from 165.00 BAM
Book Now

Advent u Ljubljani i Posjeta Bledu – 23.12.2023

Not Rated
Duration

2 dana 1 noć

Tour Type

Specific Tour

Group Size

45 people

Languages

___

Overview

Želite li doživjeti čaroliju Alpa i osjetiti duh Slovenije? Pripremili smo za vas nezaboravno dvodnevno putovanje koje će vas provesti kroz tri bisera slovenačke prirode i kulture: Ljubljanu, Bled i Bohinj. Ovo je prilika da se prepustite uživanju u prelijepim pejzažima, bogatoj istoriji i srdačnom gostoprimstvu Slovenije. 😊 Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom nezaboravnom putovanju i zajedno stvorimo uspomene koje će ostati urezane u vašem srcu. Prijavite se sada i rezervišite svoje mjesto, jer je Slovenija spremna da vas očara svojom ljepotom.

PRVI  DAN- 23.12.2023- SUBOTA- Tuzla – Ljubljana

Okupljanje grupe i polazak iz 🚏Lukavac 04:30h (TC Bingo), 🚏Tuzla 05:00h (Hotel Tuzla), 🚏Tuzla 05:15h (BCC), 🚏Srebrenik 05:50h (Hotel Park), 🚏Brčko 06:30h (Mešić Com). Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju sa pauzama po potrebi grupe. Po dolasku u Ljubljanu sastanak sa turističkim vodičem te slijedi obilazak grada od 12:00 h do 15:00 h. Tijekom prvog dana istražićemo prijestolnicu Ljubljanu, grad sa bogatom istorijom, fascinantnim arhitektonskim čudima i živahnom atmosferom. Šetnja čarobnim ulicama, uživanje u predivnim mostovima čine samo dio iskustva koje vas očekuje. Posjeta znamenitostima kao što su Tromostovje, Prešernov trg te uživanje u adventskoj postavci grada. 15:00 h – Slobodno vrijeme za ručak i individualno istraživanje do 17:00 h. Polazak prema hotelu, smještaj i slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju te individualne aktivnosti. Noćenje

DRUGI DAN- 24.12.2023 LJUBLJANA-BLED

Doručak od 08:00 h do 10:00 h. Predlažemo sastanak sa pratiocem putovanja u lobbiju hotela u 09:50h te u 10:00 h polazimo u pravcu Bleda. Dolazak u Bled u prijepodnevnim satima.  Obilazak jezera i uživanje u njegovim prirodnim ljepotama te obilazak Bledskog dvorca koji se svakako isplati posjetiti jer za samo 20tak minuta hoda dobijate prekrasan pogled na jezero, otok I Alpe. Slobodno vrijeme za šetnju ili da se zasladite poznatim Bledskim kremšnitama. Slobodno vrijeme za invidualne aktivnosti do 16:00 sati nakon toga slijedi povratak u Tuzlu. Dolazak u BiH u večernjim satima. Kraj usluge.

Prijava i rezervacija podrazumijeva uplatu u visini od 30% a ostatak najkasnije 7 dana prije polaska na putovanje.

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • Prevoz autobusom visokoturističke klase.
 • Smještaj u hotelu u Ljubljani sa doručkom u hotelu 4*
 • Pratitelja putovanja
 • Pripremu i organizaciju putovanja
 • Razgledanje prema programu
 • City taksa pristojba: 3 € po osobi- obavezna
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu:100,00 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM
 • Ulaznica Bledski Dvorac 15 €
 • Ulaznica za Ljubljanski dvorac: 15 €
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno zdravstveno osiguranje – 6,00 KM

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Popust za djecu: -30% za djecu do 12 godina.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju se putuje. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja:

– Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji uslijed objektivnih okolnosti, kao i da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji nekih od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

NAPOMENA: U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 10:00 sati. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
–   Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije, i podložna je promjenama…Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
–  Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
–     Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja
– Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
–     Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave.

Program je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.
Uslijed nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana prije početka putovanja.

View More

Itinerary

1 Dan - (Subota) 23.12.2023 Tuzla - Ljubljana

Okupljanje grupe i polazak iz 🚏Lukavac 04:30h (TC Bingo), 🚏Tuzla 05:00h (Hotel Tuzla), 🚏Tuzla 05:15h (BCC), 🚏Srebrenik 05:50h (Hotel Park), 🚏Brčko 06:30h (Mešić Com). Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju sa pauzama po potrebi grupe. Po dolasku u Ljubljanu sastanak sa turističkim vodičem te slijedi obilazak grada od 12:00 h do 15:00 h. Tijekom prvog dana istražićemo prijestolnicu Ljubljanu, grad sa bogatom istorijom, fascinantnim arhitektonskim čudima i živahnom atmosferom. Šetnja čarobnim ulicama, uživanje u predivnim mostovima čine samo dio iskustva koje vas očekuje. Posjeta znamenitostima kao što su Tromostovje, Prešernov trg te uživanje u adventskoj postavci grada. 15:00 h - Slobodno vrijeme za ručak i individualno istraživanje do 17:00 h. Polazak prema hotelu, smještaj i slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju te individualne aktivnosti. Noćenje

2 Dan - (Nedelja) 24.12.2023 Ljubljana - Bled

Doručak od 08:00 h do 10:00 h. Predlažemo sastanak sa pratiocem putovanja u lobbiju hotela u 09:50h te u 10:00 h polazimo u pravcu Bleda. Dolazak u Bled u prijepodnevnim satima. Obilazak jezera i uživanje u njegovim prirodnim ljepotama te obilazak Bledskog dvorca koji se svakako isplati posjetiti jer za samo 20tak minuta hoda dobijate prekrasan pogled na jezero, otok i Alpe. Slobodno vrijeme za šetnju ili da se zasladite poznatim Bledskim kremšnitama do 16:00 sati nakon toga slijedi povratak u Tuzlu. Dolazak u BIH u večernjim satima. Kraj usluge.

Included/Excluded

 • Prevoz autobusom visokoturisticke klase.
 • Smještaj u hotelu u Ljubljani sa doručkom u hotelu 4*
 • Razgledanje prema programu
 • Pratitelja putovanja
 • Pripremu i organizaciju putovanja
 • City taksa pristojba: 3 € po osobi- obavezna
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 100,00 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM
 • Ulaznica Bledski Dvorac 15 €
 • Ulaznica za Ljubljanski dvorac: 15 €
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno zdravstveno osiguranje - 6,00 KM

Tour's Location

from 165.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like