from 295.00 BAM
Book Now

1 Maj – Istanbulu 30.04.24-05.05.24- A3-26

Not Rated
Duration

6 dana/3 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

PRVI MAJ U ISTANBULU

Polazak 30.04.2024- povratak 05.05.2024

A3-26

CIJENA ARANŽMANA: 295,00KM

“Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu”

Alphonse de Lamartin

Ako ste se odlučili da posjetite Istanbul, napravili ste dobar izbor. To je jedan od gradova za koji se sa pravom kaže da “imaju dušu”, da “žive punim plućima”, to je grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, grad koji će zadovoljiti mnoge ukuse I ispuniti očekivanja onih koji vole putovati, uživati, a I kupovati. Istanbul je očaravajuća mješavina istoka I zapada, carstvo šarenila, mirisa, ukusa turskih specijaliteta, a mogućnosti za obilazak su gotovo neiscrpne. Istanbul je grad sa “pogledom”, prostire se na 7 brežuljaka I sa bilo koje od uzvišica, kupola ili kula-vidikovaca, pružaju se nezaboravni pogledi. Kako bi Napoleon Bonaparte rekao: “Ukoliko bi svijet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad”

PLAN PUTOVANJA

 1. Dan (30.04.2024 ,utorak) BiH – ISTANBUL Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina satnica naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.
 2. Dan (01.05.2024 ,srijeda) ISTANBUL Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u svoj hotel radi kraćeg odmora. Nakon odmora, krenut ćemo u obilazak čuvenog Topkapi dvorca. Nakon razgledavanja ovog raskošnog dvorca, nastavljamo program obilaska kvarta Sultanahmet, koji uključuje posjet Kapali čaršiji, Hipodromu, Plavoj džamiji i Aja Sofiji. Nakon obilaska, imat ćete slobodnog vremena za osobne aktivnosti prije povratka u hotel. Noćenje.
 3. Dan (02.05.2024, četvrtak) ISTANBUL Nakon doručka, nudimo vam fakultativni posjet muzeju Miniaturk, jednom od najvećih minijaturnih parkova na svijetu, koji sadrži više od 105 minijatura građevina iz Osmanskog perioda. Zatim slijedi fakultativni posjet muzeju Panorama 1453, muzeju koji će vas ostaviti bez daha dok ćete imati osjećaj kao da zajedno sa Sultanom osvajate Istanbul. Nakon toga, imat ćete priliku za fakultativni posjet vidikovcu Čamlidža, mjestu gdje vaša duša može odmoriti u pogledu na europski dio Istanbula. Na putu natrag, predložit ćemo fakultativni posjet tržnom centru Dževahir za slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel i noćenje.
 4. Dan (03.05.2024, petak) ISTANBUL Nakon doručka, preporučujemo vam fakultativne obilaske kao što su Miris Čaršije i krstarenje Bosforom. Tijekom krstarenja Bosforom, moći ćete uživati u predivnom pogledu na Zlatni Rog, Galata most, Galata kulu, Selimija džamiju, Dolmabahče dvorac, kvart Ortakoy, Topkapi dvorac, mostove koji povezuju dvije strane Istanbula i mnoge druge atrakcije. Također ćemo posjetiti Dolmabahče palaču, koja je bila posljednje sjedište sultana i izgrađena je po europskim uzorima. Nakon obilaska, imat ćete slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Večer možete provesti uživajući u slobodnom vremenu. Povratak u hotel i noćenje.
 5. Dan (04.05.2024, subota) ISTANBUL – EDIRNE – BiH Nakon doručka, odjavljujemo se iz hotela i krećemo prema Edirne, poznatom po čuvenoj Selimiye džamiji, Arasta bazaru (za shopping), spomeniku Mimar Sinanu, Eski džamiji i karavansarajima, gdje ćete imati priliku za završni shopping. Nakon Edirnea, nastavljamo putovanje prema Bosni i Hercegovini uz povremene zaustavke grupe radi odmora.
 6. Dan (05.05.2024, nedjelja) EDIRNE – BiH Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima, ovisno o vremenu provedenom na graničnim prijelazima. Završetak putovanja.

Cijene su izračunate temeljem 45 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 7 dana prije planiranog polaska.

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat)
 • Smjestaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Lalei oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • Istanbul loko u pratnji turističkog vodiča – 10.00 eura
 • Krstarenje Bospor – Eyup – Pierre Lotti – 30.00 Eura
 • Posjeta Cisternama Bazilika – 15.00 EUR
 • Džamija Čamlidža – Beylerbeyi palata – Ortakoy – Taksim – 30.00 eura
 • Dodatno sjedište u busu – 120.00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 14.00 KM (stariji od 65 god. 28.00 KM)

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.
NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOSA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE I 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

 Napomene: 

 • u smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati.
 • Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica,organizacije, i podložna je promjenama…
 • Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta,
 • U turističkim autobusima nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu,
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću dužina
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora Putovanja
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja

Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave

Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ ).

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, I osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.😊

View More

Highlights

 • MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE

Itinerary

1. Dan (30.04.2024 ,utorak) BiH – ISTANBUL

Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina satnica naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. Dan (01.05.2024 ,srijeda) ISTANBUL

Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u svoj hotel radi kraćeg odmora. Nakon odmora, krenut ćemo u obilazak čuvenog Topkapi dvorca. Nakon razgledavanja ovog raskošnog dvorca, nastavljamo program obilaska kvarta Sultanahmet, koji uključuje posjet Kapali čaršiji, Hipodromu, Plavoj džamiji i Aja Sofiji. Nakon obilaska, imat ćete slobodnog vremena za osobne aktivnosti prije povratka u hotel. Noćenje.

3. Dan (02.05.2024, četvrtak) ISTANBUL

Nakon doručka, nudimo vam fakultativni posjet muzeju Miniaturk, jednom od najvećih minijaturnih parkova na svijetu, koji sadrži više od 105 minijatura građevina iz Osmanskog perioda. Zatim slijedi fakultativni posjet muzeju Panorama 1453, muzeju koji će vas ostaviti bez daha dok ćete imati osjećaj kao da zajedno sa Sultanom osvajate Istanbul. Nakon toga, imat ćete priliku za fakultativni posjet vidikovcu Čamlidža, mjestu gdje vaša duša može odmoriti u pogledu na europski dio Istanbula. Na putu natrag, predložit ćemo fakultativni posjet tržnom centru Dževahir za slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel i noćenje.

4. Dan (03.05.2024, petak) ISTANBUL

Nakon doručka, preporučujemo vam fakultativne obilaske kao što su Miris Čaršije i krstarenje Bosforom. Tijekom krstarenja Bosforom, moći ćete uživati u predivnom pogledu na Zlatni Rog, Galata most, Galata kulu, Selimija džamiju, Dolmabahče dvorac, kvart Ortakoy, Topkapi dvorac, mostove koji povezuju dvije strane Istanbula i mnoge druge atrakcije. Također ćemo posjetiti Dolmabahče palaču, koja je bila posljednje sjedište sultana i izgrađena je po europskim uzorima. Nakon obilaska, imat ćete slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Večer možete provesti uživajući u slobodnom vremenu. Povratak u hotel i noćenje.

5. Dan (04.05.2024, subota) ISTANBUL – EDIRNE – BiH

Nakon doručka, odjavljujemo se iz hotela i krećemo prema Edirne, poznatom po čuvenoj Selimiye džamiji, Arasta bazaru (za shopping), spomeniku Mimar Sinanu, Eski džamiji i karavansarajima, gdje ćete imati priliku za završni shopping. Nakon Edirnea, nastavljamo putovanje prema Bosni i Hercegovini uz povremene zaustavke grupe radi odmora.

6. Dan (05.05.2024, nedjelja) EDIRNE – BiH

Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima, ovisno o vremenu provedenom na graničnim prijelazima. Završetak putovanja.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat)
 • Smjestaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Lalei oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • PDV
 • Istanbul loko u pratnji turističkog vodiča - 10.00 eura
 • Krstarenje Bospor - Eyup - Pierre Lotti - 30.00 Eura
 • Posjeta Cisternama Bazilika – 15.00 EUR
 • Džamija Čamlidža – Beylerbeyi palata – Ortakoy - Taksim – 30.00 eura
 • Dodatno sjedište u busu - 120.00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) - 14.00 KM (stariji od 65 god. 28.00 KM)

Tour's Location

from 295.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like