from 210.00 BAM
Book Now

Slow tourism – Weekend u Sloveniji- Otočec 13.04.-14.04.24 A2-29

Not Rated
Duration

2 dana 1 nocenje

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

Šifra- A2-29

Medju ljudima uvijek kruže priče o misterioznim pojavama koje su se dogdjale u prošlosti ili se još uvijek dogadjaju, a možda se nisu niti dogodile… tko zna… Ali zašto recimo ne povjerovati da je otok na kojem se nalazi dvorac Otočec nastao tako što je ljubomorni vlastelin odsjekao otok od obale kako bi spriječio svoju ženu da izlazi iz dvorca na sastanke sa mladićem u kojeg se zaljubila ili da termalne vode imaju ljekovitu moć, te vraćaju ljepotu I mladost. Bilo kako bilo, vjerovali ili ne, čuda postoje, ako Vam se na ovom putovanju I ne vrati mladost, svakako će se vratiti sjaj u očima!

Nudimo Vam “slow tourisam” putovanje, bez žurbe, bez strke, samo čisto uživanje i opuštanje u luksuznim ambijenitima.

PROGRAM 2 dana / 1 noćenje

OBILASCI

PROGRAM PUTOVANJA:

1.     dan TUZLA-SREBRENIK-BRČKO-ORAŠJE-OTOČEC 13.04.2024 Subota Polazak iz Tuzle oko 05:00 sata ispred hotela Tuzla (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Mogućnost polaska iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Gračanice I Lukavca po dogovoru sa agencijom. Vožnja kroz BIH I Hrvatsku do Slovenije. Dolazak u Otočec u prijepodnevnim satima, te obillazak dvorca. Dvorac Otočec je jedini vodeni dvorac u Sloveniji koji svojim položajem na sredini rijeke Krke, zajedno sa parkom kreira jednu od najslikovitijih destinacija u Sloveniji, pisani izvori ga pominju prvi put 1252 godine Srdenjovijekovna osnova dvorca se vremenom mijenjala, ali nekoliko očuvanih fragmenata nikako ne smijete propustiti, medju najzančajnije svjedoke proteklih vremena ubraja se I renesansni portal iz 16.st sa mramornim medaljonima sa djevojačkim profilom. Zastanete li pod krošnjama crne jele, bijele vrbe I crnih topola, te pogledate u rijeku vidjet ćete I svojevrsnu atrakciju Otočca, bijele labudove grbce koji su se ondje nastanili 1968 godine I danas ih ima više od 50. Slobodno vrijeme za setnju I istraživanje parka oko dvorca ili uživanje u izvrsnoj kuhinji restorana Dvorca Otočec koji preporučuje I Michelin kulinarski vodič (restoran u dvorcu je član prestižne udruge Chaine des Rotisseurs i postoji dress code za ulazak- casual chic-sportska odjeća nije poželjna). Odlazak do hotela I check in. Slobodno vrijeme za uživanje u bazenu I sportskim aktivnostima. Noćenje.

2.dan Otočec  14.04.2024 – nedjelja  Doručak I odjava iz hotela. Okupljanje grupe. Mogućnost fakultativnog posjeta dvorcu Mokrice. Dvorac Mokrice se prvi put u pisanom obliku pominje 1444 godine, a dvorske priče I legedne svjedoče o burnim povijesnim dogadjajima I važnim putevima od zapada do istoka još u vrijeme Rimljana. U mirnim vremenima bio je poznat po luksuznom životu njegovih gospodara. Na grub dvorca nalazi se vrana čiji vrat probada strijela, prema legendi, za vrijeme turskih napada u dvorište dvorca je doletjela, odnosno pala vrana koja je imala strijelu u vratu I tako upozorila na predstojeću opasnost. Vlastelin joj je radi toga dodijelio mjesto na grbu.Danas je srednjevijekovni dvorac preuredjen u hotel sa najljepšim golf terenom. Hotel okružuje 200 godišnji engleski park. U dvorcu se nalazi restoran 1444 koji poslužuje vrhunsku hranu, a posebni su po tome sto će narudžbu vrlo rado donijeti bilo gdje na imanju, samo izaberete svoje mjesto u šumi, ponesite dekicu i prepustite se uživanju. Povratak u Tuzlu planiran je za večernje sate. (Kraj usluga)

FIRST MINUTE C I J E N A :210,00KM

Paket aranžman / autobuski prijevoz, smještaj i obilasci

      Termin putovanja                    Hotel Cijena po osobi
Proljetna putovanja  

2 dana/1 noćenje

 

13.04. – 14.04.2024.

NOĆENJE SA DORUČKOM

Hotel “Šport” 4* Specijalna ponuda

210,00 KM do 15.02.24

Redovna Cijena

225,00 KM

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Posjet dvorcu Otočec
 • Smještaj u hotelu “Šport” 4*- Terme Krka u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Neograničen ulaz u saune
 • Neograničeno kupanje u termalnom bazenu
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6KM (osobe od 19 – 64,99 god.), 6 KM (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 KM (za osobe starije od 65 )
 • Minimalni broj za ostvarivanje izleta je 25 prijavljenih putnika
 • Fakultativni izleti: Posjet dvorcu Mokrice-10 €

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

 • djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvijeodrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Hotel Šport 4*, Otočec, Slovenija U moderno opremljenim sobama hotela Šport pronaći ćete sve za ugodan boravak između maženja tijela i duha, šetnje i vježbanja. Posebnost hotela su tematske sobe sa sportskom opremom kojom se možete ujutro zagrijati za dan aktivnosti. Hotel Šport predstavlja odličnu polaznu točku za brojne aktivnosti u prirodi. Uživanje u termalnoj vodi dostupno je i u prostranom hotelskom bazenu

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Tuzla-Doboj-Visoko-Zenica-Sarajevo- Mostar

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na webstraniciwww.elletravel.ba
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih  objekata · Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinji.
 • U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smještajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može utjecati i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom.
 • Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku.
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Svaki komad prtljaga mora biti obilježen Elle Traveltag sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usljed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unaprijed
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom svijeta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: iatatravelcentre.com
 • Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neopohodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju djecu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju. itd) na web-stranici Delegacije Evropske unije u BiHhttps://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija Elle Travel, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog brojaputnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanjahttps://elletravel.ba/opsti-uslovi/Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

View More

Highlights

 • SLOW TOURISM
 • HOTEL ŠPORT 4*
 • FIRST MINUTE CIJENA (DO 15.02.24) 210,00KM
 • REDOVNA CIJENA 225,00KM

Itinerary

1. dan TUZLA-SREBRENIK-BRČKO-ORAŠJE-OTOČEC 13.04.2024 Subota

Polazak iz Tuzle oko 05:00 sata ispred hotela Tuzla (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Mogućnost polaska iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Gračanice I Lukavca po dogovoru sa agencijom. Vožnja kroz BIH I Hrvatsku do Slovenije. Dolazak u Otočec u prijepodnevnim satima, te obillazak dvorca. Dvorac Otočec je jedini vodeni dvorac u Sloveniji koji svojim položajem na sredini rijeke Krke, zajedno sa parkom kreira jednu od najslikovitijih destinacija u Sloveniji, pisani izvori ga pominju prvi put 1252 godine Srdenjovijekovna osnova dvorca se vremenom mijenjala, ali nekoliko očuvanih fragmenata nikako ne smijete propustiti, medju najzančajnije svjedoke proteklih vremena ubraja se I renesansni portal iz 16.st sa mramornim medaljonima sa djevojačkim profilom. Zastanete li pod krošnjama crne jele, bijele vrbe I crnih topola, te pogledate u rijeku vidjet ćete I svojevrsnu atrakciju Otočca, bijele labudove grbce koji su se ondje nastanili 1968 godine I danas ih ima više od 50. Slobodno vrijeme za setnju I istraživanje parka oko dvorca ili uživanje u izvrsnoj kuhinji restorana Dvorca Otočec koji preporučuje I Michelin kulinarski vodič (restoran u dvorcu je član prestižne udruge Chaine des Rotisseurs i postoji dress code za ulazak- casual chic-sportska odjeća nije poželjna). Odlazak do hotela I check in. Slobodno vrijeme za uživanje u bazenu I sportskim aktivnostima. Noćenje.

2.dan Otočec 14.04.2024 – nedjelja

Doručak I odjava iz hotela. Okupljanje grupe. Mogućnost fakultativnog posjeta dvorcu Mokrice. Dvorac Mokrice se prvi put u pisanom obliku pominje 1444 godine, a dvorske priče I legedne svjedoče o burnim povijesnim dogadjajima I važnim putevima od zapada do istoka još u vrijeme Rimljana. U mirnim vremenima bio je poznat po luksuznom životu njegovih gospodara. Na grub dvorca nalazi se vrana čiji vrat probada strijela, prema legendi, za vrijeme turskih napada u dvorište dvorca je doletjela, odnosno pala vrana koja je imala strijelu u vratu I tako upozorila na predstojeću opasnost. Vlastelin joj je radi toga dodijelio mjesto na grbu.Danas je srednjevijekovni dvorac preuredjen u hotel sa najljepšim golf terenom. Hotel okružuje 200 godišnji engleski park. U dvorcu se nalazi restoran 1444 koji poslužuje vrhunsku hranu, a posebni su po tome sto će narudžbu vrlo rado donijeti bilo gdje na imanju, samo izaberete svoje mjesto u šumi, ponesite dekicu i prepustite se uživanju. Povratak u Tuzlu planiran je za večernje sate. (Kraj usluga)

Included/Excluded

 • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Posjet dvorcu Otočec
 • Smještaj u hotelu “Šport” 4*- Terme Krka u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Neograničen ulaz u saune
 • Neograničeno kupanje u termalnom bazenu
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6KM (osobe od 19 – 64,99 god.), 6 KM (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 KM (za osobe starije od 65 )
 • Fakultativni izleti: Posjet dvorcu Mokrice-10 € (Minimalni broj za ostvarivanje izleta je 25 prijavljenih putnika)
 • Individualne troškove putnika

Tour's Location

from 210.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like