from 469.00 BAM
Book Now

Ljeto u Istanbulu A3-08 22.07.24-30.07.24

Not Rated
Duration

9 dana, 6 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

LJETO U ISTANBULU

Polazak 22.07.2024 – povratak. 30.07.2024

A3-08

CIJENA ARANŽMANA: za prvih 5 uplata akcijska cijena: 469,00KM

Redovna cijena 489,00KM

 “Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu”

Alphonse de Lamartin

Ako ste se odlučili da posjetite Istanbul, napravili ste dobar izbor. To je jedan od gradova za koji se sa pravom kaže da “imaju dušu”, da “žive punim plućima”, to je grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, grad koji će zadovoljiti mnoge ukuse i ispuniti očekivanja onih koji vole putovati, uživati, a i kupovati. Istanbul je očaravajuća mješavina istoka i zapada, carstvo šarenila, mirisa, ukusa turskih specijaliteta, a mogućnosti za obilazak su gotovo neiscrpne. Istanbul je grad sa “pogledom”, prostire se na 7 brežuljaka i sa bilo koje od uzvišica, kupola ili kula-vidikovaca, pružaju se nezaboravni pogledi. Kako bi Napoleon Bonaparte rekao: “Ukoliko bi svijet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad”

PLAN PUTOVANJA

 1. Dan (22.07.2024, ponedjeljak) BiH – ISTANBUL Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina- satnicu naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.
 2. Dan (23.07.2024, utorak) ISTANBUL   Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u svoj hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.
 3. Dan (24.07.2024, srijeda) ISTANBUL  Doručak. Mogućnost izleta u KADIKÖYU – fascinantnu četvrt koja nudi nešto za svaku vrstu turista. Od njegovih povijesnih znamenitosti do užurbanih tržnica, ovdje ima mnogo toga za vidjeti i raditi. Bilo da ste zainteresirani za povijest i arhitekturu ili samo želite iskusiti lokalnu kulturu, u Kadıköyu ima za svakoga ponešto. Slobodno vrijeme za istraživanje Kadikoy-a. Okupljanje grupe i odlazak u kvart Sultanahmet, te obilazak (pješice) koji uključuje posjet Kapali čaršiji, Hipodromu, Plavoj džamiji i Aja Sofiji. Nakon obilaska, imat ćete slobodnog vremena za individualne aktivnosti prije povratka u hotel. Noćenje.
 4. Dan (25.07.2024, četvrtak) ISTANBUL  Doručak. Nakon doručka planiran je izlet u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja autobusom do Azijskog dijela Istanbula gdje ćemo posjetiti Novu džamiju Čamlidža kraj koje je i vidikovac odakle se pruža prelijep pogled na europski dio Istanbula. Nakon posjete džamije, nastavljamo vožnju autobusom do Ortakoya- čuvenog kvarta u Istanbulu. Obilazak Ortakoya i slobodno vrijeme. Nakon Ortakoya, odlazimo do Shopping Outlet Venezia. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih brendova. Povratak u hotel. Noćenje..
 5. Dan (26.07.2024, petak) ISTANBUL  Doručak Nakon doručka slijedi odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar – čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu… Nakon krstarenja odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazak i do vidikovca Pieree Loti odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na Tursko veče (služenje večere sa predjelom, glavnim jelom i desertom kao i  tradicionalnim turskim igrama i belly dance (trbušnim plesačicama). Povratak u hotel. Noćenje.
 6. Dan (27.07.24, subota) ISTANBUL  Doručak. Nakon doručka, nudimo posjet muzeju Miniaturk, jednom od najvećih minijaturnih parkova na svijetu, koji sadrži više od 105 minijatura građevina iz Osmanskog perioda. Zatim slijedi posjet muzeju Panorama 1453, muzeju koji će vas ostaviti bez daha dok ćete imati osjećaj kao da zajedno sa Sultanom osvajate Istanbul. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.
 7. Dan (28.07.24, nedjelja) Današnji dan rezerviran je za posjet Prinčevim Otocima. Vožnja trajektom do otoka traje otprilike sat i pol. Najveći od ovih devet otoka u Mramornom moru je Buyukada. Ovo je savršeno mjesto za opuštanje budući da na otoku nema automobila, buke ili gužve; umjesto toga, možete vidjeti bicikle, kočije, električne voziće i prekrasno cvijeće i drveće. Buyukada također nudi niz predivnih plaža koje privlače brojne turiste. Povratak u hotel. Noćenje
 8. Dan (29.07.2024, ponedjeljak) EDIRNE – BiH Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme cca 2h za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.
 9. Dan (30.07. 2024, utorak) BiH
  Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Cijene su izračunate temeljem 45 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 7 dana prije planiranog polaska.

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video)
 • Smještaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u Lalei oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • Istanbul loko u pratnji turističkog vodiča – 10,00€
 • Krstarenje Bospor – Eyup – Pierre Lotti – 30,00€
 • Džamija Čamlidža – Ortakoy – shopping centar Venezia 30,00€
 • Miniaturk i Muzej – Panorama 1453 (ulaznice uključene u cijenu) – 30,00€
 • Prinčevski otoci – 30,00€
 • Kadikoy – 25,00 €
 • Turska večer – 45,00 €

(uključuje prijevoz do luksuznog broda, noćno krstarenje Bosporom, večeru, zabavni program koji uključuje turski ples, derviški ples, anatolijski ples, samanski ples i orijentalni trbušni ples)

 • Dodatno sjedište u busu – 120,00 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 20€ / po danu tj. 120 € za sve dane boravka.
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 18,00 KM (stariji od 59,99 god. 36,00 KM)

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:

Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE i 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNO:

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

Napomene: 

 • u smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati.
 • Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica,organizacije, i podložna je promjenama…
 • Termini izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta,
 • U turističkim autobusima nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu,
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću dužina
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora Putovanja
 • Za putovanje u Istanbul po putniku je dozvoljen jedan kofer ili putna torba po osobi, drugi kofer se naplaćuje 20,00€, treći kofer se naplaćuje 40,00€.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja

Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te  sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave

Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ ).

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, i osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.

View More

Highlights

 • AKCIJSKA CIJENA ZA PRVIH 5 UPLATA: 469,00KM
 • REDOVNA CIJENA: 489,00KM

Itinerary

1. Dan (22.07.2024, ponedjeljak) BiH – ISTANBUL

Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina- satnicu naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. Dan (23.07.2024, utorak) ISTANBUL

Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u svoj hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje

3. Dan (24.07.2024, srijeda) ISTANBUL

Doručak. Mogućnost izleta u KADIKÖYU – fascinantnu četvrt koja nudi nešto za svaku vrstu turista. Od njegovih povijesnih znamenitosti do užurbanih tržnica, ovdje ima mnogo toga za vidjeti i raditi. Bilo da ste zainteresirani za povijest i arhitekturu ili samo želite iskusiti lokalnu kulturu, u Kadıköyu ima za svakoga ponešto. Slobodno vrijeme za istraživanje Kadikoy-a. Okupljanje grupe i odlazak u kvart Sultanahmet, te obilazak (pješice) koji uključuje posjet Kapali čaršiji, Hipodromu, Plavoj džamiji i Aja Sofiji. Nakon obilaska, imat ćete slobodnog vremena za individualne aktivnosti prije povratka u hotel. Noćenje.

4. Dan (25.07.2024, četvrtak) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka planiran je izlet u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja autobusom do Azijskog dijela Istanbula gdje ćemo posjetiti Novu džamiju Čamlidža kraj koje je i vidikovac odakle se pruža prelijep pogled na europski dio Istanbula. Nakon posjete džamije, nastavljamo vožnju autobusom do Ortakoya- čuvenog kvarta u Istanbulu. Obilazak Ortakoya i slobodno vrijeme. Nakon Ortakoya, odlazimo do Shopping Outlet Venezia. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih brendova. Povratak u hotel. Noćenje

5. Dan (26.07.2024, petak) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu... Nakon krstarenja odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazak i do vidikovca Pieree Loti odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme.
Predlažemo odlazak na Tursko veče (služenje večere sa predjelom, glavnim jelom i desertom kao i tradicionalnim turskim igrama i belly dance (trbušnim plesačicama). Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan (27.07.24, subota) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka, nudimo posjet muzeju Miniaturk, jednom od najvećih minijaturnih parkova na svijetu, koji sadrži više od 105 minijatura građevina iz Osmanskog perioda. Zatim slijedi posjet muzeju Panorama 1453, muzeju koji će vas ostaviti bez daha dok ćete imati osjećaj kao da zajedno sa Sultanom osvajate Istanbul. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

7. Dan (28.07.24, nedjelja)

Današnji dan rezerviran je za posjet Prinčevim Otocima. Vožnja trajektom do otoka traje otprilike sat i pol. Najveći od ovih devet otoka u Mramornom moru je Buyukada. Ovo je savršeno mjesto za opuštanje budući da na otoku nema automobila, buke ili gužve; umjesto toga, možete vidjeti bicikle, kočije, električne voziće i prekrasno cvijeće i drveće. Buyukada također nudi niz predivnih plaža koje privlače brojne turiste. Povratak u hotel. Noćenje

8. Dan (29.07.2024, ponedjeljak) EDIRNE – BiH

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme cca 2h za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

9. Dan (30.07. 2024, utorak) BiH

Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video)
 • Smještaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u Lalei oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • Istanbul loko u pratnji turističkog vodiča – 10,00€
 • Krstarenje Bospor - Eyup - Pierre Lotti – 30,00€
 • Džamija Čamlidža – Ortakoy – shopping centar Venezia 30,00€
 • Miniaturk i Muzej – Panorama 1453 (ulaznice uključene u cijenu) – 30,00€
 • Prinčevski otoci – 30,00€
 • Kadikoy – 25,00 €
 • Turska večer – 45,00 €
 • (uključuje prijevoz do luksuznog broda, noćno krstarenje Bosporom, večeru, zabavni program koji uključuje turski ples, derviški ples, anatolijski ples, samanski ples i orijentalni trbušni ples)
 • Dodatno sjedište u busu – 120,00 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 20€ / po danu tj. 120 € za sve dane boravka.
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 18,00 KM (stariji od 59,99 god. 36,00 KM)

Tour's Location

from 469.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like