from 454.00 BAM
Book Now

Toscana i Val d’Orcia A3-05 19.0924-23.09.24

Not Rated
Duration

5 dana, 3 nocenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

TOSCANA  I VAL D’ORCIA

(5 dana/3 noćenja)

19.09.24-23.09.24

A3-05

 FIRST MINUTE CIJENA: 454,00(za uplate do 01.07.24)

REDOVNA CIJENA: 486,00KM

Bajkovita Toscana je savršena destinacija koju ćete pamtiti, njena povijest, građevine, krajolici naprosto oduzimaju dah. Njena priča je priča o usponu I padu, o sjaju I bogatstvu…. Prepustite se snovima okupanim toscanskim suncem, zakoračite u prošlost I uživajte….

Program putovanja:

1. Dan 19.09.2024 (četvrtak) Sarajevo-Visoko-Zenica-Doboj- Tuzla – Padova Okupljanje putnika na unaprijed dogovorenom mjestu u večernjim satima. Vožnja preko Srebrenika, Brčko i Orašje. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze po potrebi grupe.

2.Dan 20.09.2024 (petak) – Padova – Montecatini Ulazak u Italiju u jutarnjim satima. Vožnja preko Trsta i Venecije do Padove. Slijedi kraći obilazak grada sa vodičem: Padova je sjedište jednog od najstarijih univerziteta na svijetu,po dolasku slijedi obilazak Prato della Valle, Bazilike Sv. Ante,Bazilika Sv. Justine, caffe Pedrocchi u kojem je i Lord Byron volio sjediti ….  Slobodno vrijeme za uživanje u espressu, kolačima ili talijanskim specijalitetima. Okupljanje grupe. Nastavak vožnje prema Montecatiniju. Po dolasku u Montecatini, smještaj u hotel. Noćenje.

3.Dan 21.09.2024 (subota) Montecatini – Siena-Val d’Orcia Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet do Sijene i izlet vodi prvo do Sijene, grada koji je na najljepši način očuvao tradicije Toskane. Po dolasku slijedi obilazak izuzetno očuvanog starog grada: Katedrala, Piazza del Campo – glavni trg na kome se nalazi gradska kuća i toranj Manđa, crkva svetog Domenika, zatim kraće slobodno vrijeme pa nastavak vožnje kroz Toskanu- dolinu rijeke Orcije, najljepše doline koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Zadivljujuci krajolik koji izgleda gotovo nestvarno oduvijek je privlačio umjetnike, a možda je najpoznatiji iz scena filmova Gladiator, Pod suncem Toskane, Mladi mjesec… Vožnja kroz idiličnu dolinu sa zaustavljanjem na cesti kraj San Quirico d’Orcia I pješačenje do mjesta gdje je snimana kultna scena filma Gladiator. Povratak u autobus I nastavljanje putovanja kroz dolinu Val d’Orcia do Pienza-e. Pienza je proglašena UNESCO-vim spomenikom I  poznata kao gradić “skrojen po mjeri čovjeka”. Obilazak gradića I slobodno vrijeme za uživanje. Okupljanje grupe. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

4.Dan 22.09.2024 (nedjelja) Firenca Doručak. Nakon doručka polazak prema Firenci, grad u kome su živjeli i radili Leonardo, Mikelanđelo,Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Obilazak grada sa lokalnim vodičem: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Ivana Krstitelja, Trg Sinjori, most Vekio na rijeci Arno. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak prema Montekatini termama. Noćenje.

5.Dan 23.09.2024(ponedjeljak) Montecatini – Pisa – BIH Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa sa slavnom krstionicom, katedralom, grobljem i najslavnijim među njima, Kosim tornjem. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Preporuka je da posjetite katedralu, ulaz je besplatan, ali posjetite i krstionicu ili gotičko groblje sa zemljom dovezenom s Golgote. Polazak  prema BiH noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.Dolazak u BIH u jutarnjim satima.

 (Kraj usluga)

Uključeno u cijenu:

 • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smještaj u Montecatini termama ili okolini (3 nocenja sa doručkom) u hotelu 3-4* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Obilazak Padove
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana

Nije uključeno u cijenu:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 64,99 god.), 6 € (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 € (za osobe starije od 65 )
 • Gradska turistička taksa 6€- plativo u autobusu
 • Individualni troškovi putnika
 • Ulaznice i izleti
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 120 KM
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 181,00KM

CIJENE IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

 • Posjet Firenca: 35€/25 € djeca do 10 godina
 • Izlet Sienna I Val d’ Orcia: 40€/30 € djeca do 10 godina
 • Izlet Piza: 10€ /5 € djeca do 10 godina

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

NAPOMENE U VEZI IZLETA:

Izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije prevoza, vodiča, organizacije… Termini izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  181,00KM
POPUSTI:

·       djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

·       djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

·       djeca od 0-5 godina popust od 10% u pratnji jedne odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaju hotelu)

·       djeca od 6-12 godina nemaju popusta u pratnji jedne odrasle osobe.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Sarajevo- Zenica- Doboj-Tuzla
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.     30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registriran je, pregledan i standardiziran od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smještaja dostupan je u agenciji ili na web stranici www.elletravel.ba. Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzije i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata. Može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine, tako da je zbog pomoćnog ležaja trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%. Organizator putovanja ne može uticati na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena u dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj).

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA: OPŠTE NAPOMENE: Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska tri dana prije putovanja. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Elle Travel tagom sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.

Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neophodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.

Preporuka je da se putnici sa bosanskim pasošima informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH: https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske unije, radi overe računa i povrata poreza iz Europske unije (TAX FREE).

Ukoliko putnik nije ugovorio putno zdravstveno osiguranje (PZO) posredstvom Elle Travel agencije, Elle Travel agencija smatra da je putnik samostalno ugovorio PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepredviđenih događanja (zdravstvenih problema, nezgode, otkaza putovanja…). Za putnike koji ugovore putno zdravstveno osiguranje putem agencije, napominjemo da je Elle Travel agencija samo posrednik pri ugovaranju PZO, te ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav prigovor i/ili nepriznavanje prava od strane osiguravajućeg društva prema putniku na temelju njegovog zahteva za isplatu po ugovorenom paketu putnog osiguranja i/ili pojedinačnih polisa osiguranja.

Putnikov otkaz ili promjena putovanja

Putnik ima pravo na otkaz putovanja samo na prijavnom mjestu gdje se prijavio. U slučaju da putnik otkaže ugovor o putovanju, Elle Travel ima pravo na povrat troškova zbog otkaza ugovora o putovanju. Visina povrata troškova ovisi o vremenskom roku u kojem je putnik otkazao putovanje. Ako je putnik otkazao ugovor o putovanju, dužan je Elle Travel platiti administrativne troškove u visini od 20,00 KM preko uputnice odnosno vouchera ili direktno u poslovnicama Elle Travel agencije. U slučaju da su u programu uvjeti povrata troškova zbog otkaza ugovora o putovanju drugačije određeni, vrijede uvjeti određeni u programu.

Visina povrata troškova otkaza aranžmana ovisi o vremenskom roku prije dana početka usluge u kojem je putnik otkazao ugovor o putovanju:

 • 45 do 30 dana prije dana početka usluge – 10% cijene aranžmana;
 • 29 do 22 dana prije dana početka usluge – 30% cijene aranžmana;
 • 21 do 15 dana prije dana početka usluge – 40% cijene aranžmana;
 • 14 do 8 dana prije dana početka usluge – 60% cijene aranžmana;
 • 7 dana, uključujući dan polaska odnosno dan početka usluge – 100% cijene aranžmana;
 • Nedolazak bez otkaza – 100% cijene aranžmana.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija ELLE TRAVEL, licenca br. 64/2023, rešenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja prema opštim uslovima putovanja: https://elletravel.ba/opsti-uslovi/. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

 

View More

Highlights

 • FIRST MINUTE CIJENA: 454,00KM (za uplate do 01.07.24)
 • REDOVNA CIJENA: 486,00KM

Itinerary

1. Dan 19.09.2024 (četvrtak) Sarajevo-Visoko-Zenica-Doboj- Tuzla – Padova
1. Dan 19.09.2024 (četvrtak) Sarajevo-Visoko-Zenica-Doboj- Tuzla – Padova

Okupljanje putnika na unaprijed dogovorenom mjestu u večernjim satima. Vožnja preko Srebrenika, Brčko i Orašje. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze po potrebi grupe.

2. Dan 20.09.2024 (petak) – Padova – Montecatini
2. Dan 20.09.2024 (petak) – Padova – Montecatini

Ulazak u Italiju u jutarnjim satima. Vožnja preko Trsta i Venecije do Padove. Slijedi kraći obilazak grada sa vodičem: Padova je sjedište jednog od najstarijih univerziteta na svijetu,po dolasku slijedi obilazak Prato della Valle, Bazilike Sv. Ante,Bazilika Sv. Justine, caffe Pedrocchi u kojem je i Lord Byron volio sjediti .... Slobodno vrijeme za uživanje u espressu, kolačima ili talijanskim specijalitetima. Okupljanje grupe. Nastavak vožnje prema Montecatiniju. Po dolasku u Montecatini, smještaj u hotel. Noćenje.

3.Dan 21.09.2024 (subota) Montecatini – Siena-Val d'Orcia
3.Dan 21.09.2024 (subota) Montecatini – Siena-Val d'Orcia

Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet do Sijene i izlet vodi prvo do Sijene, grada koji je na najljepši način očuvao tradicije Toskane. Po dolasku slijedi obilazak izuzetno očuvanog starog grada: Katedrala, Piazza del Campo – glavni trg na kome se nalazi gradska kuća i toranj Manđa, crkva svetog Domenika, zatim kraće slobodno vrijeme pa nastavak vožnje kroz Toskanu- dolinu rijeke Orcije, najljepše doline koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Zadivljujuci krajolik koji izgleda gotovo nestvarno oduvijek je privlačio umjetnike, a možda je najpoznatiji iz scena filmova Gladiator, Pod suncem Toskane, Mladi mjesec… Vožnja kroz idiličnu dolinu sa zaustavljanjem na cesti kraj San Quirico d'Orcia I pješačenje do mjesta gdje je snimana kultna scena filma Gladiator. Povratak u autobus I nastavljanje putovanja kroz dolinu Val d'Orcia do Pienza-e. Pienza je proglašena UNESCO-vim spomenikom I poznata kao gradić “skrojen po mjeri čovjeka”. Obilazak gradića I slobodno vrijeme za uživanje. Okupljanje grupe. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

4.Dan 22.09.2024 (nedjelja) Firenca
4.Dan 22.09.2024 (nedjelja) Firenca

Doručak. Nakon doručka polazak prema Firenci, grad u kome su živjeli i radili Leonardo, Mikelanđelo,Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Obilazak grada sa lokalnim vodičem: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Ivana Krstitelja, Trg Sinjori, most Vekio na rijeci Arno. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak prema Montekatini termama. Noćenje

5.Dan 23.09.2024(ponedjeljak) Montecatini – Pisa – BIH
5.Dan 23.09.2024(ponedjeljak) Montecatini – Pisa – BIH

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa sa slavnom krstionicom, katedralom, grobljem i najslavnijim među njima, Kosim tornjem. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Preporuka je da posjetite katedralu, ulaz je besplatan, ali posjetite i krstionicu ili gotičko groblje sa zemljom dovezenom s Golgote. Polazak prema BiH noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.Dolazak u BIH u jutarnjim satima.

Included/Excluded

 • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smještaj u Montecatini termama ili okolini (3 nocenja sa doručkom) u hotelu 3-4* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Obilazak Padove
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 64,99 god.), 6 € (djeca od 0 meseci – 17,99 god.), 12 € (za osobe starije od 65 )
 • Gradska turistička taksa 6€- plativo u autobusu
 • Individualni troškovi putnika
 • Ulaznice i izleti
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 120 KM
 • Doplata za 1/1 sobu u iznosu od 181,00KM

Tour's Location

from 454.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like