika u trajanju od cca 2 sata. Okupljanje grupe i polazak za Padovu. Dolazak u Padovu i smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan putovanja (23.10.2024, srijeda): Padova – Bosna I Hercegovina

Doručak. Odjava iz hotela. U prijepodnevnim satima okupljanje grupe i povratak za BiH. Noćna vožnja uz pauze po potrebi. Dolazak u BiH u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima 24.10.2024. Kraj programa.

9.dan (24.10.24, četvrtak) Bosna I Hercegovina

Dolazak u BIH u podnevnim satima. Kraj programa.

Uključeno u cijenu:

 • autobuski prijevoz na navedenoj relaciji (bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja);
 • 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri/četiri zvjezdice u Sorrentu ili okolini,
 • 1 noćenje se doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri/četiri zvjezdice u Peruggi-ji ili okolici
 • 1 noćenje se doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri/četiri zvjezdice u Padovi ili okolici
 • Razgledanje prema programu;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Usluge pratitelja za sve vrijeme putovanja
 • PDV

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 16,00KM za osobe mladje od 59,99godina, I 32,00KM za osobe starije od 59,99godina.
 • Izlet Amalfi obala- 30 €
 • Izlet otok Capri – 40€
 • Izlet Alberobello- 30€
 • Herculaneum- 25 € (ulaznica uključena u cijenu)
 • Obilazak Padova -10€
 • Obilazak Peruggia – 15€
 • Paket izleta po promo cijeni od: 135 €
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 324,00KM

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  324,00KM
POPUSTI:

▫        djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

▫        djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

▫        djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)

▫        djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

 

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata. Može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine, tako da je zbog pomoćnog ležaja trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može uticati na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena u dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA: OPŠTE NAPOMENE: Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska tri dana prije putovanja. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Travel tagom sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neophodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je da se putnici sa bosanskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH: https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske unije, radi overe računa i povrata poreza iz Europske unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle Travel agencije, Elle Travel agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepredviđenih događanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja…). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem agencije, napominjemo da je Elle Travel agencija samo posrednik pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polisa osiguranja.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.

Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

 • 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;
 • 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;
 • 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;
 • 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;
 • 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;
 • Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rešenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja prema opštim uslovima putovanja: https://elletravel.ba/opsti-uslovi/. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

 

View More

Highlights

 • Putujte s Elle i otkrijte svijet s nama :)

Itinerary

1. dan putovanja (16.10.2024, srijeda): Bosna I Hercegovina – Italija
1. dan putovanja (16.10.2024, srijeda): Bosna I Hercegovina – Italija

Polazak iz Sarajeva (Zemaljski muzej) u 10:00 sati, Visokog (naplatne kućice 10:45), Zenice (Zeka Commerce benzinska pumpa 11:30), Doboja (Gazprom benzinska pumpa 12:30), Gračanice (Tržni centar Etna 13:00), Lukavca (Tržni centar Bingo 13:30), Tuzle (Hotel Tuzla 14:00, Bingo City Centar 14:15), Srebrenika (Pekara Magistrala 14:45), Brčkog (benzinska pumpa Mešić Com 15:20), Orašja (benzinska pumpa Hifa Petrol 15:50). Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije sa pauzama po potrebi. Noćna vožnja.

2. dan putovanja (17.10.2024, četvrtak): Perugia
2. dan putovanja (17.10.2024, četvrtak): Perugia

Vožnja kroz Umbriju za koju kažu: "Ako je Toscana talijanska kraljica, Umbrija je njezina prva pratilja." Dolazak u glavni grad pokrajine Umbrije - Perugiu. Perugia je sjajan grad za isprobavanje umbrijskih specijaliteta, a poznata je po svojoj čokoladi, posebno po čokoladici "Baci" (poljubac). Obilazak grada: Piazza IV Novembre, Basilica San Domenico, Torre dei Caserti, Basilica San Pietro. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja (18.10.2024, petak): Perugia – Sorrento
3. dan putovanja (18.10.2024, petak): Perugia – Sorrento

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje uz povremene pauze do Sorenta, grada smještenog na litici, s pogledom na Vezuv. Smještaj u hotelu. Kratka šetnja gradom: Duomo, Chiostro di San Francesco, Basilica di Sant Antonino, Villa Comunale s božanstvenim vrtom, glavni gradski trg Torquato Tasso. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u talijanskim specijalitetima. Noćenje.

4. dan putovanja (19.10.2024, subota): Sorrento – Amalfi obala – Sorrento
4. dan putovanja (19.10.2024, subota): Sorrento – Amalfi obala – Sorrento

Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom na Amalfijsku obalu - Amalfitanu, popularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora. Vožnja autobusom do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, s prekrasnim pogledom na obalu. Razgled mjesta: katedrala, Villa Rufolo, auditorij Oscar Niemeyer. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali po kojem je cijela obala dobila ime. Grad je na UNESCO-voj listi kulturno-istorijske baštine i predstavlja biser srednjovjekovne arhitekture s uskim ulicama. Grad je poznat po posebnoj vrsti limuna od koje se pravi čuveni liker Limoncello. Po dolasku šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije, prekrasne građevine izgrađene u maurskom stilu. Kraće slobodno vrijeme. Slijedi vožnja do Positana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Slobodno vrijeme do polaska za Sorrento. Noćenje.

5. dan putovanja (20.10.2024, nedjelja): Sorrento - Capri – Sorrento
5. dan putovanja (20.10.2024, nedjelja): Sorrento - Capri – Sorrento

Doručak. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja ili cjelodnevni izlet na mondenski otok Capri. Dolazak do luke i ukrcavanje na brod. Nakon polusatne plovidbe Napuljskim zaljevom pored obale Sorenta stiže se na jedan od najpoznatijih otoka Mediterana. Dugačak je 7 km, a širok blizu 3 km. Capri je bio ljetna rezidencija dvojice imperatora, Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII vijeku bio je omiljeno boravište španjolskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX vijeka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Capri je danas mondensko ljetovalište na čijim se uskim, krivudavim ulicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svjetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak do Anacaprija gdje se šetajući posmatra crkva Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama vile švedskog liječnika Aksela Muntea i vidikovac s kojeg se pruža pogled na otok i feničanske stepenice. Potom odlazak do centra Caprija. Šetnja glavnim gradskim trgom i kroz trgovačke uličice do panorame Faraljiona – stijena pored mora, simbola Caprija. Na kraju nezaobilazna posjeta Augustovim vrtovima. Slobodno vrijeme do popodnevnog broda za Sorrento. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan putovanja (21.10.2024, ponedjeljak): Sorrento – Alberobello – Sorrento
6. dan putovanja (21.10.2024, ponedjeljak): Sorrento – Alberobello – Sorrento

Doručak. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja ili cjelodnevni izlet u Alberobello. Čudesni talijanski gradić sa svojim zaštitnim znakom, trulli kućicama. Jedan pogled na ovaj gradić i pomislit ćete da ste ušli u najromantičniju verziju ruralnog Mediterana XVI vijeka. Iako njegova arhitektura podsjeća na kućice iz bajke, razlog gradnje ovog tipa je mnogo manje bajkovit. Naime, priča se da je naselje od vapnenačkog kamenja bez veziva podignuto kako bi se izbjeglo plaćanje poreza za Kraljevinu Napulj, trulli kućice su se mogle lako demontirati i ponovno podignuti kada poreznici odu. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak za Sorrento. Noćenje.

7. dan putovanja (22.10.2024, utorak): Sorrento – Herculaneum – Padova
7. dan putovanja (22.10.2024, utorak): Sorrento – Herculaneum – Padova

Doručak. Odjava iz hotela i mogućnost obilaska Herculaneuma, povijesnog gradića iz rimskog doba koji je, kao i Pompeji, stradao od erupcije vulkana Vezuv 79. godine. Herculaneum je bio ekskluzivno obalno odmaralište i odiše posve drugačijom atmosferom od Pompeja. Legenda kaže da ga je osnovao grčki junak Herkul na svom povratku u Grčku. Obilazak vila, kupališta, ulica i mozaika u trajanju od cca 2 sata. Okupljanje grupe i polazak za Padovu. Dolazak u Padovu i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan putovanja (23.10.2024, srijeda): Padova – Bosna I Hercegovina
8. dan putovanja (23.10.2024, srijeda): Padova – Bosna I Hercegovina

Doručak. Odjava iz hotela. U prijepodnevnim satima okupljanje grupe i povratak za BiH. Noćna vožnja uz pauze po potrebi. Dolazak u BiH u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima 24.10.2024. Kraj programa.

9.dan (24.10.24, četvrtak) Bosna I Hercegovina

Dolazak u BIH u podnevnim satima. Kraj programa.

Included/Excluded

 • Autobuski prijevoz na navedenoj relaciji (bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja);
 • 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri/četiri zvjezdice u Sorrentu ili okolini,
 • 1 noćenje se doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri/četiri zvjezdice u Peruggi-ji ili okolici
 • 1 noćenje se doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri/četiri zvjezdice u Padovi ili okolici
 • Razgledanje prema programu;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Usluge pratitelja za sve vrijeme putovanja
 • PDV
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 16,00 KM za osobe mladje od 59,99godina, I 32,00KM za osobe starije od 59,99godina.
 • Izlet Amalfi obala- 30 €
 • Izlet otok Capri - 40€
 • Izlet Alberobello- 30€
 • Herculaneum- 25 € (ulaznica uključena u cijenu)
 • Obilazak Padova -10€
 • Obilazak Peruggia - 15€
 • Paket izleta po promo cijeni od: 135 €
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 324,00KM

Tour's Location

from 760.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Website

www.elletravel.ba

Phone

+38761186200

You might also like