from 179.00 BAM
Book Now

8 Mart – Beč – 07.03.2024- A2-34

Not Rated
Duration

2 dana / 1 noćenje

Tour Type

Daily Tour

Group Size

50 people

Languages

___

Overview

BEČ – 8 MART

A02-34

Beč, glavni grad Austrije, leži na istoku zemlje na reci Dunav. Njegovo umjetničko i intelektualno naslijeđe oblikovali su stanovnici uključujući Mozarta, Beethovena i Sigmunda Frojda. Grad je također poznat po svojim carskim palatama, uključujući Schönbrunn, ljetnu rezidenciju Habsburgovaca. U četvrti Museums Quartier, povijesne i suvremene zgrade prikazuju djela Egona Schielea, Gustava Klimta i drugih umjetnika. Povijest Beča seže sve do prvog stoljeća poslije Krista, kada su Rimljani osnovali vojnu utvrdu Vindobonu. Današnju sliku grada obilježio je prije svega barok, naročito za vrijeme vladavine carice Marije Terezije i cara Franje Josipa, koji je dao sagraditi luksuzni bečki Ring ili Ringstraße.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (07.03.2024) – BiH – Beč

Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje satnica će biti naknadno objavljujena) u večernjim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske i Madjarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. dan (08.03.2024) – Beč

Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Odlazak do tržnog centra SCS koji je veoma poznat u Europi po radnjama najpoznatih svjetskih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka…). Slobodno vrijeme za kupovinu. U podnevnim časovima odlazak u hotel. Smještaj u hotelu. Mogućnost organiziranog odlaska u centar Beča fakultativa noćni Beč (kratki obilazak i slobodno vrijeme za kafu, kolače….). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (09.03.2024) – Beč – BiH

Doručak. Sastanak grupe, te odlazak u posjetu Beču.  Posjeta dvorcu Šenbrun, nekadašnjem  ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica). Nakon obilaska Šenbruna odlazak autobusom do centra grada,a zatim u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska četvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza i katedrale St.Stephan i ulica Graben i Kartner. Po završetku razgleda grada slobodno vrijeme u gradu za odmor i individualne aktivnosti. Povratak za BiH planiran je u 18:00 časova.

FIRST MINUTA CIJENA : 179,00 KM do 10.02.2024

REDOVNA CIJENA: 199,00 KM

Opis: Trajanje: Termin putovanja: Hotel: Cijena po osobi:
8 MART 2 dana / 1 noćenje 07.03 – 02.03.2024. Hotel 4*

Specijalna ponuda
179,00 KM do 10.02.24.
Redovna Cijena
199,00 KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smještaj u Beč-u (1 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • obilaske prema programu (Beč-Šenbrun i pješačko razgledanje centra grada)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 3 € (osobe od 19 – 64,99 god.), 6 € (za osobe starije od 65 )
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • usluge licenciranog pratioca grupe

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije ELLE TRAVEL odvijaju se ispred Hotel Tuzla

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 0-2 godine besplatno):

 • Fakultativni obilazak Beč – 10.00€
 • Fakultativni obilazak Noćni Beč – 10.00€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prijevoza, vodiča, ulaznica, organizacije..Termini fakultativnih izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

 • djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvijeodrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije odrasle osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Beč (Austrija) u hotelu sa 4*

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): SREBRENIK– HOTEL PARK

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz put Tuzla-Srebrenik-Brčko-Orašje

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana prije putovanja

NAPOMENE U VEZI SMJEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na webstranici www.elletravel.ba
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata · Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinji.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom.
 • Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku.
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2 do 3 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Svaki komad prtljaga mora biti obilježen Elle Travel tag sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usljed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unaprijed
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom svijeta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com
 • Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neopohodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju djecu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Europske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju. itd) na web-stranici Delegacije Europske unije u BiH https://www.eeas.europa.eu/bosnia-and-herzegovina/putovanja-i-studiranje_bs?s=219#15512 ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Europske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija Elle Travel, licenca br. 64/2023, riješenje broj: 05/1-18-029409/23. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog brojaputnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, prema opštim uslovima putovanja https://elletravel.ba/opsti-uslovi/ Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

View More

Itinerary

1.dan (07.03.2024) – BiH - Beč

Okupljanje putnika na predviđenom polazištu (Sarajevo, Zenica, Doboj, Tuzla, Srebrenik, Brčko, Orašje satnica će biti naknadno objavljujena) u večernjim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske i Madjarske uz povremene pauze prilagođene potrebama grupe.

2. dan (08.03.2024) – Beč

Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Odlazak do tržnog centra SCS koji je veoma poznat u Europi po radnjama najpoznatih svjetskih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka...). Slobodno vrijeme za kupovinu. U podnevnim časovima odlazak u hotel. Smještaj u hotelu. Mogućnost organiziranog odlaska u centar Beča fakultativa noćni Beč (kratki obilazak i slobodno vrijeme za kafu, kolače….). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (09.03.2024) – Beč – BiH

Doručak. Sastanak grupe, te odlazak u posjetu Beču. Posjeta dvorcu Šenbrun, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica). Nakon obilaska Šenbruna odlazak autobusom do centra grada,a zatim u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska četvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza i katedrale St.Stephan i ulica Graben i Kartner. Po završetku razgleda grada slobodno vrijeme u gradu za odmor i individualne aktivnosti. Povratak za BiH planiran je u 18:00 časova.

Included/Excluded

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smještaj u Beč-u (1 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • obilaske prema programu (Beč-Šenbrun i pješačko razgledanje centra grada)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 10.000 €) – 3 € (osobe od 19 – 64,99 god.), 3 € (dijeca od 0 meseci – 17,99 god.), 6 € (za osobe starije od 65 )
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • Fakultativni obilazak Beč 10.00€
 • Fakultativni obilazak Noćni Beč 10.00€

Tour's Location

from 179.00 BAM

Organized by

elletrav

Member Since 2023

Information Contact

Email

info@elletravel.ba

Phone

+387 35 258 099

You might also like