from 345.00 BAM
Book Now

Istanbul u Augustu 11.08.-16.08.24 – 03-77

Not Rated
Duration

6 Dana / 3 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

ISTANBUL  Polazak 11.08.2024 – Povratak 16.08.2024

A03-77

 CIJENA 345,00 KM

 “Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu”

Alphonse de Lamartin

 Ako ste se odlučili posjetiti Istanbul, čestitamo na odličnom izboru. Istanbul je jedan od gradova koji s razlogom nosi epitet “grad s dušom” i “grad koji živi punim plućima”. On je mjesto koje ne ostavlja nikoga ravnodušnim, već ispunjava očekivanja onih koji vole putovati, uživati i kupovati. Očaravajuća mješavina istoka i zapada, Istanbul je carstvo šarenila, mirisa i ukusa turskih specijaliteta. Mogućnosti za istraživanje su gotovo neograničene, pružajući vam priliku da otkrijete raznolikost grada. Istanbul se uzdiže na 7 brežuljaka i sa svakog od njih pružaju se nezaboravni pogledi na grad. Kako je to jednom rekao Napoleon Bonaparte: “Ako bi svijet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad”. Nadamo se da će vaše putovanje u Istanbul biti nezaboravno iskustvo koje će obogatiti vaše živote.

 PLAN PUTOVANJA

 

 1. Dan (11.08.2024) BiH – ISTANBUL – Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina satnica naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

 

 1. Dan (12.08.2024) ISTANBUL – Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju po individualnoj želji putnika, te samostalno istraživanje grada, večeru i druge aktivnosti po vlastitom izboru. Noćenje.

 

 1. Dan (13.08.2024) ISTANBUL   – Doručak. Zajednički (fakultativni) odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Istanbul, Mramorno more i Bosfor. Posjeta i novoizgrađenoj džamiji Čamlidža (najveća džamija u Turskoj). Odlazak do Ortakoy-a, Ortakoy džamija, koja svojom arhitekturom privlači pažnju posjetitelja. Džamija je prepoznatljiva po svojoj neobičnoj lokaciji na obali Bosfora, te predstavlja jedan od ikoničnih simbola grada. Osim džamije, Ortakoy nudi i širok izbor restorana, kafića i trgovina, čineći ga popularnim mjestom za šetnju i opuštanje uz obalu. Također, tu je i čuveni Ortakoy sokak (ulica), gdje se može pronaći raznolika ponuda suvenira, hrane i tradicionalnih turskih proizvoda. Nakon toga sljedi odlazak do Shopping Outlet Venezia. Nakon Shopping Centra, predlažemo fakultativni obilazak Istanbula, razgled znamenitosti starog grada u pratnji lokalnog vodiča: hipodrom, (egipatski obelisk, zmijski stub), Aya Sofija te Sultanahmetova džamija (Plava džamija), najpoznatiji vjerski objekat islamskog svijeta. Zatim šetnja do Topkapi palate, rezidencije sultana puna 4 vijeka, mjesta gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom Evrope. Posjeta Topkapi Saraj dvorcu (bez ulaznice) gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Zatim posjeta Aya Sofiji, nekadašnjoj hrišćanskoj crkvi, poslije džamija koja je pretvorena u muzej… bez ulaznica. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. Dan (14.08.2024) ISTANBUL – Nakon doručka, slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, tijekom kojeg ćemo s broda vidjeti: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar – čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedam kula), Djevojačku kulu… Nakon krstarenja, odlazimo u čuveni kvart Ejup, o kojem u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija, kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazimo i do vidikovca Pieree Loti, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na Tursko veče (serviranje večere s predjelom, glavnim jelom i desertom, kao i tradicionalnim turskim igrama i belly dance (trbušnim plesačicama). Noćenje.

 

 1. Dan (15.08.2024) EDIRNE – BOSNA I HERCEGOVINA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. Edirne je grad brojnih džamija, od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minareta u Turskoj, visokih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

 

 1. Dan (16.08.2024) BiH

Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

 

U cijenu uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat)
 • Smještaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Laleli oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

U cijenu nije uključeno:

 • Krstarenje Bospor – Eyup – Pierre Lotti – 25.00€
 • Džamija Čamlidža – Ortakoy – Istanbul Loko – 35.00€
 • Tursko veče na brodu – 45,00 € Večer u Turskom stilu na brodu – 45,00 € (uključuje trbušne plesačice, narodne plesove, večeru s izborom ribe, piletine ili govedine, neograničenu konzumaciju osvježavajućih napitaka (sokovi), desert, salatu i predjelo) zabava za goste na brodu.
 • Dodatno sjedište u busu – 120.00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 14.00 KM (stariji od 65 god. 28.00 KM)

 

Cijena je garantirana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantiran je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 90 DANA PO IZLASKU IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE i 150 DANA PO IZLASKU IZ TURSKE.

 

Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

 

VAŽNO: Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije putovanja radi nevaljanosti dokumenata smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podliježe troškovima otkaza prema opštim uslovima putovanja agencije ELLE TRAVEL.

 

Napomene: 

U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 sati, a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 sati.
Za putovanje u Istanbul po putniku je dozovljen jednan kofer ili putna torba, drugi kofer se nadoplaćuje 20EUR, treći kofer se nadoplaćuje 40EUR.
Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…organizator ne garantuje I uređuje raspored soba u hotelu, navesti željeni raspored soba ½ ili bračni ležaj po potrebi pri rezervaciji aranžmana.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja ovisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi fakultativni izleti nisu obavezni dio programa, ovise od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica,organizacije, i podložna je promjenama.
Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak.)
Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa.
Zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
U turističkim autobusima nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu, pauze su po potrebi kreirane za putnike na svaka 2 do 2,5 sata
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću kretanja
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i osiguranja, kao i Općim uvjetima putovanja organizatora Putovanja
Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
Putnici koji poseduju inostrane putne isprave dužni su se sami informirati kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) te sami blagovremeno i uredno obezbijediti potrebne isprave
Ovaj putni aranžman podložan je općim pravilima Elle Travel agencije, pri čemu organizator zadržava pravo otkaza putovanja prema “Općim uvjetima putovanja” (dostupno u agenciji i na web stranici https://elletravel.ba/opsti-uslovi/).
Cijene su izračunate temeljem 45 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo izmjene cijena i/ili otkazivanja putovanja, najkasnije 7 dana prije planiranog polaska.

I ne zaboravite, Vaš život predstavlja nevjerojatnu knjigu čekajući na svoje stranice da budu ispisane. Pažljivo ih ispunite ljepotom putovanja. Dopustite sebi da otkrijete nove horizonte, istražite nepoznato, i osjetite čari različitih mjesta. Vaša životna knjiga zaslužuje biti ukrašena predivnim iskustvima putovanja koje će obogatiti svako poglavlje Vašeg života.

View More

Itinerary

1. Dan (11.08.2024) BiH – ISTANBUL
1. Dan (11.08.2024) BiH – ISTANBUL

1. Dan (11.08.2024) BiH – ISTANBUL – Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Bijeljina satnica naknadno objavljujemo). Slijedi vožnja preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. Dan (12.08.2024) ISTANBUL
2. Dan (12.08.2024) ISTANBUL

Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nakon čega slijedi nastavak puta prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima, gdje će putnici biti smješteni u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju po individualnoj želji putnika, te samostalno istraživanje grada, večeru i druge aktivnosti po vlastitom izboru. Noćenje.

3. Dan (13.08.2024) ISTANBUL
3. Dan (13.08.2024) ISTANBUL

Doručak. Zajednički (fakultativni) odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Istanbul, Mramorno more i Bosfor. Posjeta i novoizgrađenoj džamiji Čamlidža (najveća džamija u Turskoj). Odlazak do Ortakoy-a, Ortakoy džamija, koja svojom arhitekturom privlači pažnju posjetitelja. Džamija je prepoznatljiva po svojoj neobičnoj lokaciji na obali Bosfora, te predstavlja jedan od ikoničnih simbola grada. Osim džamije, Ortakoy nudi i širok izbor restorana, kafića i trgovina, čineći ga popularnim mjestom za šetnju i opuštanje uz obalu. Također, tu je i čuveni Ortakoy sokak (ulica), gdje se može pronaći raznolika ponuda suvenira, hrane i tradicionalnih turskih proizvoda. Nakon toga sljedi odlazak do Shopping Outlet Venezia. Nakon Shopping Centra, predlažemo fakultativni obilazak Istanbula, razgled znamenitosti starog grada u pratnji lokalnog vodiča: hipodrom, (egipatski obelisk, zmijski stub), Aya Sofija te Sultanahmetova džamija (Plava džamija), najpoznatiji vjerski objekat islamskog svijeta. Zatim šetnja do Topkapi palate, rezidencije sultana puna 4 vijeka, mjesta gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom Evrope. Posjeta Topkapi Saraj dvorcu (bez ulaznice) gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Zatim posjeta Aya Sofiji, nekadašnjoj hrišćanskoj crkvi, poslije džamija koja je pretvorena u muzej... bez ulaznica. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan (14.08.2024) ISTANBUL
4. Dan (14.08.2024) ISTANBUL

Nakon doručka, slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, tijekom kojeg ćemo s broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedam kula), Djevojačku kulu... Nakon krstarenja, odlazimo u čuveni kvart Ejup, o kojem u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija, kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Dolazimo i do vidikovca Pieree Loti, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na Tursko veče (serviranje večere s predjelom, glavnim jelom i desertom, kao i tradicionalnim turskim igrama i belly dance (trbušnim plesačicama). Noćenje.

5. Dan (15.08.2024) EDIRNE – BOSNA I HERCEGOVINA
 5. Dan (15.08.2024) EDIRNE – BOSNA I HERCEGOVINA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. Edirne je grad brojnih džamija, od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minareta u Turskoj, visokih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

6. Dan (16.08.2024) BiH

Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Included/Excluded

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima,tv video, kafe aparat)
 • Smještaj u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u Laleli oblasti
 • Pratioc grupe
 • Posjeta Edirnama
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • Fakultativni izleti po izboru i želji putnika u ponudi:
 • Krstarenje Bospor - Eyup - Pierre Lotti - 25.00€
 • Džamija Čamlidža – Ortakoy – Istanbul Loko - 35.00€
 • Tursko veče na brodu - 45,00 € Večer u Turskom stilu na brodu - 45,00 € (uključuje trbušne plesačice, narodne plesove, večeru s izborom ribe, piletine ili govedine, neograničenu konzumaciju osvježavajućih napitaka (sokovi), desert, salatu i predjelo) zabava za goste na brodu.
 • Dodatno sjedište u busu - 120.00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) - 14.00 KM (stariji od 65 god. 28.00 KM)

Tour's Location

from 345.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Website

www.elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

Fax

+387 61 186 200

You might also like